Author

Topic: Ripple Yetkilisi: Blockchain ile Sınır Ötesi Ödeme Yapmak Çok Kolay (Read 154 times)

member
Activity: 574
Merit: 14
300 kadar ripple transfer ettim. fee 0.50 ripple. üstelik oldukça hızlı. ama ripple fiyatı da dalgalanıyor. bankalar bunu arasındaki transferde dalgalanma riskini yok ederek nasıl kullanacak orası merak ettiğim nokta.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
ripple, bankaların kestiği aşırı komisyonlar ve transfer masraflarına adeta tepki niteliğinde. ayrıca swift için kaç gün beklemeniz gerek. hafta sonu hiçbir yere para göndermezsin. kripto para öyle mi her yere, her zaman, kısa sürede, düşük fee.
member
Activity: 560
Merit: 11
ekonomik kriz ile boğuşan veya açlık olan ülkelerde bilhassa kullanılmasından yanayım. oralara bitcoin atmleri daha çok kurulmalı ki en azından birileri bu kıtlıktan sıyrılabilsin. atm cihazlarına da eklenir artık. ama yaygınlaşmasını dah açok istiyorum. ripple kadar haber olan başka coin var mı.
member
Activity: 126
Merit: 10
kripto paraya güvenme konusunda en büyük çekince muatap alacak hiçbir yetkili yada hicbir merkezi birimin olmaması. Ancak sınır ötesi işlemde bile kesinti olmaksızın yapılabilmesi gibi pozitif haberler cazip hale getirecektir
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Kripto paralardaki oynaklık düştükçe, uluslar arası ödemeler için tercih eden şirketler çoğalacaktır.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
Tabi ki kolay, hele ki illegal ödemelerde kullanılmak istenirse anonim bir şekilde kendini göstermeden alacağını al vereceğini ver. Bu sektörün ticarete en büyük etkisi de bu değil mi zaten, milyonlarca dolarlık ödemeler hızlı ve güvenli bir şekilde anlık olarak yapılacak, insanların istediğide bu
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
coinlerdeki düşük feeler cezbedici. ülkeler arasındaki transferler bile bankalar arasındaki prosedürler gibi takılma yapmadan bir dakika içinde gerçekleşir. gün içi banka hesabına bile alabilirsin. tabi doğru aracılar ile çalışırsan.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Dubai'den arkadaşım para gönderecekti Türkiye'deki ailesine. Garanti Bankasından inceledik %10'dan fazla kesinti yapıyor. Normal bir kesinti değil bu. Bankaların bu şekilde elde ettikleri gelirler yakında çok düşecek.
jr. member
Activity: 156
Merit: 1
Ripple‘ın yetkili isimlerinden olan Asheesh Birla, hala devam etmekte olan Brainstrom Tech 2018 konferansında bazı açıklamalarda bulundu. Ripple’ın XRP tokenı hakkında konuşan, bankacılık sektöründeki şirketlerin Blockchain teknolojisinden neden çekindiklerini anlatan Birla, Ripple’ın CEO’su olan Brad Garlinghouse’un yaptığı yorumlar hakkında da konuştu.

Şu anda kripto para ve Blockchain sektörlerinin dünyadaki durumlarına bakarsak Asya ve Batı piyasaları arasında ciddi farklar olduğunu görebiliriz. Birla’ya göre bu iki piyasa arasındaki farklar aslında bölgesel farklılıklardan ve bu bölgelerde yaşayan insanların kafa yapılarından kaynaklanıyor.

Birla’ya göre belli başlı bölgelerdeki şirketler dijital paralarda ciddi bir potansiyel görüyorlar ve bu piyasaya girerek kendilerini büyütmek istiyorlar. Birla’ya göre HSBC ve Citibank gibi bankalar şu anda Blockchain teknolojisiyle yalnızca bu teknolojiyi test etmek için ilgileniyorlar, gelecekte kullanmak için değil.

Birla ayrıca bazı büyük şirketlerin henüz sektöre girmediğini ancak sektörü takip ettiklerini belirtti. Kendisine göre büyük şirketler Blockchain teknolojisini kullanmak için öncelikle sektörün gelişmesini bekliyorlar. Blockchain sektörüne giriş yapan bankaların aslında sürü psikolojisinde olduklarını düşünen Birla, bankaların teker teker sektöre giriş yapacağına inanıyor.

Ripple’ın ürün departmanından sorumlu olan Birla, kripto para sektöründe belli başlı gelişmeler yaşanması ve bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini de belirtiyor. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan bir raporda şöyle bir açıklama yer alıyordu:

“Kripto para piyasası için yaşanabilecek en kötü senaryo merkez bankalarının kripto para sahibi olmayı ya da ticareti yapmayı yasaklaması olur. Kripto paraları kontrol eden tek bir organizasyon ya da kişi olmadığı için bu yasağın yaptırımı zor olur. Ama yine de geçmişte bunun örnekleri var. ABD başkanı Franklin Roosevelt 1933 yılında altın külçesi barındırmayı yasaklamış, tüm Amerikan vatandaşlarının ellerindeki altının yerini Federal Rezerv’e bildirmesini zorunluluk haline getirmişti.”

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan yazıda insanların merkezi olmayan bir ağa güvenmelerinin zor olduğu da belirtiliyordu. İnsanlar zar zor kazandıkları paraları kripto paraya dönüştürürler ve daha sonra bu paraları bir şekilde kaybederlerse ortada hesap sorabilecek, yardımcı olabilecek hiç kimse olmaz. Dünya Ekonomi Forumu’na göre kripto paraların bu özelliği yüzünden insanlar hala bazı çekincelere sahip.

Ancak Birla’ya göre kripto para kullanan ve finans sektörüne dair pek bilgisi olmayan insanlar çok daha rahat edecekler. Sınır ötesi işlem yapmak çok daha basit ve verimli olacak ve işlemi gönderen/alan kişi işlemin boyutu hakkında endişelenmeyecek. Birla:

“Diyelim ki ABD’deki birisi Meksika’daki birine 100$ göndermek istiyor. Parayı yollayan kişi, Meksika’daki kişinin eline ne kadar para geçecek diye endişelenmez çünkü Blockchain sayesinde Meksika’daki kişinin eline 100$ değerinde pezo geçecek. Yani her iki tarafın da işine geliyor olacak.”


kaynak : https://koinbulteni.com/ripple-yetkilisi-blockchain-ile-sinir-otesi-odeme-yapmak-cok-kolay-22967.html?utm_source=bildrm&utm_medium=anlik&utm_campaign=direk
Jump to: