Author

Topic: Rusya’daki Çingeneler Bitcoini Kullanarak Alıcıları İstismar Etti (Read 758 times)

member
Activity: 77
Merit: 10
Bu tarz haberlerin bitcoin hakkında dolandırılıcığı çağrıştırma algısı yaratmak adına yapıldığını düşünüyorum.
Dikkat edin bu iş hakkında hiç bir araştırma yapmamış insanlara. Bitcoin mi hmmm duydum karapara kiralık katil, uyuşturucu.... şimdi bir de dolandırıcılık eklendi tam oldu.
full member
Activity: 367
Merit: 100
Türkiye'de hala böyle bi haber çıkmaması ilginç. İki üç tane zenci kolay yoldan zengin olmaya çalışan bi keriz, araştırmaz her söylenene inanır sonra haberlik olur
full member
Activity: 406
Merit: 101
Gerçek Bitcoinin tekene parçasınında olduğunu ve Bitcoini temsil etttiğini söyleyip insanları kandırmışlar.
Üşenmeyip tenekeye BTC şeklini basmışlar.  Bunları satmışlar, bak sen. Maalesef kötü bir tecrübe ile gerçek Bitcoini öğrenmiş oldular..

sr. member
Activity: 420
Merit: 252
Bana da haber sallama gibi geldi. Çingeneler bitcoini öğrenmişte dolandırıcılığına başlamışlar falan. Halkta saf gibi bunlara kanıp satın alıyor bla bla.
full member
Activity: 457
Merit: 101
Vay be ne tezgah yapmışlar. Parayla para satmak bir yerde bu iş ama olmayan para sonuçta. bu haber doğruysa eğer Ponzicilikte son nokta diyebiliriz.
full member
Activity: 252
Merit: 105
İleride fiziksel bitcoin üretilir mi diye düşünmeye gerek yok, işte kardeşlerimiz üretmişler fiziksel bitcoin ve de satmışlar aynı zamanda. Her şeyi de devletten beklememek gerek  deyip kendileri basmışlar, vallaha bravo, emeğe saygı duydum  Grin
hero member
Activity: 843
Merit: 518
Defend Bitcoin and its PoW: bitcoincleanup.com
Bizim buradaki ponzicilerden farkları yok ? umut tacirliği
full member
Activity: 1050
Merit: 210
Crypto Trader
Satılan bu paraların üzerinde yuvarlak levha görünümlü bir zemine basılmış belirgin bir bitcoin logosu yer alıyor


Adamlar üşenmemiş sahte plaka üstüne bitcoin logosu bile basmışlar. Grin
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
Bu işin yüz ekşiten tarafıda bu ,her şey sanal bir ortamda döndüğü için insanların dikkatsizliğini kullanmak çok daha kolay bir hal alıyor.Biz bukadar tecrübeliyken bile bazı internet işlerinde kandırılabiliyoruz.Kolay pratik karlı ama bir okadarda güvensiz(yeterince bilgili değilsen) bir ortam halini alıyor.Çifte geçmiş olsun
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
Haber uydurma bir haber olabilir mi? Yani kim tutup demir veya aleminyumun üzerine basılmış btc logosuna 17 dolar verir ki? Bir de çingeneler denmiş. Ne bilsinler Bitcoini yada ekosistemi ?

Bu arada çakma yada gerçek, bu haber aklıma ileride fiziksel bitcoin üretilebilir mi sorusunu da getirmedi değil. İlginç ve üzerine çok tartışılacak bir konu kendileri o kesin.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
  Roman diyelim o zaman da  üzülmesinler madem   Cheesy ,  bu arkadaşlarımızın kafası her zaman en önde ve her konuda işlektir,  çok yaratıcıdırlar. Bitcoine bir şekilde haber olarak katkı sağlamaları da hoşuma gitmedi değil,  sağolsunlar,  küçük meblağda dolandırıp çok can yakmamaları da nazik bir davranış olmuş.
full member
Activity: 139
Merit: 100
GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!
Sağlam tezgah kurmuşlar valla adamlara helal olsun kafaları çalışıyormuş yalnız habeirn başlığı biraz sinir edici olmuş, çingene denmesi biraz aşağılayıcı kendilerine çingene denilmesini istemiyorlar Roman denilmesini istiyor

Bencede konu başlığı pek hoş olmamış daha doğru dürüst bir başlık atılabilirmiş ancak arkadaş sanırım sadece haberi kopyalayıp yapıştırmış, kötü bir niyetini olduğunu sanmıyorum haberin orjinalini Coin-türk'te görmüştüm, ordan birebir kopyalanmış
sr. member
Activity: 370
Merit: 250
Sağlam tezgah kurmuşlar valla adamlara helal olsun kafaları çalışıyormuş yalnız habeirn başlığı biraz sinir edici olmuş, çingene denmesi biraz aşağılayıcı kendilerine çingene denilmesini istemiyorlar Roman denilmesini istiyor
full member
Activity: 504
Merit: 103
Çift için kötü olmuş ama 17 dolar gibi bir meblağ olduğu için çok can acıtmayacağını düşünüyorum. Yoldan geçerken artık plakayla BTC  almayacağını kendisi araştırıp alırsa alır internet üzerinden. Bu ona ders olmuştur. Çingenelerde karını yapmış 17 dolar böyle 4 5 kişiye daha satsa 100 dolara yakın para.
sr. member
Activity: 406
Merit: 252
Bitcoinin devasa büyümesinin yalnızca internet ortamındaki insanlar tarafından  fark edilmediğini söyleyebiliriz. Çünkü Rusya’nın Obninsk şehrindeki Romanlar, kazanç elde edebilmek için dijital paraların popülaritesini kullanarak insanları dolandırdı.

Geçtiğimiz birkaç gün boyunca çingeneler; büyük bir yerel mağazanın yakınlarında, bitcoin olduklarını iddia ettikleri değersiz paraları büyük meblağlar karşılığında sattılar. Halkı dolandıran Romanlar, sattıkları paraların gerçek bitcoinin fiziksel bir temsili olduğu konusunda insanları ikna ettiler.

Mükemmel bir anlaşma

Dolandırıcılık; Obninsk şehrinde yaşayan bir vatandaşın sosyal medyada, neler döndüğü hakkında insanları uyaran bir ileti yayınlamasıyla fark edildi.

Bu dolandırıcılık hadisesiyle, bitcoinin büyümesinin ve popülaritesinin çok uzaktaki yerlere kadar uzanmış olduğunu görüyoruz. Ancak dijital paraları kavramada, başka bir deyişle onların tam olarak ne olduğunu bilmede, insanların halen yetersiz olduğu sonucuna da varabiliriz.

Vatandaşın yayınlamış olduğu ileti ise şu şekide:

“Güvenilir görünümlü çingeneler Aksenov Caddesindeki büyük bir mağazanın yakınlarında bitcoin satıyorlar. Kocam iki bitcoin için tam 1000 ruble ödeyerek eve geldi ve çingenelerin sahtekar oldukları ortaya çıktı. Bunları satmalarına olanak yok.”

1000 ruble yaklaşık 17 dolara denk geldiğinden, bu tür bir satışın vadettiği kazancın gerçek olamayacak kadar kârlı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Kazanılacak para

Bilinene göre çingeneler, talihsiz alıcıyı bitcoinin fiyatının yükselişte olduğuna ve herhangi bir düşme belirtisi göstermediğine inandırdılar. Buraya gelene kadar herhangi bir yalandan bahsedemeyiz. Ancak alıcıya 1000 rublelik bu yatırımın kendisine çok daha fazlasını kazandıracağı söylendi.

Satılan bu paraların üzerinde yuvarlak levha görünümlü bir zemine basılmış belirgin bir bitcoin logosu yer alıyor. Ancak taşıdıkları değerin, satıldıkları değerden çok daha az olduğu su götürmez bir gerçek.

Olanları sosyal medya üzeriden öğrenen bir kullanıcı, satın aldıkları paraları gerçek değerleri karşılığında bir online site üzerinden satabileceklerini söyleyerek, talihsiz çifte yardımcı olabilecek bir tavsiyede bulundu. Zararın tamamını karşılayamayan bu değer, yaklaşık 300 rubleye denk geliyor.
Jump to: