Stiu ca asta zice pe forum. Totusi, placile mele sunt identice 100% mai putin biosul. Cu acelasi soft pot schimba voltajul pe una si nu pe cealalta.
Ca idee - evident ca placa poate schimba voltajul (are suport hardware) de vreme ce il schimba cand schimbi frecventa la core. Pune core la 900 sa vezi cum se duce la 1.125.
O sa fac diseara un test, prin reducerea frecventei sa vad daca se reduce si vcore-ul.
Ca luni oricum fac retur la placa, mi se pare cam prost modelul asta.
Eu ma refeream la altceva, de exemplu cand editezi cu RBE e posibil sa iti apara un drop-down list din care poti selecta voltajele suportate de placa. Ei, eu am dat peste o placa Asus 5870 care nu avea nimic in lista aia, si am ajuns la un voltaj prin multe flashuri de test.
Si nu am incercat valori la nimereala, ci valori standard care sunt suportate de alte placi 5870.
Si shoc, placa suporta doar 3 voltaje ... atat am gasit eu, ceva de genul:
1.212(factory), 1.165(standard 5870) si 1.06x(cea cu care am flash-uit placa).
Alte valori intermediare, care pe alte placi mergeau, pe Asus nu am mers puse, DESI din Windows putea pune valori intermediare, dar nu stiu daca chiar se setau acele valori, ca nu am avut cum sa masor tensiunea pe placa, sau consumul din priza.
Defapt eu am vrut sa dau un exemplu ca a flash-ui placa cu o valoare dorita de tine, nu este posibila de cele mai multe ori.
Ar fi f. bine daca placa, dupa o flash-urie cu alt bios( nemodificat de tine ), ti-ar debloca controlul voltajului din Windows.