Author

Topic: Selcoin: Ülke olarak blockchain trenini kaçırmak üzereyiz (Read 137 times)

full member
Activity: 1414
Merit: 161
Ben de aynı fikirdeydim lakin yeni milli eğitim bakanımız sayın ziya selçuk bu konuda beni ve bir çok vatandaşımızı umutlandıracak söylemlerde bulunuyor.Bundan dolayı belki ucundanda olsa bu treni hala yakalayabiliriz.
member
Activity: 588
Merit: 10
$CYBERCASH METAVERSE
bence ülke olarak kaçırmak üzereyiz hatta kaçtı kaçıcak ve halen bir girişim bir hamle yapılmış değil ikidebir birileri çıkıp konuşup duruyor. konuşun bakalım.
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
blockchaine önem vermeye başladık. İşte bakan açıkladı ve birkaç sektör sıralamış. ne derece olur, olmaz ona daha var. kripto parada ise tren hiçbir zaman kaçmadı. çoğu ülke hiçbir kripto paranın arkasında durmuyor, desteklemiyor.

Kripto para trenini kaçırmaktan bahsetmiyoruz ki, Blokzinciri teknolojisine geçiş yapan ülkelere göre çok gerilerdeyiz ondan bahsediyoruz. İkisi çok farklı şeyler. Öncelikle şunu iyi anlamalıyız Blok zinciri = Kripto paralar algısı çok yanlış. Blok zinciri hayatın her alanına entegre olabilen yaygın bir denetleme ağı olarak bahsedebiliriz. Kripto paralar için bu temel altyapı olmazsa olmaz ama sadece kripto paraları kullanmak için bu sistemi düşünmek çok bencilce olur.
newbie
Activity: 36
Merit: 0
yok bize bir şey olmaz. Yarın bir bakmışız teknolojinin en iyisini satın almışız. 5g çıkmadan 4.5g almadık mı.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Sanki hangi teknolojiyi zamanında kullanabildik ki bunu kaçırmayalım, öncelikle eğitim sisteminin değişmesi, fakültelerden yetişen kesimin gereksiz 50 çeşit alan yerine, uzmanlaşmış olarak 3-4 farklı alanda gerçekten iş yapabilir seviyede olması gerekir, bizde maalesef öğrenciyi geçtim hoca da pek birşey bilmiyor, kendini geliştirme isteği duymuyor, halbuki hoca da öğrencidir, o da yenilikleri takip etmek, bilgilerini güncelleyerek öğrencilerine aktarmak zorundadır. Bu eğitim sistemi, TR şartları değişmedikçe ne yapabiliriz ki? Örneğin mezun olan gençte potansiyel var ama anadoludan gelmiş, ailesini bırakarak ya İstanbul Ankara gibi yerlere taşınacak, ya da memleketinde çalışacak, memleketinde bir mühendis en fazla web, masaüstü, mobil programlama, grafik alanlarında iş bulabilir. Bu alanda ilerlese bile yolun çıkacağı nokta belli, teknoloji olarak bizi 1 adım öteye götürmez.

Fakültelerdeki mühendislik sayısının alt bölümlerini iyileştirmek, örneğin bilgisayar mühendisliğinde en az 50 çeşit alt alan açmak;
AR-GE'ye bütçe ayırarak geleceği parlak öğrencilerin işine lazım olan araçların temini sıkıntısının önüne geçmeye çalışmak;
Teknoloji yatırımlarına daha fazla teşvik vermek;
Gençlere iyi gaz ve iyi maaşlar vermek;
Çalışma saatlerini abartmadan maksimum 8 saat tutarak beyin sulanmasının ve işten yılmaların önüne geçmek;
Beyin göçü olmaması için özel sektör yetişmiş kalifiye elemanı kaçırmaz ama iş bulamıyorsa bile resmi kurumda batı ile aynı şartlarla istihdam etmek;

Aklıma gelmeyen başka şartlar olabilir ama bu söylediklerim bile yapılsa devlete olan maliyetini bu elemanlar kat kat fazlası ile çıkaracak, devleti daha iyi yerlere taşıyacaklardır hiç şüphem yok.
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
blockchaine önem vermeye başladık. İşte bakan açıkladı ve birkaç sektör sıralamış. ne derece olur, olmaz ona daha var. kripto parada ise tren hiçbir zaman kaçmadı. çoğu ülke hiçbir kripto paranın arkasında durmuyor, desteklemiyor.
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
Blok zinciri teknolojisini bırakın bu tarz platformlara hatta elektronik ortamlara, daha da abartayım internete bile o kadar yabancı olan bir devletimiz var ki, dünyanın en küçük ülkesi Lihtenştayn bile Blokzincirini her alanda kullanmak için talep oluşturuyor, ön plana çıkmaya çalışıyor, bizimkiler hala "Yav bi tuşa basıyorsun dünyanın taa öbür tarafındaki adam seni görüyor, çok acaip bişey, çok da şeyetmemek lazım" tarzında açıklamalar yapıyor.

Teknolojik olmak güç gerektirir, ama öncelikle ilgi gerektirir. O ilgi, bilgiyi zorunlu kılar. Bilgili olan güçlü olandır. Bu da bizi yüceltir.
newbie
Activity: 38
Merit: 0
Dünyanın nasıl değiştiğini kontrol etmeyen bir sistemde kaçan tren hangisidir daha kaç tren kaçacaktır kimse bunun çetelesini tutamaz.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Artık sadece açıklama yapılması yetmiyor, somut adım da atılması gerekiyor ve bunların da kamuoyu ile paylaşılmasına ve daha çok paydaşın katılımıyla ileri düzeyde bir gelişime ihtiyaç var.
member
Activity: 448
Merit: 12
Blok zinciri konusunda ülkemiz adına bence çok karamsar olmamak gerekiyor. Yeni kabinede blok zinciri konusunda küçük açıklamalar oldu ve bunlar bile gelecek için ümit verici.
newbie
Activity: 51
Merit: 0
selcoin ne ya blockchain treni kaçırılmaz merak etmeyin. 9 yıl olmuş piyasaya çıkalı
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
ülkece kaçırmadığımız tren yok hocam, teknoloji konusunda maalesef çoğu treni kaçırdık ve yakalamamız imkansız, yol yakınken blockchaine yönelelim istedik ona da demediklerini bırakmadılar şimdilerde birilerinin aklı başına gelmiş sanırım.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
Twitter’ın fenomen kripto para uzmanı Selcoin, Koin Bülteni’ne konuştu. Selcoin’in dün yaptığı açıklamaların ardından bugün ise, Bitcoin ve Blockchain başta olmak üzere birçok konuda neler düşündüğünü sizlere aktarmaya çalıştık. Siz değerli okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz. Daha fazlası için bizi takipte kalmaya devam edin.

Koin Bülteni: Bitcoin için bundan sonrasını nasıl görüyorsunuz? Kısa, orta ve uzun vadede sizce hedef fiyat aralığı neresi olacak?

Selcoin: Kısa vadede 7800 direncini takip ediyorum. Kıramaz ise yeni dip beklentim olacak. Bu dip 5500 bandına kadar derinleşebilir.. Orta vadede 10.000$ a ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu bandın arkasından ralli beklentim var.. 13.000$ bölgesinde de küresel fomo ile fiyatın yeniden ATH seviyesine çıkacağını düşünüyorum.

Koin Bülteni: Sizce Bitcoin’in ana akım kullanımı arttıracak ya da piyasaya para girişini tetikleyecek şey ne olur?

Selcoin: Lightning teknolojisinin bitcoin de başarılı olması, Bu günlerde SEC e yapılan bir ETF başvurusu var. 2017 yılında da yapılmış ve red edilmişti. Şimdi şartlar daha ılımlı. Borsalara lisans veren ülkeler var. Örneğin Güney Kore. Bu ılıman ortamdan dolayı ETF onayı ya da şartlı onayı gibi bir haber gelebilir. Blackrock ın piyasaya girişi de büyük fomo ya sebebiyet verir. Fiyatı tetikler.

Koin Bülteni: Bitcoin dışında en çok belki de destekçisi ve yatırımcısı olan kripto para Ethereum. Siz de, Ethereum’un gelecekte Bitcoin’i tahtından edeceğini düşünüyor musunuz? Bununla birlikte, bir başka koin, gelecekte Bitcoin’i yerinden edebilir mi?

Selcoin: Ethereum beni eskisi kadar heyecanlandırmıyor. Erc token çöplüğüne döndü resmen ve bu çöplükten kaçan kendi platformunu oluşturan bir çok coin mevcut. Yeni platform alternatifleri de mevcut mesela Stellar bunlardan biri. Yeni gözde bir platform Wanchain aynı şekilde. Platform coinleri olarak bunlar mevcut. Lakin Bitcoin in tahtından ineceğini pek sanmıyorum şu an için.

Koin Bülteni: Blockchain ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Twitter’da yaptığınız çağrıları okuyoruz. Sizce Türkiye bu konuda treni kaçırıyor mu?

Selcoin: Blockchain ile ilgili alanlarda sürekli girişim için bilgi ve çağrılar yapıyorum. Umarım birilerine faydam dokunuyordur. Ülke olarak da tren kaçmak üzere. Ön koltuklar için biletler tükendi. En azından arka kompartımanda yer bulabiliriz. Eğer harekete geçebilir isek…

Koin Bülteni: Ülkede Blockchain’e dair neler yapılabilir? Hangi şirketler ve firmalar bu teknolojinin nimetlerinden faydalanabilir?

Selcoin: Her şirketin kullanması elzem olan bir teknoloji olacak.  Fabrikaya giren maldan ,çıkan mala kadar, depodan ,muhasebeye, veri kayıtlarına kadar her alanda mümkün.

Haber linki: https://koinbulteni.com/selcoin-ulke-olarak-blockchain-trenini-kacirmak-uzereyiz-iste-roportajin-ikinci-bolumu-23172.html/amp
Jump to: