Author

Topic: Sidney Üniversitesinin Ürettiği Blockchain, Saniyede 30.000 İşleme Ulaştı! (Read 137 times)

hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Onaylanma sürelerinin kısalması büyük yatırımcıların işini çözecektir. Ölçeklenme sorununun en aza indirgenmesi ilerde blok zincir tabanını kullanacak şirketler için büyük önem arz etmektedir. Bu tarz haberlerin bizim ülkemizden de gelmesini umarım.
member
Activity: 252
Merit: 11
İşte duymamız gereken haberler bunlar diye düşünüyorum. Çoğu kişi kripto para ve özel olarak Bitcoin fiyatlarının ne olacağına ilişkin haberler içinde sıkışıp kalmış durumda. Bir yandan da hak vermiyor değilim. Ayı piyasası çoğu kişinin belini büktü. Ancak burada olduğu gibi sunulan teknolojinin geliştirilmesine dönük yapılan çalışmalar en nihayetinde kripto paraların da daha geniş bir çevreye yayılmasını sağlayacağından, çok daha önemli görüyorum.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Bu gidişle hemen tüm üniversitelerde blockchain teknolojisi bir alt bilim dalı olarak okutulmaya başlanacak. Saniye 30.000 işleme ulaşılması daha başlangıç. Artık teknoloji çok hızlı ilerliyor.Yakın bir zamanda ülkemizde de üniversite düzeyinde ilk blockchain araştırma ve geliştirme merkezi de Bahçeşehir üniversitesi bünyesinde açılmıştı.Umarım ülkemizden de böyle güzel gelişmeler ve ilerlemeler olur da biz de gururla bahsederiz.
member
Activity: 504
Merit: 10
umachit.fund
Blok zincirine yönelik yenilikler ve çalışmalar sürekli tekrarlanacaktır. Avustralya ve Sydney Üniversitesi bu konuda sorumluluk alarak harika bir çalışmaya imza atmış.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Blockchain geliştiriliyor ama bu arada, bu geliştirilirken yeni fikirler ortaya da çıkıyor. Cubechain, Holochain, Tangle derken biri blockchain'i başlamadan bitirir mi bilemiyorum.
member
Activity: 224
Merit: 12
Haberin içeriğine göre Sidney üniversitesini tebrik etmek lazım zaten üniversiteler bilim üretmeli bilim ile uğraşmalı diğer köklü üniversitelerinde Blockchain çalışmaları devam ediyordur ilerleyen süreçlerde diğerlerinin de haberlerini görmeye devam edeceğiz
member
Activity: 308
Merit: 10
Üniversiteler iyice araştırıp ürün koymaya başladı.bitcoini bitirirse bitirirse üniversitelerden çıkan projeler bitirir.
full member
Activity: 630
Merit: 103
Blockchain hala emekleme çağında, çalışmalar giderek hızlanıyor ve ölçeklenme sorunu halledilirse büyük bir aşama geçilecek. Bu türden haberler geleceğin çokta uzak olmadığı fikrini uyandırıyor bende.

bu konuda size katılıyorum. belki ilerleyen yıllarda bu muhteşem teknolojinin temellerinin atıldığınaşahit olduğumuzu anlatacağız etrafımıza ya da bu teknoloji ve yatırımlar sayesinde yaşam standartlarımız çok yükselmiş olacak
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Blockchain hala emekleme çağında, çalışmalar giderek hızlanıyor ve ölçeklenme sorunu halledilirse büyük bir aşama geçilecek. Bu türden haberler geleceğin çokta uzak olmadığı fikrini uyandırıyor bende.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Sidney Üniversitesi tarafından üretilen ve Amazon Web Services üzerinde çalışan Red Belly isimli blockchain platformu, ortalama 3 saniyelik gecikme ile saniyede 30.000 işlem sınırına ulaştı ve başarılması zor bir olaya imza attı.

Avustralya Sidney Üniversitesi araştırmacıları, Bitcoin ve Ethereum gibi halka açık blockchain ağları ile R3′ün kullandığı türden konsorsiyum blockchain ağlarının bir hybrid versiyonunu icat etti ve görünüşe göre bu model oldukça başarılı.

Özel olarak Üniversitenin Bilişim Teknolojileri Departmanı tarafından geliştirilen Blockchain platformu, üreticilerinin iddiasına göre Bitcoin’in sahip olduğu blockchain ağlarına kıyasla çok daha hızlı ölçeklenebilmekte.

Araştırmanın lideri Dr. Vincent Gramoli, konu hakkında şu açıklamada bulundu:

”Şu an ortalıkta Bitcoin ve Ethereum gibi, konsensüs olaylarını önceden çözmeyip, daha sonra fork’ları atlatmaya çalışan halka açık blockchain ağları var … ki bu da gecikmenin bir hayli büyük olduğunu ortaya koymakta. ”

Şu an Bitcoin blockchain ağının saniyede yapabildiği işlem yaklaşık olarak 7 ve işlemlerin onaylanma süresi de 10 dakika civarında sürmekte (Blockchain.com üzerinden 10 Eylül tarihinde alınan rakamlar.) Ethereum ağı ise saniyede 20 işlem yapabiliyor ve şu sıralar Vitalik Buterin’in önderliğinde saniyede 500 işlem yapmayı hedefliyor.

Araştırmanın lideri Gramoli’ye göre Red Belly Blockchain platformu şu an ”halka açık ve konsorsiyum modellerinin arasında bir teknolojiye” sahip. Söz konusu saniyede 30.000 işlem hacmi kripto para birimleri için kullanılmaya başlanırsa, bu gerçekten ölçeklenme sorununu tamamen kökünden çözebilir.

Haber linki : https://koinbulteni.com/sidney-universitesinin-urettigi-blockchain-saniyede-30-000-isleme-ulasti-26860.html
Jump to: