Author

Topic: Simülasyon Teorisi gerçek olabilir mi (Read 162 times)

legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
October 15, 2023, 12:37:53 PM
#8
bazen ben de bu evrenin bir simülasyon olmasını istiyorum (değilse bile).

yıllarca ama yılarca tunç heykel oymanın dışında bu ülkeye tek kuruşluk faydası olmamasına rağmen, sırf birkaç burjuva devriminin arkasına sığındığı için, insansız hava aracı üreten insanlara gerici ve yobaz diyen nöron fakirleri simülasyonun en iğrenç mahlukları olsa keşke diye ah çekiyorum ama maalesef bunlar gerçek ve muhtemelen tanrının bize cezası...
member
Activity: 67
Merit: 38
October 15, 2023, 06:15:43 AM
#7
Simülasyon olayı tamamen popüler kültür. Bilim ve Din sürekli birbirine zıtlaşarak ilerliyor. Hollywood ve sinema sektörünün yeni bir şeylere ihtiyacı vardı o da ortaya çıktı. Uzaylı ihtimalleri daha gerçekçi. Maalesef keriz ayıklama vol.1028273171717827 yayında.
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
October 13, 2023, 03:08:20 PM
#6
Simülasyon teorisi ve paralel evren, alternatif evren gibi şeyler bence medya ve dizi/film sektörü tarafından biraz fazla pohpohlanıyor. Bunların gerçek olma ihtimali yok benim gözümde, tamamen saçmalık. Ama bazen öyle tipte insanlar ve öyle garip şeyler yapan kişiler görüyoruz ki insan biri benimle herhalde t.şak geçiyor diye düşünmeden edemiyor. Örneğin şu din elden gidiyee diyen yobaz. Uğraşsak edinsek anca öyle bir karakter oluşturulabilir. Simülasyon olsaydı o boş herif de bunun nadide bir parçası olarak dikkat çekerdi.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
October 12, 2023, 08:58:35 AM
#5
https://sputniknews.com.tr/20231011/fizik-profesoru-acikladi-bir-simulasyonda-yasiyor-olabiliriz-1076230284.html
dün bi haber vardı, ekliym dedim, ilginç bir konu, özellikle hayattan kopuklar içün Cheesy
"olum nasılsa simülasyon anasını satiym"
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
November 02, 2022, 06:26:36 PM
#4
Quote
Filozoflar, bir simülasyonda yaşıyor olduğumuz varsayımına dayanarak, bu simülasyonun yaratıcıları hakkında hipotezler geliştirdiler. York Üniversitesinden Peter S. Jenkins bir simülasyon yaratmak için birkaç sebebin olabileceğini öne sürer; bir simülasyonun başka bir simülasyon yaratmasını engellemek için ilk simülasyon silinir. Tahminlere göre 2050 yılında simülasyon yaratma teknolojisine sahip olacağımızdan ondan sonrasıyla ilgili uzun dönemli planlamalar abes[4] olacaktır. Bu durumda şu soru gündeme gelir; simülasyonun yaratıcıları simülasyonu neden silme ihtiyacı duyacaklar? Daha da önemlisi, eğer içinde yaşadığımız evren simüle edilen pek çok evrenden biriyse, simülasyon argümanı istatistiksel olarak simülasyonun yaratıcılarının da simülasyonun içinde olduğunu kabulle onlar için de geçerli olur.
* Cheesy

böyle bir teori olduğundan haberim yoktu, bence bunun gibi bir teorinin ortaya atılma nedeni inançla ilgili olabilr. yani dünya (evren) raslantısallıkla açıklanamayacak kadar komplike! adam üstün bir Yaratıcıyı kabullenmek yerine matrix-terminator gibi bir kuşkuya-evhama kapılmış. evrenin ve dünya+canlıların ortaya çıkışı, kader, tarihsel ve teknolojik-bilimsel gelişim ve bu süreçte bir yerde var olmanın sonucunda bilincin kendini bi yere oturtma çabası! kısacası paralel bir din!

ama bunun biraz paranayokça da olsa tamamen yabana atılmaması lazım, bence dünyada var olan fiziksel hayata çok fazla müdahale var. Rothschild BlackRock vs demeyeceğim daha karmaşık bir şeyden bahsediyorum. simülasyon illa pilotluk eğitimi gibi teknolojik bir kabinde olmak zorunda değil mesela şu https://bitcointalksearch.org/topic/schrondingerin-kedisi-duunce-deneyi-5418563 konuda olduğu gibi think tank çalışmaları ya da yapay zeka-kuantum bilgisiyarlar vs ile birşeyi var olmadan da simüle edebilirsiniz. hava durumu raporları eldeki verilerden size henüz olmamış şeyleri sunuyor aynı bu şekilde bazı şeyleri sanal olarak simüle edip ona göre pozisyon alabilirsiniz. hava durumunu izleyip evden çıkmadan önce şemsiye alıp almamak gibi...

Quote
bir simülasyonun başka bir simülasyon yaratmasını engellemek için ilk simülasyon silinir.
bu da daha çok tarihsel dönemlere damga vuran paradigma ya da konjonktürel önyargısal varsayımlara benziyor



* https://tr.wikipedia.org/wiki/Sim%C3%BClasyon_arg%C3%BCman%C4%B1
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
November 02, 2022, 01:47:49 PM
#3
Sene 2017 yani 5 yıl önce bu konu Oxford’dan bazı fizikçiler tarafından çürütüldü. Hala bu teoriye inananlar olduğunu görmek üzücü. Bir kere fiziğin içine girerseniz simülasyon değil gerçek ile yüzleşirsiniz. Atom parçacıkları hakkında neler biliyorsunuz? Kara delik, yer çekimi ivmesi sizlere bir şeyler anımsatıyor mu? Bu kavramlara biraz hakim olan birisi için bile sadece yer çekimi ivmesini yaratacak bir simülasyonun imkansız olduğu bilinir. Basit bir alıntı ile okumanız için bırakıyorum. İlgili linkte detayları mevcut. Bazı fizik sitelerinde eminim daha detayları da var. Kuantum fiziği ile ilgili gittikçe imkansız olduğunu daha iyi anlarsınız.

Quote

Oxford ekibi, çok miktarda bağımsız yapay zekaya sahip nesne efekti sergileyecek kadar güçlü bir bilgisayar simülasyonu oluşturmak için neye ihtiyaç duyulacağını araştırdılar. Bunun için, kuantum teknolojilerinde henüz varamadığımız noktalar esas alındı, ancak büyük miktarda parçacık etkileşimi demek bazı anormallikleri açıklamayı gerektirdi. Kuantum anormalliklerini açıklayabilmek için uzun süren hesaplamalar yapıldı.
Tam kapsamlı bir simülasyon için gerekli parçacıkların sayısı arttıkça, karmaşıklık da katlanarak arttı. Simülasyon ne kadar büyük olursa, o kadar çok bilgi işlem gücü gerektiği anlaşıldı. Araştırmacılar sadece fiziksel evrenin çok küçük bir parçasını modellemeye çalışmalarına rağmen imkansız olduğu düşüncesine kapıldılar. Sadece birkaç yüz elektron hakkında bilgi depolamak için, evrende var olan bütün atomlardan daha fazla parçacığa sahip bilgisayar belleğine ihtiyaç olduğu anlaşıldı.

Kaynak : https://www.webtekno.com/haber/amp/34519
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
November 02, 2022, 11:53:40 AM
#2
Bir ara Elon Musk’ın da bu teorisyenlerin söyledikleriyle ilgili düşüncelerine inandığını hatırlıyorum.Bu teori The Sims oyununun uyarlamasından başka bir şey değil.Dünyada binlerce komplo teorisi var.Bu teoriye de mantıklı diyenler olmuştur mutlaka ama bana asla mantıklı gelmiyor.Bir simülasyon içerisindeysek simülasyonun sonunda hangi çoklu evrene gideceğiz acaba?Veya simülasyon baştan kendini tekrarlayacak mı?
member
Activity: 1011
Merit: 65
November 01, 2022, 08:50:33 AM
#1
Simülasyon argümanı, gerçekliğin bir simülasyon olduğunu ve bu simülasyonun içinde olanların bunun bir simülasyon olduğunun farkında olmadığını ileri sürer. Bu konsept René Descartes'in Uğursuz Şeytan'ını anımsatır ama daha fütürist bir simüle gerçeklik önerir. (Vikipedi)


Simülasyon teorisi gerçek olmasa da buna benzer bir yapıya doğru evrildiğimiz kesin.

Bir programcı programı programlıyor karakterler ise programın kendilerine çizdiği sınır dahilinde yaşıyor. Program size skilleri yüklemediyse bir türlü yükselip kasılamıyorsunuz. Skil kasmak için belli başlı görevler var zeki olmak çok çalışmak vs. skill kasmanıza yardım eden şeyler.


Hepinize bol kasılmalar dostlarım. Bol bol kasılmak lazım. DP yükseltip level atmaktan başka çare yok.


Jump to: