Author

Topic: sizce ethereum token fonlu bir sinema projesi başlatmak nasıl olur? (Read 876 times)

member
Activity: 476
Merit: 10
ICO marketer, Translator, Entrepreneur
ICO'lar hep blockchain tabanlı girişimler için yapılıyor,

Sinema / film çekmek isteyenleri fonlayacak bir blockchain tabanlı bir platform için ico yapılabilir.
Akche projesine göz at, benzer mantıkla bu alan için bir platform kurulabilir
member
Activity: 213
Merit: 11
Betfair , belgesel tam benim merak ettiğim gibi bir şey , ilk 5 dk ya baktım sonra tamamına bakacağım. ''2005'te Türkiye deki 2300 salondan 1700 tanesinde sadece 2 film gösterime giriyor , altın portakallı film ise sadece 25 salonda yer bulabiliyor''. Kaldıki o iki filmde tamamen filmi yapan kişiler için gidildiğini ve ikisinin de beğenilmediğini biliyorum.Diğer yandan ödüllü filmler herkez tarafından çok beğenilmek zorunda değil bana göre. Şimdi burda sinema eleştirisine girmemek adına hem uzatmayıp hem de isim vermiyeyim dedim.

İşin önemli kısmı gerçekten de dağıtım tekeli. Şu anda bir sürü film yapılıyor gibi gözüküyor fakat çoğu belli kişilerin elinde gene. Gene de ben de merak ediyorum bağımsız olabilecek bir filme sinema salonları , iyi bir tanıtımla ne kadar yer verebilir. Mesela aklıma birkaç sene önce Ankara komedisi yapmış bir filmin (filmin ne olduğu önemli değil , örnek) , tanınmış olmayan yapımcılarıyla yer bulduğunu hatırlıyor gibiyim.

Acaba gerçekten bu sinema salonlarında yer bulamama tekelden mi , yoksa yeterli ilgi görecek proje olmamasından mı bunu ben de merak ediyorum ve şu an için bilmiyorum açıkçası.
sr. member
Activity: 770
Merit: 268
Helena Helena!
Eğer öyle bir şey yapılırsa bilelerin tokenle satılması akıllıca olur. Sadece bilet değil her aşamada bu tokenler kullanılmalı. Dağıtıcı sorun olursa netflix, blu tv  vs.  ile falan anlaşmak daha mantıklı olabilir. Ama iş filmi çekmek değil pazarlamak. Süper senaryo iyi olup matematiği iyi kullanamayan bir yönetmenin elinde heba olur gider. Veya senaryo iyi, yönetmen iyi ama yapımcı firma desteği iyi değil. Yapımcı iyi, senaryo iyi, yönetmen iyi pazarlama da tamam diyelim. Yani film ayrı bir proje ve bu projeyi token ile yürütmek ayrı bir proje. Olmayacak diye bir şey yok emek ister, özveri zaten ister.Bir de ekip önemli.

Veya film yapmak yerine dağıtıcı firma kurma fonlaması da olabilir.Bu daha iyi madem ki sisteme katkı sağlama amaç o zaman bu daha mantıklı.
sr. member
Activity: 392
Merit: 252
Bu imkansız bir şey hatta gerçek hayatta işleve geçirilemez çünkü birkaç marka tarafından tekel oluşturulmuş durumda.. Bu markalar asla müsaade etmez, heleki kriptoparalara hiç müsade etmez.
full member
Activity: 308
Merit: 100
Dostlar ben sinemacıyım 8 senedir sektörde çalışıyorum size bir belgesel söyleyeyim onu izleyin bu işe girmeden önce


KAPALI GİŞE
https://vimeo.com/161509960


belgesel güzelmiş ustam,


erc20 token lar bu tip projeleri fonlamak için de var zaten, fakat türkiyede bu işler ne yazık ki pek kolay değil,

ileride keşke dememek için bence biraz peşine düşün bu fikrinizin.
member
Activity: 291
Merit: 11
Düşünce ne kadar güzel olursa olsun şuan bizler bu fonlama modeline hazır değiliz gibi.Bundan seneler sonra ben bunu düşünmüştüm biliyormusun demekte kesin.
member
Activity: 178
Merit: 10
Be Free
Bu işlerle ilgili ve bilgili biri olarak bu fikri gayet başarılı buldum. Özellikle sinema sektörü gelişmemiş ve bu alana çok para yatırılmayan ülkelerde güzel fon bulma şekli olur. Bu sistemlerle bizim halkımızın tanışmasına bir süre daha var. Biz gerçekten halka göre en azından 10 yıl ileride gidiyoruz. Gelecekte fon bulma amacıyla hisseyi temsil eden token işleri yaygınlaşacaktır. Sinema alanında yaygınlaşmasını gerçekten çok isterim.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
Dostlar ben sinemacıyım 8 senedir sektörde çalışıyorum size bir belgesel söyleyeyim onu izleyin bu işe girmeden önce


KAPALI GİŞE
https://vimeo.com/161509960
member
Activity: 90
Merit: 10
Bence güzel bir proje hemde çok güzel Wink.Bir takım teknik detaylar yerine oturursa hiç şüpesiz tutar.Ancak bu işler hep proje olarak kalıyor bir türlü hayata geçmiyor.Bunların en büyük sebebinin maddi imkansızlık olduğunu biliyorum.Neden bizler sponsor bulmakta bu kadar zorlanıyoruz anlamıyorum.Elin gavuru çayır çayır rahatlıkla sponsor bulabiliyor.Ama bizde kimse birbirine destek olmuyor. Sad
hero member
Activity: 547
Merit: 500
Güzel, özgün bir fikir ancak uygulanabilirlik noktasında sıkıntılar yaşanabilir iyi araştırmak lazım altyapısı vs. zorlu bir iş.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
tamam filmi fonlayacağız
çekildi film ve zarar etti sorun değil.
ama yüksek gişe yaparsa parayı kimden alacağız.
bu işin hisse senedi gibi bir yasal altyapısı olsa emin olunki hiç bir zaman risk olmaz.

şirket ico dan parayı kaldırıyor
bir sene bekle token yükselecek diyelim
token yükseliyor ama şirketin geliri ile tokenin ederinin bir alakası yok.
tokenler ile birbirimizden tahsil etmek çok da umut vermiyor.
yasal atyapısı olmadığı için bana bu fonlama işi güven vermiyor.

aynı zamanda türkiyede bu token sistemi tahminim bağış sistemine bağlanır.
ondada devletten izin almadan bağış toplayamıyorsunuz.
artı olarak toplanan bütün bağışlar makbuz karşılığı olmak zorunda vs vs
full member
Activity: 406
Merit: 100
Bence güzel bir fikir hocam, mesela bilet işlemlerini, rezervasyon işlemlerini bile bunun içine katabilirsiniz, böyle bir projeyi dev firmalara satabilirsiniz paket program gibi yapıp.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
Türkiye'den bahsediyorsak önce MARS Cinema Club'u yıkman gerekir ki, başarabilesin. Biliyorsun Mars Cinema Club'un kim olduğu öyle değil mi?

Yani fikir çok güzel ve duyarlı ama tutar mı dersen bence tutmaz hocam.

mars grubu biliyorum kendileriyle çalıştım da biz çalıştığımızda %38 hisse sahibiydi henüz Muzaffer Yıldırım.
yani mesele aslında yıkmak değil dağıtım önemli tabi ki ( dağıtımcı kazığı yediğimiz için bunu altını çizerek söylüyorum Smiley benim öngörüm merak ettiğim aslında fonlarla oluşturulan bir proje için gerekli yapım bütçesi çıkar mı? çıktığını varsayıyorum gişe gelirleri nasıl katılımcılara pay sahiplerine en temiz ve uygun şekilde pay edilir nasıl bir resmiyeti olur o konularda tıkanıyorum.

yani tekne yürür mü? onu kestiremiyorum. çünkü işleyişi biliyorum kaça maal olucağını aşamalarını vs. ama bu farklı bir fon farklı bir döngü kestiremiyorum o yüzden..

amacım insanlar yan, bu işe gönül verenler yetenekli insanlar yapımcılara bel bağlamasın kültür bakanlığına bel bağlamasın.

ilk filmlerini çeksinler 2. filmleri için piyasada kendilerini göstersinler...


konu ya da tür hiç düşünmedim bu arada. sadece işleyiş nasıl olur diye fikir öneri almak istedim

 
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Türkiye'den bahsediyorsak önce MARS Cinema Club'u yıkman gerekir ki, başarabilesin. Biliyorsun Mars Cinema Club'un kim olduğu öyle değil mi?

Yani fikir çok güzel ve duyarlı ama tutar mı dersen bence tutmaz hocam.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Katılırım, I'm in.

Ama hayatın gerçeği;
Genellikle fonlar ve icolar maddi kazanç sağama adına yapılıyor. Katılımcısının amacı da pek farklı değil. Projenizin katılımcısına vaat ettiği şey ne olacak?
hero member
Activity: 756
Merit: 505

ülkemizde sinema sektörü hakkında hepimizin aşina olduğu sorunlar var. bunlardan bir kaçı ilk akla gelenler; iyi senaryosu olan ekibi de olan kişilerin gerekli maddi kaynağı sağlayamadığı için filmlerini çekemiyor olmaları. diğer akla gelen konu ise dağıtımcı firma unsuru. filmi, çekiyorsun ama iş çekmekle bitmiyor dağıtamazsan filmin batıyor.
bu sinema adı altında topladığım başlık aslında tüm hikaye anlatan film türleri için geçerli. belgesel; kısa film gibi.
aynı sorunu 15 dakikalık belgesel çekmek isteyen biri de yaşıyor.

parayı elinde tutan birkaç büyük yapımcı var onlarda istediği gibi at koşturuyor. yazanlarda çizenlerde hatta yönetmenler de elleri mahkum projelerine para bulamadığı için onların eline bakıyor.

sizce fonlarla sinema sektöründe etkin olmak nasıl olur? ses getirir mi? etkiler mi? piyasayı elinde tutanların elinden alıp başka insanlara da şans verme yolunu açar mı?

görüşleriniz önemli...
Jump to: