Author

Topic: Son rapor: 2017’deki ICO’ların yüzde 80’inden fazlası sahteydi (Read 120 times)

newbie
Activity: 112
Merit: 0
Artık ICO yatırımı yapmak o kadar saçma ki, piyasaya çıktıklarında yüzde 90'ı dump yiyor ve ICO da bile alamayacağınız kadar düşük fiyata alabiliyorsunuz ayrıca piyasaya çıkmış bir coin almış oluyorsunuz
newbie
Activity: 210
Merit: 0
yani total icoların içinden dolandrıcılık olmayan o %20 lik kısıma girmiş ve onun içinden de %70 lik dilime girmiş olmak gerekiyor.yaklaşık %14.çok düşük..
member
Activity: 588
Merit: 22
2018 de 5 tane icoya katıldım,3 tanesi sahtekar çıktı. Artık icolara olan güven azalıyor. Buna bir kısıtlama ve yasal zorunluluk getirilmeli bence. Adamlar paraları toplayıp kaçıyor,arkasından bakıyoruz.
full member
Activity: 616
Merit: 100
Bu sene sonunda yine bir araştırma yapsalar tahminim geçen seneye göre biraz daha fazla sahte ICO piyasaya sürülmüş olabilir. Sene sonuna yaklaşık 5 ay olsa da ne yazık ki her yer ICO çöplüğü olmuş durumda
newbie
Activity: 168
Merit: 0
icoları denetleyen kurum yok ki. komple yasak getirme olayı işi başından savan abd örneği var karşımızda. %80 oranını ilk defa görüyorum. iki icodan biri diye başlayan cümle geride mi kaldı.
full member
Activity: 630
Merit: 103
yüzde 80 gibi bir oran çıktıysa sorun gerçekten büyük ama sadece kendi takip ettiklerimi düşününce bile para eden ve gerçekten ortaya çıkan bir proje neredeyse yok denecek kadar az. gerçekten icolar hep sahteydi paraları toplayıp toplayıp kaçtılar Cheesy
newbie
Activity: 38
Merit: 0
Doğal olarak her oluşumun içinde sahtecilik ve sahtekarlık olacaktır. Bunlar mümkün oldugunca küçük boyutlarda olursa diğer kaliteli yatırımlara güven artar.
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Geçen sene icolardan salak salak bebeler milyoner oldu. Güzel vurgun yapıp kaçtılar saçma salak projeler milyonlar topladı. Softu geçemeyen proje yoktu bence %90 ı sahteydi iyimser davranmışlar.
full member
Activity: 721
Merit: 100
Yasal bir düzenleme kesinlikle gelmek zorunda bazı ülkeler çoktan düzenleme çalışmalarına başladılar bile , bu süreçten en kısa zamanda kurtulmalıyız ki daha fazla para çalınmasın .
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
Bu devirde sahte ico ayırdede bilmek çok zor prof takılıyorlar. Yatırım yaparken 2 kere düşünmek gerekiyor yinede herkese bol şans diliyorum umarım kazananlar tarafında oluruz.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Sahte ıcolar bu piyasanın en zayıf karnı denebilir bir de son zamanlarda sıklıkla olan hack olayları var tabi ben kullanıcılar bilinçlenmesinden ziyade devletler nezlinde bir düzen geleceğini düşünüyorum.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Rakamlar cidden can sıkıcı boyutta, bu tür araştırmaları görünce insan ICO piyasasının daha da fazla kontrol edilmesini istiyor, kim bilir kaç kişinin canı yandı bu pislikler yüzünden, katılmasalardı diyemem çünkü herkes bir noktada dolandırıcılarla karşılaşabilir.

member
Activity: 350
Merit: 10
maalesef ne kadar tedbir alınırsa alınsın bunun önüne geçmek çok zor. KYC si geçmemiş birçok ICO var. teknik raporlarını okuduğunda bozuk ingilizce ile bağırıyor scam im diye ama birilerinde para çok balıklama dalıyorlar..
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Savedroid'e ben de para kaptırdım. Hala çalıştıklarını iddia ediyorlar ama yaptıkları anlamsız saçma şakadan sonra kendi kendilerini batırdılar
newbie
Activity: 56
Merit: 0
Zaten sahtecilik amacı gütmeyen coinler bile o koşullardaki rakamları tekrar göremeyeceklerini bildikleri için ico süresince kafasında bu scam projelerini kurmaya başladılar, haksız mıyım ? 2017 hepimiz için bilinen en büyük zirve oldu. Kimisi herkese kazandırmayı seçerek kendisi de kazandı, kimisi ise bencilliğiyle başşbaşa sıyırmayı tercih etti bu işin içerisinde. Ben daha fazla ölü coin olduğunu düşüyorum, örneğin farklı bir konuda 1000 rakamından bahsediliyordu .
jr. member
Activity: 238
Merit: 6

Yakın zamanda ICO danışmanlık firması Statis Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2017 yılında gerçekleştirilen ICO’ların yüzde 80’inden fazlasının dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı.

Araştırma sonucunda 2017 yılında ICO fonlarının yüzde 70’inden fazlasının kaliteli projelere gittiği ancak projelerin yüzde 80’inden fazlasının dolandırıcılık olduğu tespit edildi. Ayrıca analistler ICO’ların yüzde üçünün öldüğünü tespit ettiler.

Çalışmaya göre 2017 yılındaki coin ve token fonlarının toplamı 11.9 milyar dolar. ICO fonlarının 1,34 milyar doları yani yüzde 11’i, dolandırıcılık projelerine gitmiş bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğunu ise üç büyük dolandırıcılık projesi oluşturuyor; Pincoin (660 milyon dolar), Arisebank (600 milyon dolar) ve Savedroid (50 milyon dolar).

Sahte ICO’ların sayısı oldukça fazla olsa bile bir bütün olarak sektörle kıyaslandığında çok az fon topladıkları görülüyor.

Bu ayın başlarında TechCrunch, Coinopsy ve DeadCoins’in verilerine dayanan 30 Haziran 2018 itibariyle 1000’den fazla kripto para projesinin çoktan ölmüş olduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı. Coinopsy’nin listesine göre 247 tane ölü coin vardı, DeadCoins’in listesinde ise 830 ölü kripto para bulunuyordu.
Jump to: