Author

Topic: İstanbul’da Kripto Para Dolandırıcılığı: 437 Bin Lira Çalındı (Read 224 times)

full member
Activity: 686
Merit: 101
Bu sektörde yatırımı olan kişiler mumkun olduğunca gizli tutmalı malum insanlar çok paran var sanıyor hatta ve hatta btc her yukseldiğin de sanki yeni bir şeyler yapman gerek gibi algılanabilir.
member
Activity: 61
Merit: 11
İyide o kişilerin kriptopara borsasında paraları olduğunu nerden öğrenmişler keşke bunuda belirtselerdi haberde
jr. member
Activity: 125
Merit: 1
daha öncede konular açılmıştı güvenlik konusunda  o zamanda belirtiğim gibi yeni kimlik kartı çıkartın yeni kimlik olmadan kimse adınıza işlem yapamaz.eski kimliğinizi kullanın.imkan olursa borsalara verdiğiniz telefon hattı da size ait olmasın. en önemlisi her yerde kripto paralarla ilgili konuşmayın bilgi vermeyin.

en sağlıklısı bu görünüyor
full member
Activity: 462
Merit: 100
Türkiye dolandırıcılığın her türlüsüne adapte olur. Bu gibi tuzaklara düşmemek için private keyi kendinde olmayan yerde para bulundurmamak lazım. Yoksa türk olmaz da yapancı dolandırıcı kurbanı olabiliriz çok dikkatli olmak lazım
copper member
Activity: 224
Merit: 1
Borsalara üye olduğum kimlikle telefon numarası almıyorum veya aldığım telefon numarasını kullanmıyorum. Kendimce küçük bir tedbir. Adamların kimliğimi bir şekilde ele geçirmeleri çok kolay zaten. Bu kimliklede çok rahat telefon numaramı kopyalayabiliyorlar.
hero member
Activity: 698
Merit: 506
büyük ihtimalle mail ve şifresine daha önceden telefon ya da bilgisayarına sızarak ulaşmışlardır 2fa yı da böyle bir yöntemle aşmışlar.
jr. member
Activity: 65
Merit: 1
W12 – Blockchain protocol
Borsada parası olan adamın kim olduğunu bilecekler ve bu adamın telefon numarasını değiştirecekler yada kopya sim kart çıkartacaklar bunlar organize olmuş hırsızlar
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
Borsalardan bakiye çekim işlemleri için mail onayı da en az 2 li doğrulama kadar önemli bence evet iş biraz karmaşıklaşıyor ancak dolandırılmaktan daha iyidir.
full member
Activity: 714
Merit: 125
Tebrik etmek lazım siber suçları başarısından dolayı, zaten bence internet ortamına düşen bir paranın izinin bulunmaması söz konusu değil yeterki hesapların kontrolünü yapan kurumlar üzerine düşen görevi doğru yapsınlar olay orada çözülüyor bence.
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Kolay çalınabilecek para varsa orada hırsızlar türer çok dikkat etmek gerekiyor. Girilen sitelere indirilen uygulamalara gelen maillere bi anlık dalgınlıkla eldekinden olunabilir.
full member
Activity: 333
Merit: 101
daha öncede konular açılmıştı güvenlik konusunda  o zamanda belirtiğim gibi yeni kimlik kartı çıkartın yeni kimlik olmadan kimse adınıza işlem yapamaz.eski kimliğinizi kullanın.imkan olursa borsalara verdiğiniz telefon hattı da size ait olmasın. en önemlisi her yerde kripto paralarla ilgili konuşmayın bilgi vermeyin.
jr. member
Activity: 308
Merit: 2
Two Factor Authentication telefonla çok da güvenli olmuyor; uygulamalardaki 2fa'lar daha güvenli, tabi private key'i doğru saklayabilirsek.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Çok dikkatlice davranmak gerekir, şuanda bu haberler Türkiye'de tek,tük olsada ilerleyen zamanlarda bu hırsızlar bunu ileriye taşıyacak ve daha fazla hırsızlık olayları yaşanacaktır.Herkes tedbirini alsın, güvenlik önlemlerini artırsın ne olur ne olmaz.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, vatandaşlardan gelen çeşitli şikayetler üstüne kripto para dolandırıcılığı yapan bir şebekenin peşine düştü. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, şu ana kadar 437 bin liralık soygun yapmış 11 kişilik şebekeyi çeşitli araştırmalar sonucunda çökertmeyi başardı.

Milliyet‘in haberine göre İstanbul’da 14 vatandaş, kripto para hırsızlığına kurban gittikleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne başvurdular. Gelen şikayetler üstüne söz konusu şebekeyi araştırmaya başlayan yetkililer, vatandaşların ‘oltalama’ (phishing) metoduyla dolandırıldıklarını keşfettiler.

Önce Telefon, Sonra Kripto Para

Şebeke üyeleri öncelikle kurbanlarının cep telefon numaralarını ele geçirdiler. Daha sonra kurbana ait sahte bir kimlik ve evrak hazırlayan suçlular, ilgili GSM bayisine gidip telefonlarının çalındığını söylüyor, ardından da o numaraya ait sim kartını iptal ettiriyorlardı.

Suçlular, hazırladıkları sahte belgeler sayesinde kurbanın telefon hattını ellerine geçirdiler. Daha sonra ise bu numarayı kullanarak ilgili kripto para sitesine giriş yapıp, kurbanın hesabındaki kripto paraları çaldılar.

Çete üyeleri, polisin durumu fark etmemesi için kurbanın hesabındaki kripto paraları üçüncü bir kişinin hesabına aktardılar. Çete üyeleri bu parayı daha sonra banka aracılığıyla çektiler. Yetkililerin yaptıkları araştırmalara göre suçlular bu metodu kullanarak 437 bin lira değerinde vurgun yaptılar.

Suçlular Tutuklandı

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki polisler, çeteyi en kısa süre içerisinde takibe aldılar. Birbirinden farklı adreslere operasyon düzenleyen kolluk kuvvetleri, çeteyle ilişiği bulunan 11 kişiyi gözaltına almayı başardılar. Emniyete götürülen suçlular oradan adliyeye sevk edildiler. Adliyede 10 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Haber linki : https://koinbulteni.com/istanbulda-kripto-para-dolandiriciligi-400-bin-lira-calindi-29706.html?utm_source=internal&utm_medium=home_featured&utm_campaign=home_featured_2%27
Jump to: