Pages:
Author

Topic: Susuzluk! - page 2. (Read 227 times)

sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
July 01, 2021, 05:58:44 AM
Su hayattır, evet. Su kaynaklarının tamamen tükenmesi demek insanlığın da sonu demek. İnsan başka yiyecek bir şeyler bulabilir mesela doğada. Ama su tamamen yok olursa, bunu karşılaması imkansız hale gelir.

Günümüzde insanlar ne yazık ki çok fazla israf yapıyorlar. Örneğin hala bulaşıkları su ile yıkayanlar var. Maddi durumu olmadığı için alamayanlara bir şey de diyemiyorum. Ama olup da yine de bu yolu tercih edenlere çok kızıyorum. Kaç litre su gidiyor bulaşıkları yıkarken. Bulaşık makineleri boşuna yapılmamış sonuçta. Suyu, insandan kat kat daha verimli bir şekilde kullanıyor.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
July 01, 2021, 05:53:08 AM
Yemek yemeden 45-60 gün aralığına kadar yaşanabileceğini duymuştum. Su söz konusu olunca ise en fazla birkaç gün deniyor. Bazı kaynaklarda 8-9 gün olduğu da iddia ediliyor ama bana pek olası gelmiyor. Vücudun su ihtiyacını karşılamak daha hayati bir durum.

Su kaynaklarını verimli kullanmak bizlerin elinde. Ben elimden geldiğince özen gösteriyorum açıkçası. Ama israf yapan da çok insan var. Dünyadaki bu dengesiz gidişat, olası bir kuraklık tarihini daha da öne çekiyor.
Benim birdigim uclu bir kural var: yemek yemeden 3 hafta, su icmeden 3 gun, nefessiz de 3 dakika hayatta kalir, cografyadan cografyaya, irkdan irka degisiklik gosterse de asagi yukari bu sekilde.
Kuraklik eninde sonunda bu cografayaya gelecek, cahilligin en buyuk sonucudur cunku doganin saplagi.
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
July 01, 2021, 04:48:57 AM
Yemek yemeden 45-60 gün aralığına kadar yaşanabileceğini duymuştum. Su söz konusu olunca ise en fazla birkaç gün deniyor. Bazı kaynaklarda 8-9 gün olduğu da iddia ediliyor ama bana pek olası gelmiyor. Vücudun su ihtiyacını karşılamak daha hayati bir durum.

Su kaynaklarını verimli kullanmak bizlerin elinde. Ben elimden geldiğince özen gösteriyorum açıkçası. Ama israf yapan da çok insan var. Dünyadaki bu dengesiz gidişat, olası bir kuraklık tarihini daha da öne çekiyor.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
July 01, 2021, 03:33:42 AM
konya ovasında oluşan obrukların tamamı yer altı tatlı su kaynaklarının hatalı olarak kullanılmasından kaynaklanıyor. Düşünebiliyormusunuz çiftçi mısır dikiyor ama mısır suya en fazla ihtiyaç duyan bitkilerden biri ama mısır değerli. az su ihtiyacı olan diğer ürünlerin dikilmemesinin sebebide ithal etmemizden kaynaklanıyor. işin özeti  susuzluğun sebebinin çoğunluda mevcut hatalı yönetim aynı olay hatalı ağaç kesimindede var

Yok etmeye devam.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
July 01, 2021, 03:19:07 AM
Özellikle suyun önemi son yıllarda yaşanan kuraklık ile birlikte daha fazla hissedilmektedir. Yağışların düzensiz ve az olması kuraklığı daha belirgin hale getirmiştir. Su kaynaklarımız daha etkin kullanmamız gerekiyor, açık olan sulama kanallarının değiştirilerek kapalı sisteme geçilirse buharlaşmanın önüne geçilir, açık olan sulama kanallarında buharlaşma ile ciddi anlamda su kaybı yaşanıyor.

Üretilecek ürünlerin suya daha az gereksinimi olan ürünlerden seçilmesi su tasarrufu sağlayacaktır. Bu sene kuraklığa bağlı olarak buğdayların boy olarak fazla büyümediğini duymuştum bu da verimi etkileyecektir.

Kısaca her alanda kullandığımız suları dikkatlice israf etmeden kullanmamız gerekiyor. Temiz su kaynaklarımızı korumamız şart! Gelecek yıllarda susuzluk çok daha belirgin hâle gelecektir.
Susuz 3 günden fazla hayatta kalamazsınız...

Su Hayattır.

Pages:
Jump to: