Author

Topic: Tarihin en büyük Bitcoin dolandırıcılıkları (Read 250 times)

member
Activity: 266
Merit: 10
Çok güzel bir yazı olmuş. Maalesef pek güvenilir bir ortamda değiliz. Çok güvenilir alanlarda bile çokça dolandırıcılık duyuyoruz. Yasal düzenlemelerin olmadığı bu ortam tabiki daha tehlikeli. Bide parasını sürekli x10 x100 yapanlar duyulunca herkes hevesle benim paramda katlansın diye her şeye inanıveriyor. Dikkat şart
full member
Activity: 266
Merit: 148
Dolandırıcılık her zaman vardır dönem dönem bunun adı değişir sadece, eskiden titan dı şimdi çiftlik bank oldu mesela, eğer bir yerde para söz konusu ise dolandırıcılar her zaman vardır.
jr. member
Activity: 238
Merit: 2
valla hayatın kendisi riskli kripto para dışında da başımıza gelmeyen kalmıyor.bakalım belki kripto parada kaderimiz tersine döner.
sr. member
Activity: 1064
Merit: 350
Bence bu tür dolandırcıklar devam edicek siber saldırılar cok tehlikeli ve bu durumun önü acık olucak güzel önlemler almak lazım piyasanın kötü etkilenmemesi için
sr. member
Activity: 266
Merit: 271
Siber saldırılar çok dehşet verici değil mi ya yolda biri cüzdanını çalsa emniyete git vs vs adamı bi şekilde bulma umudun var. Ama adamlar bitcoinlerinizi çalıyorlar hiç bir şekilde yasal yollardan ya da normal bi şekilde hak talep edemiyorsunuz. Hakikaten korkunç.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Mehmet aydınıda ekleyin adamda 2bin makine var buda sayılır.
member
Activity: 364
Merit: 10
Malesef sistemin şuan ki tek kötü durumu bir merkezin bir sorumlu üssün olmaması. Bende tabi ki sistemin asıl amacının bir merkeziyetçiliğin olmaması olduğunu biliyorum fakat şuana kadar bunlar gibi yaşanan durumlar piyasa arzını diplere çekiyor insanların güvenini kırıyor. Umarım güvenlik problemlerine en iyi şekilde çözüm bulunur.
sr. member
Activity: 630
Merit: 267
Güzel derleme akıcı bir şekilde olmuş, sizmi yazdınız bunları bilmiyorum ama güzel vakit geçirtti. Maalesef bu kripto işi her yerden riskli sen kendini korusan bile borsada paranın çalınma ihtimali var
member
Activity: 448
Merit: 10
Bunlar büyük olanlar ico lardan ve farklı şekiller ile kullanıcıları kandıranlar listeye dahil değil . Bu ne demek oluyor her an her şey olabilir. Ama biz yine de dikkatli olmak zorundayız.
member
Activity: 378
Merit: 11
Çok güzel zevkle okudum aslında son zamanlarda olna bir ton olay var, özellikle ico sitelerinin sahtelerini yaparak veya telegramda sahre hesaplarla paralar toplanıyor. En basiti coindash bile site hack ile deli para kaptırmıştı
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
hacklenemez borsalar artık netteki yerini almalı. ddos saldırısı deniliyor. bunun önlemi, borsaların geleneksel değil daha yeni teknolojik algoritmalar ile kurulması bunları görmek istiyoruz.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Hak arayamamak biraz normal, cunku su anda durumlar yasal/antiyasal acisindan giri gorunuyor. Bir de yasalarda kurallarda kimin maruz kaldigina bagli olarak uygulanip uygulanmiyor
member
Activity: 224
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Hocam eline sağlık öncelikle çok güzel yazı olmuş. Benim anlamadığım kısım misal abd devletinin hatasından dolayı oluşan bir mağduriyette bile mağdurlar nasıl hukuki yollarla haklarını arayamazlar. Bu kadar başı boşluk da biraz fazla geldi gibi.
full member
Activity: 490
Merit: 110
Ciftlik bank ida eklesek mi acep? Sonucta paranizla bitcoinfarm filan da kuruyorum demis Smiley
jr. member
Activity: 238
Merit: 2
Bitcoin tarihi maharetli siber korsanların ve kolay yoldan zengin olmak isteyen mağdurların arasında oynanan bir köşe kapmaca oyununa benziyor.

Bugüne kadar milyarlarca dolar değerinde Bitcoin, kimi vakalarda bir hayli komik yöntemler kullanan dolandırıcılar eline geçti ve kayıplara karıştı

Bitcoin ilk ortaya çıktığında, arkasındaki blok zinciri teknolojisinin kripto paraları nasıl koruduğu ve şeffaf bir altyapı sağladığıyla güven kazanmıştı.

Ancak Bitcoin’leri muhafaza eden dijital cüzdanlar hâlâ siber saldırılara açık, aynı şekilde insanlar da boş vaatlerin peşinden gitmeye meyil gösteriyorlar.

Bugüne kadar sayısız kripto para dolandırıcılığı ve hırsızlığı yaşandı.

Bitcoin özelinde baktığımızda, dolandırıcılar çoğunlukla gülünç sebeplerden faydalanarak milyonlarca dolar çaldıkları ve kayıplara karıştıkları görülüyor.

İşte dünyanın en popüler para birimi Bitcoin’in tarihinde yaşanan en büyük dolandırıcılık olayları:

MT. GOX VAKASI

Mt. Gox, Bitcoin’in hızla popüler olduğu dönemde, 2010’ların başında Bitcoin transferlerinin büyük çoğunluğuna aracılık ediyordu.
Tokyo merkezli Bitcoin borsası, birkaç yıl içerisinde dev siber saldırılara hedef oldu ve müşterilerinin milyonlarca dolar değerinde kripto parasını çaldırdı.Öte yandan ödeme işleme sistemlerindeki problemler nedeniyle birçok yatırımcı borsada duran Bitcoin’lerini geri almakta zorlandı.
Bardağı taşıran son damla ise Mt. Gox’un o zamanlar 450 milyon dolar değerinde olan 850 bin Bitcoin’i çaldırması oldu.Çalınan Bitcoin’lerin günümüzdeki değeri ise 8 milyar dolar!Bu olayın ardından Mt. Gox çalınan paraları yerine koyamayacağını açıklayarak iflas etti.Paraları çalınan binlerce yatırımcı ise elleri kolları bağlı kaldılar.

BITCOIN SAVINGS AND TRUST


Kripto para dünyasının en kötü dolandırıcılık yöntemlerinin başında sahte kripto para arzları (ICO) geliyor.

Günümüzde de bir hayli popüler olan bu dolandırıcılık yöntemi, yeni bir kripto para piyasaya sürüyormuş gibi görünen siber korsanların, yatırımcıların paralarıyla sırra kadem basmasıyla sonuçlanıyor.
Çoğu dijital arz dolandırıcılığı aynı yöntemi kullanarak, yatırımcıları gerçek bir arza katılıyormuş gibi ikna ediyor. Kimi dolandırıcılar ise inandırıcılıklarını artırmak için kripto para dünyasından ünlü kişiler adına açtıkları sosyal medya hesaplarını kullanarak insanları kandırıyor.
Bugüne kadar kripto para dünyasının gördüğü en büyük ICO dolandırıcılık vakalarından bir tanesi de Bitcoin Savings and Trust idi.
Geleneksel bir Ponzi düzmecesi olarak başlalayan Bitcoin Savings and Trust, yatırımcılara her hafta yatırdıkları paranın yüzde 7’sini kâr olarak alacakları sözünü vermişti.
Sonuç ise 265.000 Bitcoin buhar olmasıydı.
2012 yılında çöken dolandırıcılık tezgahının sorumlusu olduğu saptanan Trendon Shavers, o zamanlar 97 milyon dolar değerinde olan Bitcoin’leri çaldığı gerekçesiyle hapis cezasına ve 40 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

SILK ROAD E-POSTA TUZAĞI

Silk Road, internet dünyasının en ünlü karaborsa pazarlarının başında geliyordu.Kripto paralardan önce suçlular bu karaborsa pazardan çalıntı kredi kartları kullanarak silah, uyuşturucu ve diğer yasa dışı ürünleri satın alıyordu.Bitcoin’in ortaya çıkışıyla birlikte, derin web yeni para birimini bulmuş oldu.Ancak diğer tüm karaborsa web pazarları gibi, Silk Road da güvenlik güçleri tarafından çökertildi.FBI, el koyduğu zararsız ürünleri satmak için ilgililere e-postalar göndermeye başladı. Bunlar arasında Bitcoin’ler de vardı…E-postada yapılan bir hata nedeniyle, ABD devleti tüm potansiyel alıcıların birbirinin isimlerini ve e-posta adreslerini görmelerine sebep oldu.Ellerini çabuk tutan siber korsanlar, bu listeyi hemen kopyalayarak, Bitcoin dolandırıcılıkları için ana hedef listesine dönüştürdüler.Devletten geliyormuş gibi gönderilen e-postalarla, söz konusu listedeki insanların birçok kez siber korsanlar tarafından gafil avlandıkları belirtiliyor.

CANADIAN BITCONS

En kötü dolandırıcılık vakaları, düzmecenin Çiftlik Bank gibi çok bariz olduğu durumlarda bile insanların bir şekilde inandıklarından oluşuyor.Canadian Bitcoins isimli kripto para borsası, Kanadalı yatırımcıların Bitcoin yatırımlarını yönetiyordu.2014 yılında hack’lenen borsa, müşterilerinin o zamanlar 100.000 dolar ederi olan Bitcoin’lerini çaldırmıştı.Bu olayın listemize girmesini sağlayan şey ise tek bir siber korsanın bunu büyük bir soğukkanlılıkla gerçekleştirmeyi başarmış olması.Canadian Bitcoins borsası, Rogers Data Centre isimli veri merkezinde kiraladığı sunucular üzerinden hizmet veriyordu.Kayıplara karışan siber korsan, bu sunucuya gönderdiği mesajda kendisinin Canadian Bitcoins CEO’su James Grant olduğunu ve tüm güvenlik kodlarını istediğini söyledi.Rogers veri merkezi çalışanları, Canadian Bitcoins CEO’sunun isminin James Grant olduğunu doğruladıktan sonra, siber korsana inanarak tüm güvenlik kodlarını ona gönderdi.Sonrasını tahmin edebilirsiniz, çok kısa bir süre içerisinde Canadian Bitcoins’in müşterileri adına yönettiği tüm kripto paraların yerinde yeller esiyordu.

BTG CÜZDAN KANDIRMACASI

Bitcoin Gold (BTG) ilk ortaya çıktığında, siber korsanlar ellerini çabuk tutarak ‘mybtgwallet.com’ isimli bir sitesi açtı ve insanlara ücretsiz Bitcoin Gold cüzdanları yaratabileceklerini söyledi.Bitcoin Gold cüzdanı yaratmak için kullanıcıların tek yapması gereken şey kripto para cüzdanlarını koruyan özel parolaları paylaşmalarıydı.Binlerce kişi bu oyuna düşerek, kripto para cüzdanlarını koruyan tek parolayı siber korsanlara teslim etti.Dolandırıcılar, parolalarına ulaştıkları cüzdanlardan değerleri 3 milyon doları geçen Bitcoin çalarak kayıplara karıştı.

"ALINTIDIR"



Jump to: