Author

Topic: Teknik Analiz ve RSI indikatörü Kullanımı Hakkında (Read 270 times)

full member
Activity: 602
Merit: 118
BIST için kullanılışli olma ihtimali var. Orada açılış kapanış gerisi olduğu için tutarlılığı var ama cryptoda böyle birşey söz konusu bile değil.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
Teknik analiz indikatörleri  olgunlaşmış borsalarda oldukça isabetli sonuçlar üretirler. Ancak kripto para borsaları gibi sığ ve olgunlaşmamış borsalada çok kullanışlı olmazlar diye düşünüyorum.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
Katkıları için herkese ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar, özellikle hacimsiz alternatiflerde işleyişin pek mümkün olmayacağı noktasındaki görüşlerinize aynen katılıyorum. TA'nın işe yaramayacağı konusuna ise tamamen karşıyım. Çünkü TA bizim kısıtlı geçmiş verileri yani istatistikleri, gelecekteki olasılıkları hesaplamamız için kullandığımız yöntemdir.
TA kullanmayacaksak, Kıbrıs'ta kırmızıya basıp hızlı yaşayıp genç ölelim Cheesy
member
Activity: 560
Merit: 11
stock rsi, macd ve hareketli ortalamalar. sadece bunları kullanıyorum.

destek, direnç ve en önemlisi bence hacim artışı

tek başına rsi bence güvenilir değil başka teyitler almanız gerekiyor işleme başlamak için.
member
Activity: 574
Merit: 55
Bu piyasada teknik analiz işe yaramaz gibi gözüküyor olabilir, haberlerden sonra gelen uçuşlar olsun, anlık btc satışı ile yaşanan çakılmalar olsun. Ancak geçmişe yönelik olarak 1000 tane coinin farklı dönemsel hareketlerini izleseniz %90 ya da daha fazlasının teknik analizler ile örtüştüğü görülecektir.

Kullanıp kullanmamak size kalsın ama muhakkak az biraz TA öğrenmeye çalışın. Sadece RSI kontrolü bile bazen doğru noktada çıkmanızı ya da girmenizi sağlayabilir.

Paylaşım için teşekkürler.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
Bu piyasa bebek piyasa olduğundan teknik analiz pek çalışmıyor ancak sakin ayılar meydandayken ve akümülasyon döneminde çalışıyor. Emeğinize sağlık yine de.
member
Activity: 350
Merit: 14
Borsalarda oldukça iyi bir şekilde çalışan indikatörler maalesef kripto piyasasında işe yaramıyor. Sebepleri arasında bence likiditenin eksikliği sebebiyle manipülasyona açık olmaları ve geleneksel indikatörlerin 7/24 zaman dilimi için tasarlanmış olmamalarıdır
member
Activity: 263
Merit: 11
Para Basan Adam
Btc de çok kısa sürelerde çok büyük dalgalanmalar olabildiği gibi borsalar arası değer farklarında arbştraj yapan botlar sayesinde çok kısa sürede kapatılıyor o yüzden grafik takip etmek bence btc için işe yaramaz onun yerine anlık gözle takip ve birazda şans gerekiyor
jr. member
Activity: 378
Merit: 4
hacmi cok az olan kriptoda indikatorlerin calisma prensibi malesef gecersiz oluyor.hele ki dusuk hacimli bir coini icodan giren, bounty vs den toplayan herhangi biri hareketi yonlendirebiliyor.
o yuzden sadece teknik analiz veya indikatorlerle islem yapilmamali. kullanmasini bilmek iyidir tabi ki fayda saglar, sadece isleme girmek icin kucuk de olsa bir izlenim verebilir, otesi degil.
jr. member
Activity: 532
Merit: 5
Teknik analize yeni başlayan için gayet açıklayıcı ve güzel bir bilgilendirme olmuş, daha önce trade yapmamış arkadaşlar öncelikle deneme yanıma yoluyla bu indikatörleri deneyebilir.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
Vakit bulup bakamadığım konulardan bir tanesi oldukça detaylı anlatım yapmışsınız,elinize sağlık.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
Teknik analiz ve RSI indikatörü kripto para işinde uğraşan insanlar bilmesi gerek ve alım-satım işlerinde çok işe yarayan bir şeydir.
copper member
Activity: 252
Merit: 0
Güzel bilgiler gerçekten, bu işe yeni başlayanlar için temel anlamında bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Benim şahsi görüşüme gelecek olursak kripto para piyasalarda teknik analizin çok kısıtlı kaldığını düşünüyorum.
member
Activity: 630
Merit: 37
normal borsalar ve hisseler için işe yarayabilir fakat kripto para analizinde pek işe yaramıyor maalesef
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
Öncelikle Teknik Analiz ve indikatör nedir?

Teknik analiz verileri aslında oldukça kısıtlıdır. Hepimizin bildiği gibi ekrandaki grafik içerisinde seçili olarak bulunduğumuz zaman dilimi, (1) zaman dilimi başlangıcı açılış fiyatı, (2) zaman dilimi kapanış fiyatı beraberinde ek olarak (3) fiyatlar arası açılar ve (4) hacimden başka kullanılabilecek bir veri yoktur. Son derece kısıtlı bir veri dökümantasyonu olduğu söylenebilir.


Bu bağlamda geçmiş fiyat hareketlerinden yola çıkılarak yapılan gelecek tahminleri bütünüdür. Bu tahminler bütünü yöntem olarak kendi içerisinde;
1- Mum çubukları
2- Formasyonlar  
3- Elliot Dalga Prensibleri
vb. temel olarak piyasanın geneli tarafından kabul görülmüş yöntemler olarak sıralanabilir. Her biri kendi içerisinde uzun ve detay barındıran ayrı konular.

İndikatörler ise tüm bu başlıca teknik analiz yöntemleri için kullanılan yardımcı faktörlerdir. Bu yardımcı faktörlerin en başında yine piyasa tarafından kabul görülen ve en çok kullanılan RSI VE MACD gibi indikatörleri bulunur.

RSI Nedir?

Kendisi bir makine mühendisi olan, ADX, ATR VE Parabolic Sar gibi diğer indikatörlerinde geliştiricisi J. Welles Wilder tarafından 1978 yılında geliştirilmiştir.
RSI bir momentum osilatörüdür yani fiyatların yön gücünü artış ya da düşüş yönünde al ve sat sinyali üretebilmek amacıyla kullanılır. Tek başına yetersizdir ancak kendi içerisindeki kullanım çeşitliliği ve güç gösterge tayini başka bir ek indikatör kulanmanızı neredeyse gereksiz kılar. Yukarıda saydığım TA yöntemleri ile kullanıldığında oldukça verimli sonuçlar verebilir.


Rsı 0 ve 100 arasında salınım yapan bir dalga osilatörü üretir, veri yolu fiyat mum hareket ortalamalarıdır. 30 ve altı aşırı satış bölgesidir aynı zamanda fırsat ve tepki alımı, 70 ve üzeri ise aşırı alım bölgesidir yine aynı zamanda kar satışının geldiği bölgedir. Tek başına yeterli olmadığı nokta burasıdır, herhangi bir TA olmaksızın kullanacağınız bu veri size her zaman doğru işlem yaptırmaz ama 70% ihtimalle çalıştığını geçmiş veriler beraberinde görebiliriz.

RSI UYUMSUZLUKLAR

RSI uyumsuzluklar fiyat hareketlerinin ortalama olarak yavaşladığını ve bulunduğu bölgenin gerçek mi yoksa manipülatif bir bölge mi olup olmadığı konusunda fikir verir.


Negatif Uyumsuzluklar (NU)

Fiyatın gerçek değerinde olmadığını ve fiyat ortalamalarının düşüş eğiliminde olduğunun haberini verir. Fiyat tepeleri ve RSI tepeleri arasında çekilecek bir yardımcı çizgi ile anlaşılabilir. Fiyat tepeleri yükselirken ortalama fiyat tepelerini gösteren RSI tepeleri düşüyorsa fiyat gerçek bölgesinde değil demektir ve olası düşüş yüksek ihtimallidir.


Pozitif Uyumsuzluklar (PU)

Fiyatın gerçek değerinde olmadığını ve fiyat ortalamalarının yükseliş eğiliminde olduğunun haberini verir. Fiyat dipleri ve RSI dipleri arasında çekilecek bir yardımcı çizgi ile anlaşılabilir. Fiyat dipleri düşerken ortalama fiyat diplerini gösteren RSI dipleri yükseliyorsa fiyat gerçek bölgesinde değil demektir ve olası yükseliş ihtimali beklenir.


Piri Kaptan bilgilerini paylaşmayı seven deneyimli bir borsa kurdu Cheesy kendisini youtube kanalından takip edip formasyonlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yatırım tavsiyesidir. Cheesy

RSI ve kullanımı hakkında herhangi bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplayabilirim. Herkese bol kazanç.


#respect @EFS @vycl87
Jump to: