Author

Topic: Teknolojinin ilerleme hızının yavaşlaması (Read 180 times)

member
Activity: 308
Merit: 10
February 23, 2022, 12:45:46 PM
#19
Teknoloji elektronik alanında çok gelişti ama dayanıklılık alanında çok kötü durumda. Argeler şu anda malzemelere yoğunlaştırıldı. Mesela pil teknolojisi. Yeterli depolama elektronik devrelerinin yanında çok kötü. İşlemciler ve ekran kartları hâlâ deli gibi ısınıyor. Cep telefonu ekranları hâlâ kırılıyor.
member
Activity: 77
Merit: 11
Gerçektende öyle.

Mesela şimdiye kadar çoktan robotların sokakta olması gerekirdi
Uçan arabalar zaten en az 30 yıl var
Işınlama hikayesi ise minimum 100 yıl
Uzaylılar zaten geldi gelecek derken yaşlandık
Yok konuşan bilgisayarlar yapay zeka falan desek o da daha emekleme aşamasında
Kansere çözüm zaten bulunamadı
Artan nüfusa karşılık Yaşanabilir gezegen bulma hikayeleri de baydı.

Sene 2021 ama teknolojinin baya baya ağır kaldığını düşünüyorum. Eskiden teknoloji insan düşüncesinin önüne geçerdi özellikle internet ile, ama şimdi düşünce ve hayalgucunu yetisemiyor..

Sağlık alanında gelişme yaşanacağını düşünmüyorum. Kansere, hiv e vs vs ölümsüzlüğe çare bulunsa bulan kişiyle gömülür. İnsanlığın geleceği yine diğer insanların ölümüne bağlı.
Diğer taraftan evet katılıyorum 2000 lerin ilk yıllarındaki hayal edilenlerin çoğunluğu hala gerçekleşmedi dahi
legendary
Activity: 2562
Merit: 1482
İlerleme hızının yavaşladığını düşünmüyorum, aksine hızlandı. Sadece elle tutulur kısmı için önümüzde çok fazla örnek yok. Hayal ettiğimiz şey her ne ise onu yapmaya başlıyoruz ama bu başlangıç için ciddi araştırmalar yapılması gerekiyor.
Şu an kullandığımız birçok teknolojik cihaz değiştirilmeye ve yenilenmeye muhtaç, kullanılan teknoloji ile hayalleri gerçekleştirmek zor. Bu yüzden sıfırdan bir şeyler inşa ediliyor aslında.

20 yıl önce nüfusun %10’unda cep telefonu vardı, 10 yıl önce akıllı telefon kullanımı %10’du. Katlanabilen ve büyüyebilen ekranların hayalini kurduk, birkaç yılda gerçekleşti. Bundan sonra hologramlar üzerinden yansıtılan ve havaya dokunduğumuz sistemler gelecek mesela, ama bunu yapmak için eldeki teknoloji geçerli değil. Fikir var ama cihazı üretecek teknolojinin üstünde çalışmak için zaman gerekiyor. Yeri gelecek maddenin farklı bir hali olduğunu göreceğiz, yeri gelecek yeni bir element kullanacağız.

Uçu apaçık sınırsız bir dünyadayız, yavaşlamış görünse de bir anda geri hızlanacak Smiley
sr. member
Activity: 1064
Merit: 350
Şu bir gerçek ki bundan çok uzun yıllar önce bu dönemler için büyük tahminlerde bulunulmuştu. Verdiğiniz örneklerin benzerlerinin olduğu bambaşka bir dünya olacağı tahmin ediliyordu. Fakat gel gör ki şu an böyle bir dünya yok. Teknoloji, eskiden tahmin edildiğinden daha yavaş ilerlemiş. Ancak aslında ben önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde inanılmaz hızlı bir gelişme yakalanacağını düşünüyorum. Günümüzde birçok alanda önemli atılımlar yapılmaya başlandı. Yapay zekada da bir yandan önemli gelişmeler sağlanıyor. Bence en fazla 15 yıl sonra özellikle gelişmiş ülkelerde filmlerde gördüğümüz türden bir gelecek yaşanmaya başlanabilir. Ancak gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için bu değişim çok daha yavaş olacaktır.
member
Activity: 99
Merit: 20
Devre sistemleri, kondansatörler vs icat edildi buna bağlı olarak bilgisayarlar, televizyonlar, radyolar, teyipler icat edildi. Bilgisayarın bulunması zaten teknolojiye büyük bir hız vermişti. Bilgisayarla bağlantılı olarak bir sürü şey icat edildi. Yani teknolojinin hızı icat edilen şeyin neleri etkilediğine bağlı. Örneğin uçan arabanın icat edilmesi çok şeyi değiştirmeyecektir. Çok şeyi değiştirecek yeni bir şeyin icat edilmesi gerekir. Bunu yeniden ortaya konmadıktan sonra teknoloji hızı yine aynı yavaşlıkta kalacaktır. Ancak şu var ki son denenen şey yapay zeka. Yapay zekanın da ben şu an hakkıyla yapıldığınımdüşünmüyorum eğer yapay zeka gelişirse teknoloji son derece hızlanacak, belkide tarijihin gördüğü en hızlı teknolojik gelişmeleri yaşayacağız. Demem o ki şu anki yapay zeka i, yapay zeka değil
legendary
Activity: 2072
Merit: 1138
Sebebi bu adam: Theodore John Kaczynski   Cheesy Wink
https://tr.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski
sr. member
Activity: 714
Merit: 335
Teknolojiden beklentileriniz arasında ışınlanmak, başka gezegen bulmak veya uçan arabaları biraz anlıyorum da uzaylıları neden teknoloji ile ilişkilendirdiğinizi anlamadım. Uzaylılar kazara ülkemize gelse biz teknolojik olarak gelişmiş mi olacağız. bir de amerikada bulunan meşhur komplo teorisyenlerinin malzemesi olan 51. bölge var. orada dünyaya gelmiş uzaylıların cesetleri olduğunu söyleyen kişiler var o zaman çoktan gelişmiş bir gezegen olmuş olabiliriz yani
copper member
Activity: 644
Merit: 269
Bir anda süper arabalar, uçan arabalar beklemek doğru değil. Biraz geçmişinizi düşünün bundan 100 yıl önce yaşasaydınız muhtemelen bir arabaya binmeden ölecektiniz. Teknoloji son 100 yıla göre özellikle inanılmaz bir hızla yükseldi. Özellikle çip, yapay zeka gibi özel teknolojiler, panel teknolojisi dokunmatik durumlar bize en basitinden söylemek gerekirse cebimizde bilgisayar taşımamıza sebep oldu. İnternet dediğiniz nimeti hele bahsetmeye gerek bile yok. İlla ışınlanacak değiliz. Arama çubuğuna gir istediğini yaz ve ‘Şak buradayım’ -GORA’dan garevel usta repliğiyle bitireyim istedim Grin
legendary
Activity: 2240
Merit: 2584
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Bir kaç saçma argümandan yola çıkarak teknolojinin artık yavaş ilerlediğine dair başlık açmak muhtemelen bu forumda yapılmış en büyük trolleme girişimlerinden birisi. Bana "Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi." diyen Charles Duell'i anımsattı.

Teknoloji sadece sokakta dolaşacak robotlar, ışınlanma yada uçan arabaların bulunmasıyla ilgili değil. Evde yemek yerken yediğiniz kaşığın ağırlık merkezinin doğru ayarlanarak tutuşunuzun kolaylaşması dahil teknolojinin parçasıdır. Her dakika ortaya çıkan yeni bilgi/buluş miktarının insanlığın geçmişindeki binlerce yıllık bilgiye eşit olduğu dönemde teknolojinin yavaşladığını iddia etmek geçtiğimiz 10 sene ile kıyaslayarak olsa bile komik.

Hiç bir veri toplama aşaması olmadan, bilimsel dergilere göz atmadan, herhangi bir yetkinliğe sahip olmadan teknoloji yavaşlıyor çünkü sokakta robotlar yok diyerek sonuca varmak.. Sadece komik.
legendary
Activity: 980
Merit: 1077
#SWGT CERTIK Audited
Teknoloji hızı mi yavaşladı yoksa bizim teknoloji ile olan ilişkimiz mı değişti? Bence ikincisi. Teknolojinin hızında sorun yok. Eskiden insanlar kitap okuyacak, araştıracak ona göre hayal kuruyor. Şimdi ise bizler internet ortaminda yaşıyoruz, tüm bilim kurgu kitaplarına ve filmlerine erisiyoruz. Tabi ki eski insanların hayal gücüne göre çok daha geniş bir hayal gücümüz var. Bence fark buradan kaynaklanıyor.

sr. member
Activity: 812
Merit: 293
Eloncoin.org - Mars, here we come!
Teknolojinin ilerleme hızı mi yavaşladı yoksa insanların teknolojiyi algılama, kullanma ve eskitme hızı mi arttı? 90 lardan itibaren hayatımıza giren cep telefonlarını veya bilgisayarları düşünelim. Daha az, kullanım alanı günümüze göre daha kısıtlı ve daha pahalı olmaları nedeniyle yaygınlık derecesi o dönemde dusukken günümüzde hemen hemen herkesin cep telefonu da var bilgisayarı da. 2000 lerde çok iyi hatırlıyorum üst model bir cep telefonu aldığımızda daha özelliklerini tam öğrenemeden bir üst modeli çıkıyordu, günümüzde ise daha almadan neredeyse bütün özelliğini biliyoruz aldığımız ürünün. Velhasıl kelam teknoloji hızıni düşmüş gösteren insanoğlunun hayatındaki yaygınlık düzeyi bence...
sr. member
Activity: 1148
Merit: 367
Daha önce özellikle erkek çocukların okul başarısının düşmesi ile alakalı şöyle bir konu açmıştım. :https://bitcointalk.org/index.php?topic=5385068.0

Çalışarak üreterek bir şeyler yapmaktan keyif almak yerine daha kestirme yollardan keyif almak artık tercih edildiği için biraz durağanlaşma olabilir.
Aslında nüfus arttı bilgi birikimi sürekli artıyor... En azından şuan uçan arabaya biniyor olmamız lazımdı. Fakat bunu icat edecek potansiyeldeki arkadaş muhtemelen şuan PUBG oynamakla meşgul.  Grin

hero member
Activity: 1036
Merit: 619
Yeterince yatırım yapılmamasına ve emeğin tembelleşmesine bağlıyorum ben bunu. Artık çoğu insan yeterli gördüğü kadar lükse sahip, sıcak sudan tut robot süpürgeye kadar ya da işlerini yaptırdıkları bot yazılımlardan tutun 3d yazıcılara kadar. Her şey kolaylaştı. Kimse artık Arge ye yatırım yapmayı gerekli görmüyor. Sosyal medyada reklam basIp hızlı para kazanmak daha mantıklı geliyor. Emek ise oturup bilgisayar oyunları ya da netflix ile vakit geçiriyor.

Tabii bu da başka bir bakış açısı. Haklı olabilirsiniz belki ama Ar-Ge çalışmaları sürekli devam edecek. İnsanoğlunun merak sınırı yok. Ayın görünmeyen yüzüne uydu gönderebilmek için bile ne kadar çok çalıştılar. Aynı şeyi ilerleyen yüzyıllarda da görecekler. Bizim gözümüzün gördüğü kadar hayat çok kolay, ancak 200 yıl sonrayı göremediğimiz için belki de şu an çok zor şartlar altında yaşıyoruzdur kim bilir?

Neyse felsefeyi bir kenara bırakırsak başarılı çalışmaların devamını göreceğiz. Araştırma geliştirme asla bitmez. İnsanda bu merak ve dürtü oldukça herşeyi nedenine inme konusunda başarılı olabilecek çalışmalar göreceğiz.
hero member
Activity: 1260
Merit: 957
Teknolojinin ilerleme hızının yavaşlaması çok normal tüketici toplumlar haline geldikçe yaratıcılıktan uzaklaşıyoruz. Talep neyse ona göre arz eylemi yapılıyor. Gelecekteki talepler içinse o zaman gelsin bakarız gözüyle bakılıyor. Adam akıllı Ar-Ge çalışmalarını yapan firmalar zaten belli başlı sermayeye sahip olan firmalar oluyor. Onun dışındakiler bu topun altına giremiyor başarısızlık ihtimalleri kepenk indirmeye götürecektir. Keza başarılı olanıda büyükler hemen kafa kola alıyor hop oldu da bitti maşallah. Yani velhasılı kelam o godomanlara bakıyor bu teknolojik gelişmenin hızı. Onlarda sağolsun yavaş yavaş ortaya atıyorlar bizi yola yola.
legendary
Activity: 2394
Merit: 1358
Yeterince yatırım yapılmamasına ve emeğin tembelleşmesine bağlıyorum ben bunu. Artık çoğu insan yeterli gördüğü kadar lükse sahip, sıcak sudan tut robot süpürgeye kadar ya da işlerini yaptırdıkları bot yazılımlardan tutun 3d yazıcılara kadar. Her şey kolaylaştı. Kimse artık Arge ye yatırım yapmayı gerekli görmüyor. Sosyal medyada reklam basIp hızlı para kazanmak daha mantıklı geliyor. Emek ise oturup bilgisayar oyunları ya da netflix ile vakit geçiriyor.
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
Daha bilinmeyen onlarca günlük hayatta kullandığımız basit şeylerin sebepleri bulunmamışken, teknolojiye çok inanmak ne kadar doğru bilmiyorum.Geleceğe dönüş filmini izlemişsinizdir, bu zamanlardan için insanların uçan arabalarla seyahat edeceği vs. bahsediliyordu ancak geldiğimiz nokta elimizi nasıl yıkamalıyız kısmındayız.

Teknoloji ilerledi ancak yeteri kadar ilerlemedi.Daha da ne kadar ilerler, bilemiyorum.Yine de teknolojiye inanıyorum.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Teknolojinin yavaşlamasının bir çok nedeni var çok fazla faktör var. Bana göre insanların geçtiğimiz yıllarda sadece barınmak ve karın tokluğuna çalışan binlerce bir insan var bu insanların hiç bir boş vakit olmuyor yeni fikirler yeni icatlar üretsinler. Yeni icat üreten insanların sayısı gerçekten sayılı diğer insanlar sadece sistemin içerisinde hapis gibi yaşıyorlar. Şehir hayatında yaşamak zaten başlı başına strees aynı zamanda da yaratıcılığı öldürüyor. Eğitim sistemi deseniz sadece belli kalıplar üzerinden ezbere dayalı bir olay kısacası o da boş.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Teknoloji hızının yavaşlamasına dünyayı yöneten yarım akıllıların yapmış olduğu seçimler sebep. Dünya üzerindeki eğitimi geliştirmek yerine sıkıyönetim ilan etmek ve halkları bunaltmak yönünde güç kullanmaktan gelişmeler yavaşladı. Özgür ortam olmayınca gelişme olmaz. Üniversitelerin durumuna bir bakın. Sadece bu bizde mi garip dünyada başka ülkelerde de durum benzeri. Pandemi herkesi canından bezdirdi. Kapalı kalmaktan hayal gücümüz yok olacak. Film seyretmekten kafalar uçtu. Yine de gelişme devam ediyor. İlerde şaha kalkar merak etmeyin.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Gerçektende öyle.

Mesela şimdiye kadar çoktan robotların sokakta olması gerekirdi
Uçan arabalar zaten en az 30 yıl var
Işınlama hikayesi ise minimum 100 yıl
Uzaylılar zaten geldi gelecek derken yaşlandık
Yok konuşan bilgisayarlar yapay zeka falan desek o da daha emekleme aşamasında
Kansere çözüm zaten bulunamadı
Artan nüfusa karşılık Yaşanabilir gezegen bulma hikayeleri de baydı.

Sene 2021 ama teknolojinin baya baya ağır kaldığını düşünüyorum. Eskiden teknoloji insan düşüncesinin önüne geçerdi özellikle internet ile, ama şimdi düşünce ve hayalgucunu yetisemiyor..
Jump to: