Author

Topic: Temel astrofiziğe 80 yıl sonra gelen düzeltme (Read 119 times)

jr. member
Activity: 35
Merit: 1
Zeki hocamızı bende kutlarım güzel haber yapmış doğrusu, böyle haberlere ihtiyaç var devamını beklerim zeki hocam
member
Activity: 532
Merit: 18
Başarılarını gönülden kutlarım. Aynı zamanda gönül ister ki hep böyle bilim insanlarımız çalışmalarını rahat rahat ülkemizde sürdürebilsinler. Ama yine değer verilmemeye devam edilecek ve beyin göçlerini de görmeye devam edeceğiz.
hero member
Activity: 1330
Merit: 645
Bu tarz haberleri okuyunca insanın gururu kabarıyor. Bak diyorsun dünyaya bizde buralarda varız. Meydan sadece size ait değil. Eyvallah. Bizde şöyle bir işleyiş var her iyliğe uyğun bir ceza vardır. Yakında bu gurubu başka haberlerle duyarız gibi geliyor bana. Bu adamları harcarlar. Böyle bilimsel gelişmeleri istemezük. Bilmem anlata bildim mi.
member
Activity: 924
Merit: 36
★777Coin.com★ Fun BTC Casino!
Boyle haberlere cok ıhtıyacımız var ataturkun dedıgı gıbı turk mılletı calıskandır turk mılletı zekıdır yeter kı ımkanlar dahılınde lıyakatle gorev yapsınlar zekı hocamızı bende kutlarım
hero member
Activity: 1484
Merit: 936
Akdeniz Üniversitesi Uzay Fiziği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Eker ve ekibi, astrofizikçilerin 80 yıldır çözemediği bilimsel problemi çözdü. Çalışma ile yıldızların parlaklığı ve sıcaklığı daha doğru ölçülebilecek.
Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Uzay Fiziği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zeki Eker ve Prof. Dr. Volkan Bakış ile Çanakkale 18 Mart ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Faruk Soydugan ve Prof. Dr. Selçuk Bilir, 80 yıldır dünya astrofizikçilerinin çözemediği bilimsel problemi çözdü. Prof. Dr. Zeki Eker, iki yüz yıllık köklü geçmişi olan uluslararası “Monthly Notices of the Royal Astronomical Society” dergisinde yayınlanan makale ile onlarca yıldır süren yıldız parlaklıkları ile ilgili yanlış kavramları ortaya koydu. Yıldız sıcaklıkları ve ışınım güçlerinin daha hatasız ölçülmesinin önünü açan makale, NASA ADS veri tabanında da yayımlandı.
Profesör Zeki Eker ve ekibini kutlarım bilimsel gelişme olarak güzel bir şey başarmış görünüyorlar yakında başka bir yere beyin göçü olursa şaşırmam. Diğer ülkeler bilim ve teknolojiye bizden daha fazla önem veriyorlar ve kaynak ayırıyorlar imkanların daha iyi olması sebebiyle maalesef beyin göçleri yaşanıyor.

Kaynak: https://www.mynet.com/80-yildir-cozulemiyordu-turk-bilim-insanlarindan-buyuk-basari-110106780886
Jump to: