Author

Topic: TÜBİTAK Tarafından Kabul Görmeyen Projeler (Read 127 times)

legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
Böyle bir program vardı hangi kanalda tam hatırlamıyorum, karşılarında zengin insanlar var ve onlara projelerinden bahsedip destek istiyorlar, zenginler de projelerine inanıyorsa yatırım yapıp projeye ortak oluyorlardı

Bu programı ben de hatırlıyorum, çok uzun bir süre yayında kalmamıştı sanırım. Aslında fikir olarak güzel ve faydalı olabilecek bir programdı ama muhtemelen beklenen ilgiyi görmediği için program sona ermiştir.

Aslında Tübitak birçok projeye destek veriyor ve gerçek anlamda büyük bir hibe programı var. İyi projelerin de geçtiğini ve hayata geçirilme imkanı bulduğunu defalarca gördük.
Ama bazen çok başarılı olabilecek projelere destek vermeyince çok fazla alay konusu olabiliyor. Sonra papaz eriğini can eriğe çevirme projeleri insanların gözüne batar hale geliyor Smiley
sr. member
Activity: 1372
Merit: 374
Sorun sadece Tübitak değil ki

Bir esnaf komşum fotoğrafçılık ile ilgili bir işyeri açtı devletten alacağını aldı ve kapıya vurdu kilidi ne arayan var ne soran nede denetleyen biri iki yıldır kapısı kilitli ve bu yıl içerideki herşeyi satacak bildiğin devlet sağımdaki inek durumunda.

Bunun yanında Tübitak yerine ülkenin zenginlerine gidip elindeki projeleri anlatsan belki daha sağlam ilerlersin. Zamanında birçok startup desteği veren yerler oldu

Böyle bir program vardı hangi kanalda tam hatırlamıyorum, karşılarında zengin insanlar var ve onlara projelerinden bahsedip destek istiyorlar, zenginler de projelerine inanıyorsa yatırım yapıp projeye ortak oluyorlardı, TÜBİTAK bu konumda ama bu konumu kullanmayı beceremiyorlar, biraz daha bu çalışmalara inanmaları gerek, namaz kılmak için mini seccade gibi garip projelere yatıracağına bu projelere para yatırmalılar,
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Ülkedeki kurumların siyasallaşmasının sonucu olarak görüyorum tüm bu yaşananları. Şaşırtmadı. Bunun yanında kabul gören güzel projeler olduğunu da biliyorum tabi haksızlık etmeyelim. Ama eğitimde ciddi sıkıntılar çeken ülkemizde faydalı olan tüm projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların uğraş verdiği projelerin bir şekilde kabul görmesi hem o insanların şevkini ve azmini artırır hem de ileriki dönemler için daha iyi projelerin çıkmasına yol açar.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Sorun sadece Tübitak değil ki

Bir esnaf komşum fotoğrafçılık ile ilgili bir işyeri açtı devletten alacağını aldı ve kapıya vurdu kilidi ne arayan var ne soran nede denetleyen biri iki yıldır kapısı kilitli ve bu yıl içerideki herşeyi satacak bildiğin devlet sağımdaki inek durumunda.

Bunun yanında Tübitak yerine ülkenin zenginlerine gidip elindeki projeleri anlatsan belki daha sağlam ilerlersin. Zamanında birçok startup desteği veren yerler oldu
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
TÜBİTAK tarafından bu projeler kabul görmeyip, özellikle ABD üniversiteleri tarafından kabul görülüp eğitim bursu kazanmaları onların hayatlarını yeniden yazmalarına sebep oluyor, başka bir deyişle hayatları kurtuluyor. Bu yüzden TÜBİTAK onları kaçırmış olabilir ancak bu onlara yurtdışının kapılarını açtı.

Yine de, bu beyin göçleri Türkiye’den yurtdışına değil, yurtdışından Türkiye’ye kazandırılmalı. Einsteini çalışmalarını yapması için, eğitim vermesi için davet eden genç Türkiye lideri Atatürk’ün yapmaya çalıştığı şey gibi…
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
TÜBİTAK maalesef sürekli skandallar ile karşımıza geliyor. Hatırlarsınız geçen yıllarda yine TüBİTAK tarafından red edilip yurt dışında saygın üniversiteler ve kuruluşlardan kabul alan projenin olduğu yıl TÜBİTAK, papaz eriğini imam eriğine çeviren projeyi ödüllendirmişti. Yine okunmuş hoşaf projesi filan TÜBİTAK tarafından kabul edilmişti.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
Ben daha yeni kabul almış bir kişi taniyorum. Bana da kendi projem olursa nasıl başvuracağıma dair örnek bir sunum göstermişti.

Bir projenin kabul edilmesi için sürdürebilir ve potansiyel kârlı olması gerekiyor. Eğer kabul almadılarsa başvuran grubun bu işi yapabileceğine ikna olunmamış ya da yeterli sunum yapılmamış olabilir. Bence fena olmayan bir hibe var. Tam yeterli diyemem ama bir şeylere başlamak için hiç yoktan iyidir, seed yatirimi gibi dusunulebilir. İkinci asamada zaten ürün şirketleşmeye gidebiliyor ve daha büyük hibeler alıyor. Sonra piyasadan da yatirimci bulunabilir.

Böyle şeyleri görüp fikirlerimizden vazgeçmemek gerek. Hakki yenen elbette vardir ama emeğinin karsiligini alan da çok. Denemekte fayda var.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Bakın adamlar ne kadar haklıymış. Eğer bize faydalı bir şey olsa idi bunu geliştirme işini hiç yabancılar üstlenir miydi. Bunu bir de böyle düşünün. Bizi ne kadar zahmetli bir işten kurtarmışlar. Daha gelişmesi gereken projeler var iken bu fayda sağlayacak projelerle ne işimiz var değil mi.
hero member
Activity: 1470
Merit: 931
- Göktuğ Altıparmak ve Seda Erol Projesi: Melisa, okaliptus ve karanfil yağlarının havadaki bakterileri temizlemesine yönelik araştırma / Harvard Üniversitesi tarafından kabul edildi.

- Mehmet Can Dursun ve İrfan Efe Boztepe Projesi: Şeker hastalarının iyileşmeyen yaraları için atık yengeç ve karides kabuklarından yara bandı / New York Eyalet Üniversitesi tarafından kabul edildi.
  Ayrıca ABD'de düzenlenen ve uluslararası nitelik taşıyan Genius Olimpiyatları'na katılarak, 54 ülkeden gelen 450 proje arasından dünya birincisi olarak seçildiler.

- Emir Akdaşci ve Ege Özlem projesi : Soba külü, boraks, kula volkaniti ve kül gibi atıklarla çimento üretimi / Harvard Üniversitesi, Montreal Mc Gill Üniversitesi, Toronto Ryerson Üniversitesi


Bir şeyler başaran başarmak isteyen gençlere yeteri kadar ilgi gösterilmediğini düşünüyorum. Bu sebeple akıllı ve zeki gençlerimiz hatta bilim insanlarımız diğer ülkelerin daha iyi yaşam şartlarından dolayı başka ülkelere göç ediyorlar. Ekonomik sebeplerle dahi beyin göçü yaşanıyor, ülkenin ekonomisini eğitim sistemini bozarsanız başka hiç bir şey yapmadan o ülkenin ilerlemesini durdurmuş olursunuz.

Buraya Mustafa Kemal Atatürk'ten bir kaç söz bırakıyorum hatırlamakta fayda var.

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol...""

Ülkemiz için çok çalışmamız gerekiyor, ülkeyi terk ederek bu vatanı kurtaramayız.


Kaynak:
https://www.webtekno.com/tubitak-tarafindan-reddedilip-dunyada-kabul-goren-10-turk-genci-ve-projeleri-h63125.html
Jump to: