Author

Topic: Turcoin Vurgununun Detayları Gözaltılarla Ortaya Çıktı (Read 100 times)

newbie
Activity: 3
Merit: 0
iyi bari yakalanmalarına sevindim yalnız cezaları ne olacak? İnş insanların zararları ödenir ve serbest bırakılmazlar
full member
Activity: 560
Merit: 113
Benim anlamadığım bu tarz reklamlara büyük kanallarda nasıl izin veriyorlar hiçbir kurum bunları incelemiyor mu ne ayak diye neyse weak hands ler elendi kötü bir son olsa da  Tongue adamların da suçu yok bilmiyorlar ki ne yapacaklar?
member
Activity: 546
Merit: 10
klasik ponzi. hani turcoine parasını kaptıranlar illaki çiftlikbank olayını izlemiştir. onlarda uçuk aylık ödeme vaat ediyor. itiraf etmişlerdi ponzi olduklarını. işte ilk gelen üyelerin parasını, sonraki üyelerden alıyorduk diye. vatandaş gözünü açmamıştır kandırılır. devlet önüne set çekecek bunlar dolandırılmadan önce önlemi alacak.
member
Activity: 360
Merit: 18
Türkiye’nin Bitcoin’i olma hedefiyle yola çıkan, buna rağmen piyasaya sürüldüğünde de ekosisteme bir katkıda bulunmadığı ve ponzi şemasına benzediği sebebiyle haberini yaptığımız Turcoin’in yarattığı sistemin detayları ortaya çıkıyor.

İhlas Haber Ajansı’nın yayınladığı bildiriye göre Türkiye’nin ilk dijital parasını ürettiğini iddia eden bu kurum yatırım yapanlara yüzde 40 kar vadetmiş ve 16 bine yakın kullanıcıdan 1 milyar TL seviyelerinde bir para toplamış.

Topladığı yatırımlara rağmen “lending” sistemi ile kullanıcıları kandıran ve daha fazla para ödeyeceğini söyleyen Turcoin’in üretim merkezi ise Kocaeli’nde çıktı.

İlk yerli kripto para olma haberleri ile yatırımcılardan para toplayan şirket Hipper A.Ş.’nin iki yetkilisi Kocaeli ve Eskişehir’de gözaltına alınırken şirketin üretim merkezi olan Kocaeli’nde 24 bin ekran kartı ile dijital para üretimi yapıldığı belirlendi.

Vurgun sebebiyle göz altına alınan iki isimden Hipper A.Ş.’de yüzde 51 hissesi bulunan Muhammed S. Ekiseşehir’de, kalan yüzde 49’luk hissenin sahibi Sadun K. ise Kocaeli’nde göz altına alındı.

Şirketi Kocaeli İzmit’te lüks dairelerin bulunduğu bir sitede 800 bin liraya bir iş yeri satın aldığı ve sonradan toplanan paralarla buna benzer dört iş yerinin daha açıldığı belirtildi. İş yerinin son halinde ise sitede restoran olarak hizmet verdiği ve şirket yöneticilerinin göz altına alınması sonrasında iş yerlerinin kapatıldığı tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri ise iş yerinde yaptığı incelemelerde ekran kartları ile dijital para üretiminin yapıldığını belirledi.

Turcoin’in Türk insanını kandırma şekli ise gayet alışagelmiş şekilde bir lending, ponzi, saadet zinciri.

Edinilen bilgiye göre Turcoin 1500 TL yatıranlara ayda 250 TL (yüzde 40) havadan para geleceğini belirtiyor ve bu şekilde insanları tuzağına çekmeyi başarıyor. Yıllın 3 bin TL seviyelerinde kazanç vereceğini açıklayan şirketin BBDK tarafından lisansı ise bulunmuyor.

https://kriptokoin.in/turcoin-vurgununun-detaylari-gozaltilarla-ortaya-cikti/
Jump to: