valla ana eğitim ev-arsa şeklinde. ben de milleti dinleyince bazen yanlış mı yapıyorum diyorum. millet ev al-sattan senede 1milyon kazanıyormuş. nasıl iş bu anlamadım.
Ev arsa al sattan senede 1 milyon kazanıyorlarsa aslında kimse boşuna çalışmasın hocam, herkes o işe yoğunlaşsın, bana göre herşeyde yaptığımız gibi burada da abartıyoruz, ben senede 1 milyon kazandıklarını düşünmüyorum, 1 milyonluk evi alsa 1 milyon 100 bin liraya satmak için beklediği sürede parasını dolara çevirse daha fazla TL edinir zaten, amaç bu olmamalı,
valla ben anlatanın yalancısıyım . duyunca canım sıkılıyor benimde. biz eşşek gibi çalışıyoruz. hayat bazılarına güzel.
anlatan da şöyle anlattı. biraz parası varmış, krediyle ev almış . fiyatlar artınca onu satıp başkasını almış falan filan böyle çevirerek 3 ev sahibi olmuş. bunu diyen itfaiyeci biri . dedim biz aptalız ya gündüz işte çalışıyoruz diğer zamanlarda yok madencilikti yok borsaydı yırtıyoruz kıçımızı. alalım ev nasılsa pahalanır .
Dostum, adamın anlattığı her şey doğru.
İtfaiyeci arkadaşının uyguladığı taktik Rich Dad Poor Dad kitabının yazarı, emlak zengini Robert Kyosaki'nin uyguladığı taktik ile aynı. Bu taktik özünde finans sisteminin yapısından faydalanarak kriz öncesi durgunlukta "düşük faiz, uzun vadeli kredi" çekerek evi neredeyse bedava almaya dayanıyor. Biz "DEVLETİ BALİNA VARSAYARAK" evleri 1/3 fiyatına getirme, hatta içine kiracı koyarak evi bedava satın alma şansına sahibiz. Bu şansı bize finans sisteminin temelinde yatan enflasyon ve para basma politikası veriyor, sandığımızın aksine devletler enflasyona bayılıyor ve kendi ekonomileri kaosa girdiğinde para basarak ekonomik krizden sıyrılmaya çalışıyorlar. Biz de küçük hamsiler olarak, devletlerin ekonomi politikalarını takip ediyor ve kendimizi akışa bırakıyoruz.
Hem ailemizin, hem de eğitim sisteminin bize aşıladığı poor mindseti yıkmamız gerekiyor. Eğer pes etmezsek ve hayatta karşılaştığımız zorluklar için bir çıkış kapısı ararsak; özünde yaptığımız her hamle bizi bir öncekinden daha güçlü kılar. Paramız olmayabilir ama önce birikim yapmayı, sonra da sermayenin gücünü öğreniriz. Adam itfaiyeci; ben itfaiyeci bile değilim, öğrenciyim
. Rakam falan yok, her şey zihinsel, fikirler çığ gibi büyüyor, öyle büyüyor ki finansal sistem bu çığın altında kalacak, bu özünde dehşet keyif verici bir olay.
Buraya
bi link bırakıyorum izlemeyen çok şey kaybeder. Her masada varız, yakında masanın kendisi olacağız
.