Merhaba sevgili forum sakinleri.
Öncelikle bu yazı kişisel görüşleri belirtir. Dün arkadaşlarla yaptığımız sohbette bitcoinin neden Türkiye de toplum tarafından bir korku algoritması olarak algılandığını tartıştık. Foruma yazıp siz değerli arkadaşların da fikrini almak , gerekirse bir tartışma platformu oluşturmak adına bu konuyu açmış bulunuyorum.
Türk toplumunun yeniliklere açık bir toplum yapısı yok bana göre. Biz geleneklere göreneklere bağlı yaşamayı tercih ediyoruz. Belki daha kolay olduğu için, belki uğraşmak istemediğimiz için , belki de araştırma huyumuzun pek olmadığını bildiğimiz için. Geçmişte de böyleydi bu durum. -mış lı, -miş li çok cümle duymuşuzdur ana babamızdan. En çokta bu noktadan vuruluyoruz ya. Bir kişi bir şeyi araştırıyor ama yanlış araştırıyor. Arkasından yanlış araştırdığı şeyi başkalarına anlatıyor , yanlış uzuyor , gidiyor... Bir deli bir taş atıyor , kırk akıllı çıkaramıyor misali ...
Türk toplumunun bu yönünü çok farklı yönde kullananlar olduğu doğrudur. Bana göre en çok etkilenen ve kullanılan , en çok sömürüsü yapılan şey
DİN kavramlarıdır. Bu konuya başka başlık altında girebilirim zira bunu buraya yazsak konuyu amacından saptırmış oluruz.
Eveeet bir girizgahtan sonra bizim şuan bunu yazmamıza sebep olan konuya gelelim. Bizim toplumumuzun araştırma sorununu çok iyi kullanan bana göre akıllı , para kaptıranların akılsız olduğu bir tayfa vardır. Türkiye’ye mal olmuş dolandırıcılar diye bir kavram var artık Türkiye de
Örneğin sülün Osman abimiz , Beyoğlu’ndaki tramvayı satmış, boğaz köprüsünü satmış , kimilerine kiralamış yurdum insanı da cezaevinde alınteri ile ilgili konferanslar verdirtmiş kendisine
Keza Titan zincirininin -yani Ülkemizdeki adı Saadet zinciri dünyadaki adı Ponzi sistemi olan sistemi- kurucusu Kenan Şeranoğlu
16 bin kişiyi dolandırmış arkadaşlar. 16 bin yurdum insanını kandırmış . Bu bir başarıdır bakın arkadaşlar. Adam inandırmış kendisine .
Olay burada bitiyor zaten inandırıyor. Türkiye de dolanırıcılıkta kolay beyler. Biliyorsunuz yukarıda da bahsettik araştırma huyumuz yok. Ve Ahmet Saadet zincirinden 1000 TL ye 500 TL alıyor ama Ahmet zincirin ilk halkası olduğu için alıyor. Olay burada başlıyor. Ahmet Mehmet’e gidiyor anlatıyor Mehmet Ayşe’ye Ayşe Fatma’ya ve kendiliğinden bir dolandırıcılık sisteminin içinde buluyor insanlar kendilerini. Tabi bu insanları anıpta modern çağın dolandırıcı Kenan şeranoğlunun bile “Şapka çıkartıyorum” dediği Mehmet Aydın anmamak olmaz.
27 yaşında 77 bin kişiyi dolandırmış bu dallama ve 1 milyar 100 milyon TL rakama bakın
Tabi buna para kaptıranlarda suç ben onda suç bulmuyorum Adam bir oyun çıkarmış oyunda inek satıyor tavuk satıyor sende alma kardeşim kafana silah mi dayadılar azıcık mantıklı ol. Sen ava giderken avlandın dostum o yüzden ağlama .
Adam bir videosunda takipçisinin sorusuna “Bitcoin batsa bile Çiftlikbank devam eder.” Dedi görmüşsünüzdür haykırdım gülmekten . Çakal bir de mining işine girmiş Balıkesir’de koca tesis kurmuş kendine.
Peki bu kadar adam buna inanıyor da bitcoine neden inanmıyor yada bitcoine yatırım yapmıyor ? Sorunun cevabı zaten baştan beli belirli Dostlar . Biz araştırmıyoruz. Şu forumda araştıran birkaç avuç insan kaldık sadece öyle değil mi bakın burada bile sayımız az. Burada bize düşen bazı görevler var.
Bitcoinin elimizden geldiğince önce çevremize daha sonra diğer kişilere , sadece yasadışı silah ve uyuşturucu satın almak için kullanan bir şey olmadığını, bir borsadan farkı olmadığını aksine ilerleyen yıllarda bu teknolojiyi kaçırdıkları için pişman olacaklarını anlatmak. Meşhur “Buralar bir zamanlar dutluktu” türkülerini bunun içinde söyleyebileceklerini araştırmalarımız ve Bilgi birikimimiz ile ortaya koymak.
Bitcoinin dayandığı en sağlam teknoloji, geleceğin her alanda kullanılması kaçınılmaz olan teknolojisi Blockchaini öğrenmek, anlatmak , aslında temellerinin sağlam, gizliliğinin yüksek , kullanılmasının kaçınılmaz olduğu geleceğin para birimine erken bilinç sağlamak. Eğer ki araştırmıyor birilerinin -mış ları, -mişleri ile hareket ediyorsa toplumumuz , bu kişiler biz olalım. Benim inancıma göre ne kadar erken bu teknolojiye adapte olabilirsek o kadar kazançlı çıkarız. Malum silah sanayi ABD tekelinde, kimya sektörü Almanların , keza otomotivde öyle , teknoloji genellikle uzak doğunun (Japonya , Çin vs.) ama Bitcoin ve blockchain sektöründe , sektörü eline almış bir tekel yok. En azından ülkece bilinçlenirsek bakarsınız gereken adımlarla bu sektörde hiç değilse önce adımları atan bir ülke oluruz ne dersiniz?
Evet bence de ütopik ama şuanlık... Geleceğin ne getireceğini nereden bilebiliriz ? Sevdiğim bir atasözü var. “Bir çivi bir Nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir ülkeyi kurtarır” Cengizhan
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler sevgili forumdaşlarım ?