Author

Topic: Türkiye'de Dijital Kimlik Pazarı Oluşuyor! (Read 197 times)

jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Bu konularin universite ile sinirli kalmayip devlet icerisinde de konusulmasi gerekiyor bence. Ulkemizin bu teknolojiye ayak uydurmasi gerekiyor.
full member
Activity: 420
Merit: 100
dikkatimi çekti kadarıyla blockchain ve kripto para seminerleri üniversitelerde düzenleniyor. yani daha çok insana ulaşmak için halka duyurulmadan öğrenci kitlesinde yapılıyor nedense
full member
Activity: 714
Merit: 125
İzmir Ekonomi Üniversitesi çatısı altında bu seminerin düzenlenmesinde önayak olan herkesi kutlarım, devamının geleceğini ümit ederim. Kripto, blockchain, bigdata gibi konuların diğer üniversiteler tarafından düzenlenecek seminer, toplantı vs aktivitelerle daha da ülke çapına yayılacağına inanıyorum. 
newbie
Activity: 700
Merit: 0
seminerlerin ülke genelinde yapılmasını çok isterim eger bu tarz seminerler olursa lütfen duyuru yapın en azından yetkili kişiler tarafından aydınlatılmak ve teknolojideki yeni gelişimleri takip etmemize ön ayak olur
member
Activity: 448
Merit: 10
Üniversitelerimizin  Block chain  digital paralar ve digital finans sisteminin araştırılması ve konunun ele alınıp irdelenmesi seminerler düzenlemesi okullarda konu ile ilgili bölümler açılması ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ediyor , yeni neslin çağa ayak uydurması muassır medeniyetler zirvesine ulaşmak için gerekli olduğunu düşünüyorum.
member
Activity: 350
Merit: 11
Ülkemizde özellikle 2017 ekim ayından itibaren digital ekonomi ve Block chain konusunda eğitim kurumları başta olmak üzere finans şirketlerinin bu teknoloji üzerinde araştırmalara girmesi seminerler düzenlenmesi ülkemiz geleceği açısından sevindirici bir gelişme.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
blockchain hep övücü, kusursuz gibi anlatılan niteliklerle haber oluyor da iş toplantılara, tanıtımlara gelince haber değeri pek olmuyor. sebebi okuyucu kitlesinin bitcoine ve blockchaine bi haber olması. en azından çoğunu diyelim.
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Konuşmanın sonunda yer alan söz önemli bence. Hızlı şekilde bu teknolojiyi ülkemize kazandırmalıyız ve öncü devletlerden olmalıyız. Bu hoş bir durum ülkenin gelişimi açısından. Ve ülke akademisyenlerinin ve eğitim kurumlarının buna ilgisi ve araştırıp bunun hakkında  konuşmalarıda güzel bir durum. Ben bu oluşacak pazarı destekliyorum. Umarın olabilecek en makul zamanda ülkemiz de bu teknolojinin bir parçası olur.
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Gerçekten katılımcıların görüşleri tam yerinde olmuş her yeniliğin gerisinde kalan ülkemizin geleceğin sistemi olarak görünen blockchain sistemine geç kalmadan dahil olması gerek ve bu konuda üniversiteler ve teknoloji öncüleri ile  devlet desteğiyle mükemmel işler çıkarabilirler.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
ülkemizde bu tarz toplantıların olması oldukça güzel. fakat duyuru kısmını tam yapamamışlar. izmirde yaşamama rağmen bu toplantıdan haberim olmadı, bunun için üzüntülüyüm.
sr. member
Activity: 382
Merit: 311
Bu tarz toplantıların veya konferansların daha sık olması lazım inanın ülkemizin her durumda olduğu gibi bundada geride kalmasını istemiyorum.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Bakın buraya yazıyorum diğer ülkeler den daha geriden başlayacaz bu kripto para mevzusuna o kadar konusuyoruz tartısıyoruz ama buna yönelik bir çalışma bir alt zemin hazırlanması yok.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
   Bütün dünya blockchain teknolojisini kullanmaya başlamışken Türkiye de kayıtsız kalamaz şu da düşünüldüğünde yabancı sermaye ülkemizin dört bir yanını sarmış durumda zaten Türkiye uzantılarda girecek otomatikman kullanmaya blockchain i
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
Ülkemizde yaşanan nadir blockchain toplantılarından birisi neden hiç haber olmuyor merak ediyorum bu tarz konuşmalara katılmak lazım. Bu teknolojiyi daha iyi öğrenmeliyiz
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Ülkemizde Özellikle Üniversiteler ve bankalarda block chain ile ilgili güzel araştırmalar ve gelişmeler yaşanıyor.Eğitim kurumlarımızda block chain araştırmalarının yapılması ülkemizin teknolojik anlamda geri kalmaması için çok önemli bir unsur.
hero member
Activity: 864
Merit: 1002
Over 1,300 games in store for you!
ijital para birimi ’Bitcoin’in alt yapısını oluşturan Blockchain sistemi İzmir’de uzmanlar tarafından tartışıldı.
“Blockchain and Unchain Economy” başlıklı konferans İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar yönetiminde, İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Kimlic CEO’s Gökhan Seçkin, Kimlic & Blokzincir Kurucusu İlker Oğuz, Blasea Başkan Yardımcısı Kadir Kurtuluş katılımıyla İzmir Ticaret Odası’nda yapıldı.
İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi, İEÜ Embryonix Teknoloji A.Ş, İEÜ İzmir Bilimpark ve İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, para akışının pek çok kaynaktan aynı anda onaylanması prensibi ile çalışan Blockchain’in (blok zinciri) Türkiye’de çok yeni olduğu ancak dünya genelinde büyüyen dijital kimlik pazarının oluştuğu vurgulandı. İEÜ İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Bitcoin’in üzerinde gezindiği blok zincir sürecinin iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, “Bu karlı süreç çok ciddi yatırım risklerini de içeriyor. En büyük risk anlamadan bu işe girmek. Para ve zaman kaybetme ihtimaliniz çok büyük. Bu süreci anlamak için başlangıç seviyesinde dahi olsa teknoloji okuryazarı olmak, internet dünyasının her gün yenileri eklenen terim ve kavramlarına en azından aşina olmak gerekiyor. Şirketler, özellikle bankalar yeni teknoloji adapte etmede ve uygulamada çok başarılı. Ancak Blockchain ayak sesleri ve teknolojideki hız birçok kurumu devre dışı kalma ihtimaliyle karşı karşıya getiriyor. Bu gerçek şimdiden birçok bankayı harekete geçirdi” dedi.
Kimlic CEO’s Gökhan Seçkin de, Türkiye’nin daha bu işin çok başında olduğunu, Blockchain sürecinde yeni bir teknolojiden öte bir tekniğin önem kazandığını söyledi. Seçkin, “Blockchain’in felsefesi, merkezi olmayan bir yapı ve aracısız, doğrudan taraflar arasında bir dijital değer transferine imkan tanımasıdır” diye konuştu.
Blasea Başkan Yardımcısı Kadir Kurtuluş da, Blockchain’in erişim izni olan herkesin görebildiği bir database olduğunu, özellikle bankacılık işlemleri gibi kimlik ve doğrulama gerektiren süreçler için yeni ufuklar vaat ettiğini söyledi. Finansal özgürlüğün giderek arttığını aktaran Kurtuluş, “Blockchain’de aklınıza gelecek her şeyin kaydını tutabileceğiz. Tüketici dostu fikrin önünde kimse duramıyor. Hızlı şekilde bu teknolojiyi ülkemize kazandırmalıyız. Bu teknolojinin öncüsü olabilirsek öncü ülkeler arasında yer alabiliriz” dedi.
Kimlic & Blokzincir Kurucusu İlker Oğuz da, rezerve dayalı ekonomiden işleme dayalı ekonomiye geçişin yaşandığını aktardı.
Jump to: