Author

Topic: Türkiye’de markalarını tescil ettiren Amazon, hangi servisleriyle karşımızda ola (Read 149 times)

sr. member
Activity: 406
Merit: 263
E-ticaret denince akla gelen ilk firma olan Amazon’un 2018 yılında ülkemizde e-ticaret operasyonlarına başlamayı planladığını geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Amazon’un ülkemizde faaliyete geçtiğinde hangi servisleri ile karşımızda olacağını araştırdık.



Ülkemizdeki süreçleri yönetmek adına Moroğlu Arseven ile anlaşan Amazon, hem geçtiğimiz yıl hem de 2018 yılının ilk aylarında pek çok markası / servisi için marka tescili aldı ve almaya da devam ediyor. Tescillenen markaların bir kısmı Amazon’un Seattle merkezli şirketi için tescillenirken bir diğer kısmı ise Amazon’un Lüksemburg merkezli şirketi için tescillenmiş durumda. Bu haberimizde ise sizler için Amazon’un ülkemizde marka tescilini aldığı marka ve servisleri listeledik.
Amazon Prime

Amazon’un en köklü servislerinden biri olan Amazon Prime, ülkemizde Amazon tarafından alınan ilk marka tescillerinden biri. Bir nevi Amazon’un abonelik modeli olan Amazon Prime servisi, kullanıcılarına pek çok imkan sağlıyor. Özellikle Amazon’dan sık sık alışveriş yapan kullanıcılar tarafından tercih edilen Amazon Prime, sunduğu ücretsiz kargo seçeneği ile ön plana çıkıyor.



Amazon Fire ve Firely

Amazon’un uygulama ve servis geliştiricileri için kullanıma sunduğu bir portal olan Amazon Firely, 2014 yılında tanıtılan bir teknoloji. Kamera sayesinde barkodları, kitapları veya numaraları tanıyabilen Firely, temelde bir akıllı telefon teknolojisi. Amazon’un akıllı telefon, TV ve tablet markası olarak karşımıza çıkan Amazon Fire, Amazon’un pek çok donanım ürünü için kullanılan bir marka. Amazon’un ülkemizde faaliyete başlaması ile birlikte Fire tablet ve TV’ler ülkemizde de satışa sunulabilir.





Amazon Echo, Echo Dot, Tap ve Works with Amazon Alexa

Amazon’un akıllı asistanı olan Alexa destekli hoparlörleri olan Amazon Echo, Echo Dot, Tap ve Alexa ürünleri de ülkemizde marka tescili alınan markalardan. Akıllı hoparlör sektörünün tartışmasız lideri konumunda olan Amazon, bu alanda pek çok farklı model sunuyor. Amazon’un en pahalı akıllı hoparlörü olan Echo Plus için şu ana kadar herhangi bir marka tescili alınmadığını da ekleyelim. Amazon Tap ailenin en pahalı üyesi konumundayken, Echo Dot ise Amazon’un uygun fiyatlı seçeneklerinden biri.



Amazon Basics

Amazon’un özel markalarından biri olan Amazon Basics, özellikle elektronik ürünler konusuna odaklanıyor. İlk olarak 2009 yılında karşımıza çıkan Amazon Basics markası, Amazon’un en çok satış yapan markası konumunda. Yaklaşık 2 bin ürüne sahip olan Amazon Basics, kablolardan sırt çantalarına, şarj edilebilir pillerden kablosuz hoparlörlere kadar pek çok ürüne sahip.



Amazon Dash

Amazon Fresh için geliştirilen sipariş sistemi olan Amazon Dash, alışveriş deneyimini çok daha zahmetsiz bir hale getiriyor. 2014 yılında kullanıma sunulan Amazon Dash, Amazon Fresh üzerinden market ürünleri sipariş etmenizi olanak tanıyor. Amazon’un en başarılı çözümlerinden biri olan Amazon Dash, hem tek bir ürünü sipariş etmek için bir buton eklinde hem de birden fazla ürünü sipariş etmek için bir barkod tarayıcı şeklinde karşımıza çıkabiliyor.



https://webrazzi.com/2018/03/15/turkiyede-markalarini-tescil-ettiren-amazon-hangi-servisleriyle-karsimizda-olacak/
Jump to: