Şamanizm'i konu alan bilim kurgu animasyonu Börü, desteklerinizi bekliyor.
Türk milletinin ilk inançlarından birisi olan Şamanizm inancı, bu konuda çok fazla araştırma yapılmaması ve bilgilendirecek kaynakların paylaşılmaması nedeniyle günden güne tarihin bilinmeyenleri arasına karışıyor ve yok oluyor. Bu inancının temelinde neyin yattığını göstermeyi ve aynı zamanda bizleri eğlendirmeyi planlayan bir ekip, tamamen Türk yapımı olan yeni bir animasyon üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
'Börü' isimli bu animasyon, Şamanizm inancını bilim kurgu türüyle harmanlamış olan sıra dışı bir yapım. Kendi geçmişimize ait olan ve Türk milletinin asıl dinini ele alan Börü, 4 farklı ana karaktere sahip.
Bu karakterlerden ilki Duman. Sadece 16 yaşında olan Duman, element avcılarının en geç üyesi. Zekasıyla öne çıkan karakterimiz, arkadaş grubunu yönetiyor.
Diğer karakterimiz ise Pamir. Kadın avcı olan Pamir, yay kullanma konusunda oldukça yetenekli. Aynı zamanda astronom olan Pamir, tatlı görünümüne rağmen en son bulaşmak isteyeceğiniz kişilerden birisi.
Sıradaki karakterimiz ise Bars. Yarı şaman, yarı çoban olan Bars tam bir doğasever. Hayvanlarla çok iyi anlaşan Bars, son derece sıcak kanlı ve arkadaş canlısı.
Son karakterimiz, grubun en önemli isimlerinden birisi olan Koza. Dev bir ayı olan Koza, Bars'ın en iyi arkadaşı. Çukur kazma ve ağırlık taşıma konusunda oldukça başarılı olan Koza, grubun olmazsa olmaz üyelerinden birisi.
Gök Tanrı (Tengri) inancına sahip olan bir bölgede yaşayan kahramanlarımız, tanrının sırtını döndüğü dünyayı kurtarmak adına çeşitli maceralara atılıyorlar. Bilimin geliştiği ancak sihirin de bulunduğu bir dünyada geçen animasyon, eğlendirirken aynı zamanda din/sanat ve bilim kavramlarının birlikteliğini de sorgulatıyor.
Video :
https://youtu.be/MHDv9N9-wkUŞimdilik Kickstarter üzerinden bağış toplayan Börü, 85.000 dolarlık hedefe sahip. Şimdiye kadar 46.500 dolar toplamayı başaran animasyon, 7 günlük süreçte 40.000 dolar toplamayı hedefliyor. Burada bulunan bağlantı üzerinden Börü'nün Kickstarter sayfasına girebilir ve animasyonun yapımına katkıda bulunabilirsiniz.
Kaynak: OyunGezer