Artık, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek için fiat paralarla sınırlı değiliz.
Bu, UNICEF Fransa'nın şu anda kripto paralarla ilgili bağışlar aldığının bir duyurusunu izliyor. Bağışçı çemberini genişletme gereği ile harekete geçen kurum, artık web sitesi üzerinden 9 farklı kripto para (Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, Litecoin, Monero ve Dash) ile bağışı kabul edecektir.
https://twitter.com/UNICEF_france/status/1042366433425072128Ayrıca, Ripple, EOS ve Stellar gibi madenciliği yapılamayan paraların haricinde, bağışçılar, diğer 6 kripto paranın kripto madenciliğinden gelen geliri direkt olarak UNICEF France'ın cüzdanlarına aktarma şansı da yakalayabilecekler.
Yıkıcı teknoloji
UNICEF Fransa'nın yönetici direktörlüğüne göre, Sebastian Lyon, Blockchain teknolojisi ve kripto paralar insani dünyaya “dayanışma ve kaynak yaratma açısından bir yenilik” olarak es geçilmemesi gereken bir fırsat sunuyor.
UNICEF Fransa'nın kripto para birliği bağışlarını kabul etme kararı, bu yıl Şubat ayında GameChaingers olarak bilinen bir kampanyanın (oyuncuların bilgisayarlarını kripto madenciliği için kullanmalarını isteyerek, savaştan zarar gören Suriye'deki çocuklara yardım etmek için bir girişim başlatmıştı) başarısından birkaç ay sonra ortaya çıktı. Girişim Ethereum'a odaklanmış ve ilgilenen tüm bağışçıların ihtiyacı olan Claymore madencilik yazılımını kurmaktı. Kampanya 31 Mart'ta sona erdiğinde, 85 ETH çıkarılmıştı.
UNICEF AvustralyaCCN'nin bildirdiğine göre, Nisan ayında, şifreleme amaçlı maden istihbaratı, UNICEF Avustralya tarafından ödünç verildi. UNICEF Avustralya girişimi söz konusu olduğunda, Monero'nun madenciliği amacı için kurulmuş olan HopePage adlı bir web sitesini ziyaret ederek gerçekleştirilmiştir.
UNICEF Avustralya’nın Jennifer Tierney’i, “HopePage, Avustralyalıların savunmasız çocuklara çevrimiçi olduklarında sadece sayfayı açarak yardım ve umut vermelerini sağlıyor” dedi.
Madencilik yazılımlarının yaratıcılarının, kullanıcı bilgisine sahip olmadan hesaplama kaynaklarının kullanılması için tasarlandığı şifreleme olayından farklı olarak, UNICEF Avustralya’nın kampanyası öncelikle ziyaretçilerin açık iznini almakla ilgiliydi. Web sitesi ziyaretçilerine madencilik için bir kenara koymak istedikleri işlem gücü miktarını belirleme yeteneği de verildi. Bu, web sitesinde geçirilen süreyi, ne kadar bağışladıklarını belirlemede sayıldı.
Ayrıca, UNICEF Avustralya, potansiyel bağışçıların, bilgisayarlarının madencilik gücünü bağışlamayı kabul ederek, cihazlarının zarar görmeyeceğini garanti etmek için büyük çaba sarf etti.