...
Türkiye’de ise G.Kore ile benzer rakamlar var ancak coğrafyanın vermiş olduğu kadercilik ve tevekkülün ön planda olması nedeniyle çalışma saatleri ve ölümler arasında Japonya’daki gibi benzer durum yok.
...
cexap trolü statista'dan yazıyı alıp olduğu gibi yapıştırmış ama son cümlesini kendisi eklemiş. kaynağa bakarak orada böyle bir şeyin yazmadığını görebilirsiniz. peki cexap trolünün yazdıkları doğru mu ya da değerlendirmeyi gerçekten bu şekilde mi yapmalıyız?
https://www.arinite.co.uk/wp-content/uploads/2021/10/Arinitie-PR-03-V2-8MP-1042x1536.pngeğer portekiz'de tevekkül ve kadercilik varsa, japonya'da tevekkül ve kadercilik varsa, seyşeller, nikaragua, litvanya, tayland, moldova ve estonya'da tevekkül ve kadercilik varsa bu trolün yorumu haklılık kazanabilir çünkü bu ülkelerdeki ölümcül iş kazaları oranı da bizimkine yakın değerlere sahip... yalnız çin'deki harbi rekor, hani atayizdi la bunlar! bal gibi kaderci ve tevekkülcü anlayışa sahiplermiş işte! la bunca sene bizi çinliler atayiz diye kandırmaya utanmadınız mı? bizi din kardeşlerimizden ayırmaya ne hakkınız var?
wolwoo, sen gerçekleri her koşulda gören über-zeki bir komplo teorisi oluşturucusu ve çürütücüsü olarak arkadaşını -şu yaptığına rağmen- bana fanatik diyerek hemen savunmalısın.
şu süreci sanayileşme ile okumak yerine milletin dini ve imanıyla okumayı bırakmadıkça bunların yüzünden burnumuz b*ktan kurtulmayacak. bunlar zannediyor ki millet dinden imandan çıkınca muhtarlara yardımcı vererek gül gibi geçinip gideceğiz.
ben türkiye'de çalışma saatleri çok uzun goygoyuna da katılmıyorum, türkiye'de haftalık çalışma saati 45 saattir. 45 saatin üzeri fazla mesai ile ücretlendirilir. yok ağam bana fazla mesai parası vermiyor, yok hakkımı alamıyorum diyen de kusura bakmasın, en kötü moto-kurye ya da güvenlik görevlisi bile asgari şartlarda çalışarak hakkını alma imkanına sahip olabiliyorken, asgari şartlardaki hakkını elde edemediğini söyleyeni ciddiye almam, müstehaktır derim (bak, en kötüsü "en iyisi" demiyorum, en kötüsü bile hakkı ne ise onu alabiliyor diyorum)...
tüm bunların dışında, ben yasal olarak haftalık limit olan 45 saatin de fazla olduğunu düşünüyorum ama bu başka bir tartışmanın konusu...
boşver diyorum ama söylemeden de geçemiyorum, trol taaa 2018'de yayınlanmış bir makalede bulunan 2015 tarihli bir istatistiği paylaşıyor; ne konu güncel, ne de amacı haktan veya hukuktan yana olmak... birbirlerini meritleyecekler diye trollük yapıyorlar, sonra da liyakat liyakat diye zırlıyorlar...