Author

Topic: Whitepaper’da Yazan/Gerçekte Olan: Çoğu ICO,Whitepaper’da Yazan Şeyleri Yapmıyor (Read 170 times)

sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Zaten bence ico'ların en az %95'ine yatırım yapılmaz. Tokenlerin gerçek bir değere sahip olabilmesi için çok ciddi uzun vadeli bir çalışma gerekiyor bunu da ancak %5'den azı başarabilir. Ama btc her türlü kazanacak.
newbie
Activity: 81
Merit: 0
Whitepaper ve ico hazırlayıp satmak için bile kurulan firmalar var örneğin https://icobox.io/ 40BTC ye sadece fikirden ico oluşturuyor adamlar ve tutan birçok icoları var
member
Activity: 238
Merit: 14
Bu tür üç kağıtçılıklar yüzünden icolara yatırım yapan binlerce insanın güveneceği ico kalmadı sırf bu yüzden.
full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
parayı toplayan niyeti varsa bile projeden vazgeçiyor, para tatlı geliyor, daha sonra kazanmak isterse sıfırdan projeyle çıkıyor, ne de olsa hukuki yükümlülük yok. Ama olsun da istemem, o zaman işin rengi değişir.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Bence enteresan bir taraf yok, icoların çoğunun amacı sadece coin/token çıkartıp bir şekilde hacimli borsalara sokmak. Ondan sonra çakallar manipülasyon yapıyor, daha iyi niyetliler çıkardıkları değerlendikçe ellerindekini satıyorlar.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
Scammer'ler her yerdeler. Güzel bir whitepaper ekip sağlam imajı şöyle ceolu meolu anasayfa yapalım, birde kalan gün ve hedef rakamlarımız gibi büyük iddialarımızı sayfaya kolayım vs . vs. liste uzar gider ve al sana 3-4 ref ile sağlam proje diye duyurulabilir bir ico süreci. Sonra gelsin paracıklar
full member
Activity: 392
Merit: 107
ıcoların yüzde 90 ından fazlası hatta yüzde 95 i diyelim. icodan sonra whitepaper ı açıp bakmıyorlar bile. ürün geliştiren ico sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. varsa yoksa hype. artık balinalar kendi kendine ico yapmaya başladı. atıyorlar ortaya bir whitepaper. biraz süslü müslü proje fikirleri falan. satmaya çalışıyorlar tokenları. satılan satılıyor. satılmayanları da yine kendileri alıp hardcap yaptık falan diyorlar. sonra da veriyorlar borsaya orda biraz fiyatı şişiriyorlar. yeni yatırımcılar geliyor. başlıyorlar borsada para kapma savaşına. son olarakta küçük balıklara yavaş yavaş satıp volume u sıfıra doğru çekiyorlar ve unutulup gidiyorlar. tabi onlar yatırdıklarını fazlasıyla almış oluyorlar. bunun bi de icodan sonra borsada hiç fiyata dokunmayan ceolar kısmı var. oraya hiç girmeyelim bile.
newbie
Activity: 131
Merit: 0
ABD’de yapılan bir araştırma ICO’lar ile ilgili enteresan bir gerçeği ortaya çıkardı. 2017 yılında yapılan en fazla para toplanan birçok ICO’nun whitepaper’larında vaad ettikleri ile gerçekte olan şeyler arasında uyuşmzlık olduğu belirtildi.

Shaanan Cohney, David Hoffman, Jeremy Sklaroff ve David Wishnick ICO’ları çeşitli açılardan incelerken, temel olarak: arz talep dengeleri, hak ediş, token yakma ve düzenleme olmak üzere 4 başlıkta ICO’ları topladı.

Her bir kriter için 0’dan 4’e puanlama sistemi oluşturan bu isimlerin puanlamasında 0 puan, ICO’nun whitepaper’da vaad ettiği şeyi gerçekleştirdiğini belirtirken, 4 puan ise tam tersi hiçbir şeyin gerçekleşmediğini ortaya koydu.

Bu kriterlere göre, 2017 yılında en fazla paranın döndüğü 50 ICO’dan sadece %20’lik bir kesim whitepaper’ına uyarken, dört kıstasa uyan sadece 4 ICO çıktı. Whitepaper uyumlu kabul edilen çoğu ICO’da ise sadece tek bir kıstasın yerine getirildiği tespit edildi.

Araştırmanın sonucu olarak şunlar belirtildi:

”Sonuç olarak, whitepaperda yazanlar ile gerçekte takip edilenler arasında bir fark olduğu ortadadır. Üstelik bu projeler, rakiplerine göre çok daha başarılı olmuş projelerdir. Ancak bu projeler, yatırımcının güvenini tam anlamıyla yerine getirememiş ve yapacağını iddia ettiği şeylerin çoğunu yapamamıştır.”

İncelemeye alınan 50 ICO’nun geçtiğimiz yıl yarattığı toplam piyasa değerinin ise 2.6 milyar dolar olduğu belirlendi.

Analist ekip, aynı zamanda ICO’lara yönelik düzenleme süreçlerini de ele alırken, yatırımcıların bu noktada ciddi manada dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Kripto para piyasasındaki koruyucu mekanizmaların, şu an itibariyle diğer yatırım türlerine kıyasla daha toy olduğu belirtilirken, bu noktada azami dikkatin gerektiği de kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı:

”Bazı kötü niyetli insanlar için yasaların pek de fazla olmadığı bir yerde ICO düzenlemek gayet kolay. Kripto para piyasalarının doğası gereği, anonimlik biraz daha fazla ve bu da, kötü niyetli insanların avantajını arttıran bir başka durum olarak karşımıza çıkıyor.”

kaynak : https://koinbulteni.com/whitepaperda-yazan-gercekte-olan-cogu-ico-whitepaperda-yazan-seyleri-yapmiyor-22983.html



Jump to: