Author

Topic: "Yabancılara konut satışında 9 ayda 2017'yi solladık" (Read 448 times)

member
Activity: 127
Merit: 10
yabancılara konut satarak dış borçları karşılama imkanının olduğunu düşünmüyorum araba uçak akıllı telefon bilgisayar yazılım satmayan ülkeler  2017 yılına göre 2018 yılında iyi satış yapsa bile krizden çıkamaz.
full member
Activity: 301
Merit: 100
Keşke bende bu durumda gurbetçi olsaydım. Gurbetçiler çok ilgi gösteriyolar doğru ancak bu konutların çoğunu arap ülkeleri alıyor.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Yabancılar bakıyor türk lirası çok değersiz adamlar hemen fırsat bu fırsat diyip buralardan ev alıyorlar yakında turizm biterse şaşırmamak lazım o zaman yani oteller falan fazla gelebilir artık çünkü yabancı ev alıyor Smiley
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Yabancılar en fazla nerelerde alım yapıyorlar incelemek mümkün mü. Bilinen bir şey ki dünya iklimsel olarak hızla değişiyor, ülkemizin bazı bölgeleri gelecek yıllar içinde yaşamak için çok değerli hale gelecek.
member
Activity: 196
Merit: 10
Sollaması gerekiyor zaten, adamlar dolarını 7TL den bozdurup 30 40 bin dolara ev aldı yada faizi yatırıp 25% kazancını aldı. Şimdi yatırımını geriye satmış olsa parasını %50 oranında artırmış oldu. Bütün yapılan politik ve ekonomik yanlışlar bu ülkenin vatandaşlarının ödediği vergilerden gidiyor. Boşuna çalışmış oluyoruz
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
Yabancıların alacağı konut sayısı 1 milyon dairelik stokta babalar gibi duran konutları eritmeye yeterli talep olmayacağına göre fazla heveslenmenin anlamı kalmaz.
member
Activity: 126
Merit: 10
Bazı şehirlerde örneğin Hatay gibi şehirlerde Türkler Araplar karşısında azınlık durumuna düşmek üzere tarihi bilenler Hatay konusunda Suriye ile ihtilaf olduğunu ve onların haritalarında Hatay'ın kendi ülke sınırları içerisinde gösterdiğini unutmayın.
full member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
Suriyeliler, araplar derken yakında kendi memleketimizde mülteci konumuna düşeceğiz, hatta düştük desek bile yeridir. Memlekete para girişi olsun da nasıl olursa olsun mantığından kurtulmalıyız.
jr. member
Activity: 139
Merit: 1
ne olacağdıya ne olacağdı bir sürü koyun toplanıp biz yönetiyoruz derse bir ülkeyi bu olanlardan öte gidemez bu durum ey gidi ey

tabi satılacak o daireler kendi vatandaşını piç ettiler bu ülkede yabancılar evlat oldu
member
Activity: 378
Merit: 55
200 bin liralık bir konutu yabancılar bir yıl çalışarak kazanıyor. adamlar keşfetse burası onlar için cennetten de daha güzel bir ülke aslında.

Türkiye yabancı ülkelerin emeklileri için tam bir yaşanacak ülke oldu artık. Geçmişte bizim ukraynaya gidip kendimizi kral hissettiğimiz gibi emeklileri bizim ülkeye gelse bizim hakimler savcılardan daha rahat yaşarlar.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Tamamen katılıyorum arkadaşlar paramızın değeri bu kadar düşük olunca adamlar da tabiiki alım güçleri arttığından rahatlıkla alabiliyorlar alsınlar gerçi bu bizim için kötü değil gelen herkes dövizde getirecek demektir. Burada kötü olan şey paramızın pul oluşudur.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Yabancılar alacak tabi bizde alım gücü mü kaldı ? Kredi de çekmek hayal oldu artık. Asgari ücretliyi geçtim, ayda 4-5 bin lira civarı para kazanan orta kesim bile ev alamaz artık. O maaş ile 250-300 bin lira olan evleri nasıl alsın ? Hele ki kredi ile ? 300 bin lira geriye 500-550 bin lira ödeniyor. Adam 5000 lira alsa yani asgari ücretin 3 katı yinede ev alamaz bu ülkede...
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
Yabancılara toprak satışında çok abartılacak bir şey yok ,adamlar fare gibi türüyor bu iş daha büyük sorun haline gelmeden devletin acil bu işe çözüm bulması gerekiyor.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
Ya bir de bunu çok güzel bir şey gibi sunuyorlar ya insanın kan beynine sıçrıyor. Topraklarımızı satıyoruz yabancılar hatrı sayılır mülk ediniyor ülkemizde. Bu nasıl iyi bir şey olabilir?
member
Activity: 448
Merit: 10
Ülkemizde dolarda develüasyon olunca ,ne alacaklarsa iki katı almaya başladı ,yabancılar ülkemizde 2 kat zenginleşirken yerli halkımız yarılandı ,yakında yabancı ev sahibi olacak ev kiralamak için.
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
Döviz artınca adamlar rahatça mülk alabiliyorlar hem yaşaması güzel bir ülke hemde avrupanın dibinde adamlar afrikada yapamayacaklarına göre buradan ucuza mülk alıp emeklilik zamanlarını deniz kenarında yaşayarak geçirme hesabındalar
Ne güzel
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
Zaten şuan konut satışını en çok yabancılara yapıyoruz, şu durumda konut alabilen vatandaşımıza helal olsun diyorum. Kredilere korkunç faiz çıkıyor. Kim nasıl ödeyecek bunları Allah yardımcıları olsun.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
200 bin liralık bir konutu yabancılar bir yıl çalışarak kazanıyor. adamlar keşfetse burası onlar için cennetten de daha güzel bir ülke aslında.
member
Activity: 378
Merit: 55
Şu anda bir alman emeklisi veya avrupada çalışmak vardı. Her ay kenara 100 € bile atsa adamlar 5 ayda Türkiye'de 5 yıldızlı otelde tatil yapacaklar.
Sen burada 5 ay 100 lira para koy kenara uçak biletini bile alamazsın
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Yabancılara konut satışını geçtik ,toprak satılmayada başlandı ,sürekli ülkede inşaatlar yapıldı durdu ,kime güvenilerek ,tabiki yabancılara ,halkın alım gücü mü kaldı ev alacak.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
İnşaat ülkesiyiz, inşaatlar durunca ekonomi mahvoluyor. Yabancılar zaten herşeyin farkında adamlar riskli yerlere yatırım yapmazlar kim olsa yapmaz. Şuan konutlar için faizleri 0,98 e kadar çekmelerine rağmen pek konut satışı olmuyor.
member
Activity: 336
Merit: 10
Ülkede bir gün yabancılar çıkıp bizlere ,çekin gidin artık diyecekler, artı bunlar yüzünden huzur kalmayacak ,o kadar rahatlarki bizler kendi ülkemizde o kadar rahat değiliz ,bu işe hükümetin acil bir çözüm bulması gerekiyor ,zaten önümüzdeki seçimlerde oy ile buna büyük tepki gelecektir.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
ve bu sevinilecek bir haber öyle mi? bir devlet 17 yılda ancak bu kadar asalak yetiştirebilirdi herhalde bunun başka bir açıklaması olamaz.
member
Activity: 127
Merit: 10
Vatandaşlık alma sınırının 250.000 dolara indirilmesi, döviz kurunun oldukça yukarı taşınması, konut fiyatlarının talep azalması ile yerinde kalması etkenleri üçlüsü yabancıların konut satın alam hızını yükseltti.
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
Tamamen döviz kurunun etkisi, adamlar bedavaya yakın gayrimenkul alıyorlar resmen. İşin enteresan yanı bu duruma ülkeye döviz giriyor diye sevinenler var. biz artık ülkeden kafayı dışarı çkaramıyoz, bırak ev almayı su alırken hesap yapıyoruz yurt dışında.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
kendinizi yabancıların yerine koyun. sterlin, doları, eurosunu şundan 3 ay öncesine göre daha az vererek istediği evi alabilecek duruma geldiler. başkent, büyükşehirlerden bir tanesinde istediği gibi evi satın alabilir. bizim inşaat sektöründe satılmayı bekleyen evlere çözüm olmaz tabi.
member
Activity: 322
Merit: 32
Adamlar bedavaya alıyorlar resmen. Son 1 yılda adamların parası 2x oldu burada. Yakında otele para vermek yerine hepsi buradan daire alıp ömür boyu beleş tatil yapacaklar. Sonra ev fiyatları 2-3 katına satarlar miss. Avrupada ki göçmenler neden AKP ye oy veriyor sanıyorsunuz ?
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Nereye el atsak altında yüksek döviz kuru çıkıyor. Böyle bir ortamda özellikle Avrupa'da yaşayanların, asgari geçimle uğraşanların bile bir miktar yatırımla ülkemizden alacakları konutlara bizim milletimiz hayatının belki de 20 yılını ipotek altına aldırarak sahip oluyor.
member
Activity: 392
Merit: 11
neredeyse slovenyada asgari ücret alan adamlar bizim önünden geçemeyeceğimiz beş yıldızlı otellerde uzun tatiller yapıyorlar. onlar için beleş ülkeyiz biz.
member
Activity: 574
Merit: 14
yabancılara bu kadar çok konut satılmasının çok yanlış olduğunu senelerce öncesinde görmüştüm. bunun acısını çok fena çekeceğiz. zaten suriyelilerde patlama yaptı.

neyse konut satışının artma sebebi ucuz TL, değerli döviz Euro, Sterlin işte siz düşünün gerisini. 1 ev alabilecek durumları varken aynı para ile belki 2 ev alacaklar.
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
Özellikle Karadeniz bölgesi resmen istila altında. Buraya gelen kişiler kendi döviz kurlarından dolayı bir anda zengin hissediyor kendini, istediği yeri satın alıp yerleşebiliyor. Ve bunu yaparken oldukça düşük ücretler ödüyorlar.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Bizde konutlar paramızın değerinin düşmesi nedeniyle oldukça ucuz, cennet gibi ülkeyiz. Ben de gurbetçi olsam buradan mülk satın alırım, ülke içinde alım gücümüz çok düşük alamıyoruz.
jr. member
Activity: 238
Merit: 2
Bunun birçok sebebi var. Araplara mülk satışında kolaylık sağlanması, Türk Lirasının değer kaybetmesi en önemli sebeplerin başında geliyor. Çokta olumsuz bakmıyorum ben bu duruma sonuçta serbest piyasa sistemi işliyor.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
Zamanında rusyanın alaskayı sattığı osmanlının kütahyayı çeyiz larak alması gibi biz de parayla rantla topraklarımızı evlerimizi kaybediyoruz yabancılara.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
Gurbetçilerin ilgisinin nedeni yükselen döviz nedeniyle türkiyeden bir şeyler almanın daha kolay hale gelmesi. Ayrıca bunun büyük bölümü gurbetçiler değil yabancı ülke vatandaşları ve bu övünülecek değiil üzülecek bir şey.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Dolar uçtu gitti.Yabancının parsı müthiş değerli Türkiye de. Yetkinin  parası ise değersiz.E böyle olunca da da yerli satıyorum,yabancı alıyor.İleide belki de oturacak toprağımız kalmayacak
member
Activity: 588
Merit: 22


Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, yılın 9 ayında yabancılara satılan konut sayısının 24 bin 155'e ulaştığını belirterek, "Geçen yılın tamamında 22 bin 200'den fazla konut satıldığını düşünürsek şimdiden bu rakamın yaklaşık 2 bin adet üzerine çıkmışız." dedi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın 9 ayında yabancılara konut satışının 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 58,5 artışla 24 bin 155'e ulaştığını söyledi.

Geçen yılın tamamında 22 bin 200'den fazla konut satıldığını anımsatan Taş, şimdiden bu rakamın yaklaşık 2 bin adet üzerine çıkıldığını, yıl sonu hedefinin 30 bin olduğunu aktardı.

Taş, yabancılara en çok konut satışının İstanbul'da yapıldığını, bu şehri Antalya, Bursa, Ankara ve Yalova'nın takip ettiğini kaydetti.

Yükselen döviz kuruna bağlı olarak gurbetçilerin de son dönemde konut alımına ciddi ilgi gösterdiğini dile getiren Taş, "Gurbetçiler, alımlarında genellikle kendi memleketlerini tercih etseler de Döviz kuru avantajı ile büyük şehirlerden getirisi yüksek projelere de yüksek ilgi göstermeye başladılar. Bu yüzden markalı konut üreticileri büyük şehirlerdeki projelerini Avrupa'da Türklerin yoğun yaşadığı şehirlerde görücüye çıkarmaya başladı." dedi.

- "Gurbetçilerden ciddi ilgi görüyoruz"

 Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan, dolar ve avrodaki yükseliş sonrası gurbetçilerin ve yabancıların Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgisinin artmasından bahsederek, Babacan Premium ve Babacan Port Royal projelerine yabancıların ve gurbetçilerin ilgisinin artığını söyledi.

Babacan, "Son dönemde yurt dışında yaşayıp çalışan vatandaşlarımız konut alımı ve gayrimenkule yatırım konusunda istekli görünüyorlar. Çok ciddi bir gurbetçi ilgisinden söz edebiliriz." dedi.

Gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden ciddi bir taleple karşı karşıya olduklarını aktaran Babacan, özellikle Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerde yaşayan gurbetçilerin öne çıktığını bildirdi.

Babacan, gurbetçilerin 1+1'den 4+1'e kadar tüm daire tiplerinden konut aldığını belirterek, markalı konut projelerinin daha çok tercih edildiğini aktardı.Büyük şehirlerin gurbetçiler tarafından ciddi ilgi gördüğünü dile getiren Babacan, "Özellikle erişilebilir fiyatlarıyla Beylikdüzü gurbetçilerin tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Küçükçekmece E-5 üzerinde Atatürk Havalimanı karşısındaki projemize de gurbetçilerin ilgisi çok yüksek, lokasyon olarak bu bölge de gurbetçilerin ilk sıradaki tercihleri arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

- Gurbetçinin ticari ünitelere ilgisi ciddi artışta

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, son dönemde kurun yükselmesinin gelirlerindeki artış nedeniyle gurbetçilerin Türkiye'de ticari gayrimenkullere ve konutlara ilgisinin arttığını söyledi.

Son yıllarda ticari ünitelere ilgilerinin konuta nazaran daha çok arttığını dile getiren Akbal, en çok Almanya, Fransa, İsveç ve Danimarka'daki gurbetçilerin genelde 500 bin lira ila 700 bin lira arasında harcamada bulunarak gayrimenkul yatırımı yaptığını ifade etti.Akbal, yılın 9 ayında yabancılara konut satışında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldığını kaydederek, "Bunda ülkemizdeki gayrimenkullerinin cazibesinin daha geniş coğrafyalarda fark edilmesinin etkisi büyük. Ayrıca vatandaşlık teşvikinin 250 bin dolara çekilmesi de satış rakamlarında hissedilmeye başlandı. Bu tabi daha başlangıç." yorumunu yaptı.

Kaynak: https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2167729-yabancilara-konut-satisinda-9-ayda-2017-yi-solladik
Jump to: