Author

Topic: YAPAY ZEKA VE HUCRE TASARIMI (Read 52 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
April 26, 2022, 08:56:05 PM
#2
Ben evrime inanmıyorum, adaptasyon-mutasyon ile evrim teorisi "bilimsel" bir değişmez olarak sunuluyor, genelde de ideolojik kavgalara konu oluyor. Bir göz nasıl evrimleşmiş? Evrimleşirken tamamlanmamış sistemle görme sağlanamaz. Her neyse...
Genetik ve tıp alanında çığır açan gelişmeler olabilir elbette bunu herkes ister ama ölüme çare yok, dünyanın en yaşlı kadını dün ahirete intikal etti. Ne yaparsak yapalım kusursuz olamayacağız, sorry bro...
newbie
Activity: 3
Merit: 0
April 26, 2022, 02:10:08 PM
#1
Kültürün daha büyük beyinlerle ortak evrim geçirmesi gibi , bizde ürettiğimiz şeylerle birlikte evrileceğiz. Bunu hep yaptık , Ateş ve mızrakları icat etmemiş olsaydık fiziksel olarak faklı olurduk. Homosapiens olduğumuz kadar HomoTechnicus'uz . Zihninde canlandırdığım türden bir hücre modeli yep yeni bir şeye imkan tanıyacak 'Silikon derleyici' adı verilen yazılım sisteminin mikroçipleri işlevsel özelliklerine tasarlanması gibi , bilgisayarlarda bizim verdiğimiz parametrelere göre hücre tasarlayacaklar.
      
                 Daha sonra ilgili DNA sentezlenip ```jenerik`` hücreye yerleştirilebilir ve onu istenilen hücreye dönüştürebilir. Genom öncüsü Craig Venter hali hazırda bu yöndeki ilk adımı atmıştır . Bu gücü ilk önce hastalıkla mücadelede kullanacağız : Yeni bir patojen tanımlandığında tedavi hemen bulunur ve bağışıklık sistemimiz bunu internetten indirir. Sağlık problemleri bir oksimoron haline gelir .
Daha sonra  DNA tasarımı sonunda insanlara diledikleri vücuda sahip olma fırsatı tanınacak ve William Gibson `ın unutulmaz ifadesiyle`` bütçeye uygun güzellik çağı `` başlayacak.
                 Sonrasında HomoTechnicus çok sayıda farklı zeki türe evrilecek ve bu , günümüzdeki dünya primordiyal okyanustan ne kadar farklıysa , günümüzden o kadar farklı tamamen yeni bir biyosfer olacak.

  PEDRO DOMİNGOS-Master Algoritma
      
          Gelecekte insan beyninin algoritması çözüldüğünde  teknolojinin de yardımıyla insan nöronlarının daha verimli ve hızlı bir  şekilde geliştiğini görmek mümkün olur mu . Nöron hücreleri Nano çiplerle modifiye edilebilir  ya geliştirilebilir mi ! Uzay yolculukları için geliştirilmiş  değiştirilmiş  kas ve iskelet sistemi sistemi hücresel boyutta üretileblir mi    [mesela carbon fiber iskelet , polimerden kas hücreleri )
küresel bir yapay insan beyni    !!!        herşeyi bilen ve yapabilen bir algoritma !!!!
Jump to: