Author

Topic: Yatırım tavsiyesidir. Blockchaine yatırım yapın! (Read 265 times)

full member
Activity: 224
Merit: 100
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
Blockchain henüz daha emekleme evresinde bana göre daha gidecek çok yeri var. Blockchain her geçen gün gelişmekte ve büyümekte daha fazla geç olmadan yatırım yapmak lazım. Herkese bol kazançlar.
member
Activity: 224
Merit: 11
blockchaine yatırım yapmaktan ziyade, onu geliştirecek ya da ondan faydalanabileceğimiz teknolojileri projeleri hayata geçirmeye çalışmamız gerek
legendary
Activity: 2072
Merit: 1618
Kullanım alanları açısından güzel katkılar olmuş, yalnız birçok insanın gözden kaçırdığı nokta blockchain ve cryptoları diğer teknolojilerden ayıran çok önemli bir faktör var ki bence bu fonksiyondan daha da önemlidir o da ideolojidir.

Crypto devrimi, ilk etapta göze çarpan pragmatik faydalarından çok daha büyük etkiler yaratacak şekilde, tarihte ilk defa bireyi devletlere ve kurumlara karşı özgürleştiren ve anarko-kapitalizm diye özetleyebieceğimiz idealojinin çıkış noktasıdır. Bunu da ilerde veya belki başka bir thread'de daha ayrıntılı olarak inceleriz.
full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
Editleyip parçalara böldüm, sizi mi kıracağım   Wink

Kardesim ya sunu biraz parcalar halinde yapsaydin text wall olmus Smiley
full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
Özellikle kayıtların geçmişe doğru düzenli bir biçimde tutulması ve şeffaflık gibi özellikler beni mest etti. Ayrıca, her cihazın veya her yazılımın kendi sorumluluğunu alıp planını çıkarması ve takip etmesi inanılmaz olur. İnsanlar daha tembel varlıklar haline gelmez mi diye de düşünmüyor değilim.

insanlar daha önemli konulara yoğunlaşmak için vakit kazanır, boşa enerji harcamaz düşüncesindeyim, tembellerden korkma, tembelliklerini sürdürebilmek için hep dahice fikirler çıkarırlar.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Özellikle kayıtların geçmişe doğru düzenli bir biçimde tutulması ve şeffaflık gibi özellikler beni mest etti. Ayrıca, her cihazın veya her yazılımın kendi sorumluluğunu alıp planını çıkarması ve takip etmesi inanılmaz olur. İnsanlar daha tembel varlıklar haline gelmez mi diye de düşünmüyor değilim.
member
Activity: 378
Merit: 11
Blockchain tabikide harika bir teknoloji ama yanlış yola saptı diyor insanlar, satoshi abi bu şekilde yürümesini istememiştir diyenler çok fazla artık teknolojiden ziyada parasal değeri olan bir emtia
member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
Bazı kısımlarına katılmasamda bilgi verici bir yazı olmuş. Bir kaç ülke atak yapsa blockchaine diğer ülkelerde hücum edecektir.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
Bu kadar net tavsiye vermeniz oldukça cüretkar, fakat işini iyi ele almış kişinin bu kadar net tüyo veremez diye düşünüyorum
full member
Activity: 840
Merit: 103
Kardesim ya sunu biraz parcalar halinde yapsaydin text wall olmus Smiley Ben ethereum'u bitcoine gore daha ilgi cekici buluyorum odeme kabul eden yerlerin artmasi onu daha ileriye tasiyacaktir. Mesela vps almak istersen suan alamiyorsun hep scam siteler var.
Henüz blockchain emekleme aşamasında esasında yürümeye başladımı hayatın her alanına çözüm getirecek, Ör.Dünyada ülkelerde ortalama vergi toplama oranı %44.7 türkiyede %41,2  vergi kaçırmak bu kadar yüksek iken devletler blockchaine yatırım yapsa,yapılan her ticari faaliyet blockchain yapısı ve crypto para ile devletler anında vergisini alsa onlar içinde iyi olmaz mı.
Turkiyede yasasaydim vergi odeyeceksem araba almazdim yurtdisindan getirirdim . Sen eger 1 araba aliyorsan ve 1 araba kadar vergi oduyorsan bu mantikli mi ? Baska ulkelerde ya uretim uzerinden vergi olur yada tuketim uzerinden ama senin devletinin ampul kafali akil yoksunu yoneticileri vatandasin parasiyla kopru yapip gecen vatandastan yine para aliyor gecmeyeni ayri sikiyor.
member
Activity: 448
Merit: 10
Blockchani e yatırıyım yapıyoruz zaten ama adamlar yatırım sunarken bize bişey vermeleri gerekiyor diye düşünüyorum buda coinler oluyor böylelikle iki türlü destek oluyoruz
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Blockchain teknolojisi ile akla hayale gelmeyecek her şeyin değişmesi, kolaylaşması ve hatasız olarak kayıt altına alınması mümkün. Ülke olarak bu teknolojiye geç olmadan katkı sağlamamız gerek. İco çıkarmaktan bahsetmiyorum sadece. Ülkemizdeki büyük şirketler, sanayiciler, üreticiler blokzincir teknolojisini kullanmak konusunda harekete geçmeli.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
Aynen katılıyorum, blockchain teknolojisinin kullanılacağı alanlar derya deniz, bu teknolojiye ilişkin olarak çalışmalar yapılması her ülkeyi bir adım öne geçirecek, bu alanda çalışan projelere şimdiden yatırım yapmakta biz bir adım öne geçirir.
member
Activity: 742
Merit: 19
Blockchaine teknolojisi anlaşılırsa zaten hangi ıconun iş yapacağı hangisininde yapmayacağı anlaşılır.Uzun vadede tutacak bir ıcoya girmek gerçekten hem girene kazandırır hemde projeye destek olunur.Arkadaşın dediği gibi blokchaini anlamak aslında yatırımdır geleceğe.
member
Activity: 411
Merit: 21
Faydalı bir konu, doğru bir önerme.

Blockchain teknolojisini günlük hayata ya da endüstriye en özgün şekilde uyarlayan projelere yatırım yapmak lazım. Zira bu tür projelerin hayatta kalma olasılıkları diğer projelere nazaran daha yüksek.

Şahsen yatırım yaparken ya da herhangi bir ICO projesi değerlendirirken en dikkat ettiğim hususlardan biri de budur.
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
Bana kalırsa blockchain'e yatırımda yapmayın onu geliştirin, ülkemizin yazılımcılarının açılması gereken bir sektör fakat ülkede benim bildiğim 3-5 tane kaliteli yazılımcıdan başka insan yok
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
Henüz blockchain emekleme aşamasında esasında yürümeye başladımı hayatın her alanına çözüm getirecek, Ör.Dünyada ülkelerde ortalama vergi toplama oranı %44.7 türkiyede %41,2  vergi kaçırmak bu kadar yüksek iken devletler blockchaine yatırım yapsa,yapılan her ticari faaliyet blockchain yapısı ve crypto para ile devletler anında vergisini alsa onlar içinde iyi olmaz mı.

AnimonNarde'ye katılıyorum, blockchain henüz daha yolun çok başında, yakında tüm alanlarda görüyor olacağız. Sudilerin merkez bankası atağı buna en büyük örnek, birçok bankada ister istemez geçmek zorunda kalıyorlar. Güzel günler göreceğiz.

Paylaşımın için ayrıca teşekkürler.
jr. member
Activity: 112
Merit: 2
Kisa keserek anlattigin bu ise uzun halini kesinlikle bilmek istemeyiz diye dusunuyorum.
newbie
Activity: 17
Merit: 2
Henüz blockchain emekleme aşamasında esasında yürümeye başladımı hayatın her alanına çözüm getirecek, Ör.Dünyada ülkelerde ortalama vergi toplama oranı %44.7 türkiyede %41,2  vergi kaçırmak bu kadar yüksek iken devletler blockchaine yatırım yapsa,yapılan her ticari faaliyet blockchain yapısı ve crypto para ile devletler anında vergisini alsa onlar içinde iyi olmaz mı.
full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
     Ayrıntılara çok girmeden kısa keserek anlatmaya çalışacağım, dileyenler daha detaylı bir araştırma yapabilir. Blockchain nedir sorusuna yanıt vermekle vakit kaybetmeyeceğim nitekim forumda defalarca açıklandı, arama butonunu kullanabilirsiniz.

     İspanya, Blockchain teknolojisini kullanan şirketlere vergi indirimi yapmaya ve hatta teşvik vermeye hazırlanıyor. Diğer ülkelerde de benzeri hususlar göz önüne alınmaya başladı ve bu iş son derece ciddi. Konu borsadan milyon kat fazlası. Bu sefer geri kalmak istemiyorum. Şuanda kullanım alanı açısından aklıma gelen bazı maddeleri yazdım ki her geçen gün seçenekler artıyor. Başlayalım artık.

     Herkesin bildiği gibi aracısız(banka) para aktarabilirsiniz. Düşük ücret ödersiniz, Alt ya da üst limit sorununuz olmaz(0.0000000000001 göndermeniz mümkün). Ve tabi ki işlem yapmadığınız sürece, hesabınızda duran miktar için para ödemezsiniz üstelik şimdi faiz almanız bile mümkün. Dahası borç alıp verme işlemleri de başladı, bazı örnek siteler: Zopa, Funding Circle, BTCJam. Kara para aklayan da varmış, illegal şeyler satın alan da(sanki Dolar’la yapılmıyormuş gibi, niye yazdıysam şimdi bunu). Bir de vergi uygulamaları, takibi zor diye mümkün değil diyorlar ya hayırlısı.

     Para cezalarını ödemeniz de artık mümkün. Bu işi yapan şirketler aracılığıyla Güney Afrikadan sonra Kazakistanda da bu durum yasal olarak kullanılmaya başlandı. New York ise konuyu görüşüyor. Eli kulağında.

     Alman RWE firması elektrikli arabaların şarjı için de blockchain kullanmak konusunda araştırmalarına devam ediyor. Ayrıntılı bir konu link verip geçeyim. http://www.ibtimes.co.uk/rwe-slock-it-electric-cars-using-ethereum-wallets-can-recharge-by-induction-traffic-lights-1545220

     Tedarik süreçlerindeki her maddenin kontrolünün güvenilir olarak sağlanması. Düğmeden tutun da kullanılan boyaya ve ceketin satışına kadar sürece dahil olan herşey. Gıdayı da dahil edin, koyunun barındığı yerden kullanılan yeme kadar. Neyse örnek çok ki benim en çok ilgimi çeken konudur kendisi. ‘Güvenilirlik’ büyük markaların tekelinden çıkabilir. Londrada örnekleri başladı bile. Yani yeni nesil ticaret diyelim.

     İlginç bir konu geliyor. Elektrik üretme imkanınız varsa(çatı olur tarla olur, olur da olur), komşularınıza satabilir ya da onlara kurdurtup elektriğinizi beleşe getirebilirsiniz. Hele hele etrafınızda madencilikle uğraşan birileri varsa. New York'un Brooklyn'deki MicroGrid projesine bir göz atın derim.

     Konu git gide uzuyor. Hızlansam iyi olacak. Bilgisayarınız ve cep telefonunuzdan faydalanarak para kazanabilirsiniz. Bknz mining, masternode, stake vs. Ama daha farklı birşeye hazır olun, ev eşyalarınız sizin yerinize ödeme yapsın, kendi takibini kendi üstlensin. Mesela harcadığı elektriği ödesin, deterjan eksildiyse sipariş versin. Çok ütopik değil mi? IBM Adept, Quantoz Spur diyorum.

     Küçük büyük, değerli değersiz demeden herşeyin mülkiyetini kaydetmek mi, neden olmasın. Devlet sakızımı adıma kaydetmekle uğraşmayabilir ama ben yapmak istiyorum. Düşünsenize dedemin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin (hızımı alamadım ilk insana gidiyorum.) filanca köydeki tarlasını, hatta sonra kimlerin kullanıp da kimlere sattığını bilmek. Evet kaybolmayan kayıtlar. Bir çok ülke arşivlerini yapısı gereği değiştirilemeyen (bunun üç kağıdı var ama işte zor, gerçi kuantum bilgisayarlar çıktı şimdi, kıracak diyorlar ya, bir de %51 olayı var, bunun hakkında konu açtığımı hatırlıyorum.) blockchaine aktarıyor. Yer kaplamayan, bozulmayan, kolay ulaşılır dijital arşivler, üstelik arşiv düzenleme devri biter, düşen iş yükünün yanı sıra az hapşurmadım tonla evrağın arasında (toza alerjim var da). Kağıt dönemi e-posta ile azaldıysa, bununla biter, söylemedi demeyin. Satış kayıtları, sağlık kayıtları, gizli anlaşmalar hmm!

     Aaa evet kripto para borsası. Hepimizin ilk adımda hırs yapıp kaybettiği yer. Ama güzel para dönüyor insanın iştahının kabarmaması mümkün mü?

     Tescil işlemi di mi, orjinallik kontrolü, telif hakları, belgeler, setifikalar, akıllı sözleşmeler… Mülkiyete benzer işte konuşmayayım boşa. Herkese benden çay, notere yok.

     Oy ver abi. Yiyorsa değiştirsin 😉

     İş geçmişini doğrulamak. Hepimizin özgeçmişinde tatlı yalanlar vardır. Dürüst olun, biz bizeyiz.

     Az kaldı unutuyordum. Tarih be kardeşim. Her ülke zırt pırt değiştiriyor, kafasına göre yazıyor. İlber Hoca’ya muhtaç kalmayacağız yani. (Öğrencisinin öğrencisiydim universitede, bütün kitaplarını okumak zorunda kaldım, harem konusu dışında ne diyorsa o, dermişim.)

     Sanal ortamda kimlik doğrulama konusu vardı bir de. Hatta geçen bir arkadaşlık sitesinin icosunu paylaşmıştım. Karşımızdakinin o olduğuna nasıl güveneceğiz diye. Aşkım kameram bozuldu. Meğer koymuş kardeşini klavyeye partiye gitmiş, olamaz mı?

     Ve son olarak, en sevdiğim kısım, ödül!!! ‘if you wanna buy me a beer…’ şaka şaka, içmiyorum artık ama merit verebilirsiniz. Buraya kadar okuduysanız haketmişimdir, haksız mıyım?

Not: Site blokchaine geçtiğinde yazdığınız cevaplara dikkat edin silemeyeceksiniz Tongue aaa bir hocam vardı, ‘sizin kaleminiz varsa benim de silgim var’ diyen, blockchain sen ve senin gibilere gelsin hocam.

     Tam konuyu kapatacaktım ama yeni bir haber geldi, robotların kontrolü için bir altco…(iyi geceler herkese).
Jump to: