Author

Topic: Yazılım sektörünün hedefi 10 milyar dolar ihracat (Read 131 times)

sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Bilişim dünyasının günümüz dünyasındaki değeri her geçen yıl katlanarak artıyor. Şu an dünyada en çok ön plana çıkan alanların başında geliyor bilişim. Yazılım sektöründeki çalışan ve üretim ihtiyacı da sürekli artarak devam ediyor.

Böyle bir dünyanın içerisinde ülkemizin geri kalmaması gerekir. Böyle hedefler koyarak zaman içerisinde çok ciddi bir gelişim kaydedebiliriz. Geleceğimizde teknoloji bizim için her şey olacağından çok geride kalırsak treni yakalaması çok daha zor olacaktır. Çünkü sürekli evrim geçiren bir alandan bahsediyoruz.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Yazılım firmalarımız var ama türkiye içinden bu firmalara yatırım yapanlar yok hepp yurtdışından birileri geliyor satın alıyor veya yatırım yapıyor keşke bizim de yatırım yapma imkanımız olsa kendi firmalarımıza ama nerde?
legendary
Activity: 1470
Merit: 1359
Dünyanın öncü devletlerinin yaptıkları ihracat aslında bu, bizim ülkemiz daha fazla destek vermeli ki daha fazla ihracat yapabilsinler.
Çoğu büyük devletler yazılım, bilgi falan ile bizim ülkemizin toplam ihracatından daha fazlasını bunlarla yapıyor.
Biz hala işçilik işleri ile uğraşalım.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Çok sağlam ve kapasiteli yazılım firmalarimiz var fakat bu firmalar maalesef belli bir değere ulaştıktan sonra hemen şirketlerini satıyorlar bende verilen paraya aldanmayip devam etmeleri gerek.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Mobil oyun sektöründe sağladığımız başarı baya bir iyi ihracat yapmamıza neden oluyor. Yazılım çok önemli hatta bence prestijli de bir sektör bu konuda çok büyük teşvikler verilmelidir kesinlikle. Çok sağlam para girişi mümkün ülkeye bu şekilde.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Yazılım sektörü geleceğin sektörü olarak görüyoruzdur zaten hepimiz az çok.Bu sektör zamanı geldiğinde çok ama çok büyük işler yapacak aklımızın hayalimizin durduğu yerde.Daha zamanı var gibi ama şimdiden yeni yeni güzel güzel şeyler çıkmaya başladı bile diyebiliriz.Umarım çok hızlı gelişir de birşeyleri biz de yaparız.
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Turkiye'de yazilim sektorunun onu ucurum, bir takim seyler nedeniyle: bunlar herkesin malumu, arastirmalara gore en fazla beyin gocu yapanlarin basini yazilimcilar cekiyor, cunku yaptiklari is icin lokasyon ve kultur engeli bulunmuyor, ancak bir ogretmen, doktor, avukat baska ulkeye gittigi zaman bulasikhanenin yolunu tutar.

Evet bu durum gerçekten bu şekilde. Bilgisayar Mühendisliği diploması evrensel bir nitelik taşıyor. Başka bir ülkede denklik falan okumaya gerek kalmıyor. Keşke her meslek böyle bir ayrıcalığa sahip olabilse.
member
Activity: 294
Merit: 49
Turkiye'de yazilim sektorunun onu ucurum, bir takim seyler nedeniyle: bunlar herkesin malumu, arastirmalara gore en fazla beyin gocu yapanlarin basini yazilimcilar cekiyor, cunku yaptiklari is icin lokasyon ve kultur engeli bulunmuyor, ancak bir ogretmen, doktor, avukat baska ulkeye gittigi zaman bulasikhanenin yolunu tutar.

Hocam maalesef bu olay eskiden beridir mevcut. 2000 li yıllarda Bilgisayar Programcılığı mezunu biri olarak şu anki yaptığım meslek Programcılıkla uzaktan yakından alakası yok. O dönem beraber okuduğum arkadaşlarımın neredeyse tamamı da yazılım sektöründe çalışmıyor. Bu eskiden de böyleydi şimdide böyle. Ama içlerinden bazı firmalar ihracat yapacak kadar büyümeyi başarması sevindirici bir haber. Ayrıca eski bir programcı olarak bana gurur veriyor.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Turkiye'de yazilim sektorunun onu ucurum, bir takim seyler nedeniyle: bunlar herkesin malumu, arastirmalara gore en fazla beyin gocu yapanlarin basini yazilimcilar cekiyor, cunku yaptiklari is icin lokasyon ve kultur engeli bulunmuyor, ancak bir ogretmen, doktor, avukat baska ulkeye gittigi zaman bulasikhanenin yolunu tutar.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
Yazılım yıllardır oturduğun yerden para kazanabileceğin bir iş kolu ve geleceği de çok parlak, kaç senedir bu alanda gelişmemiz lazım deyip duruyoruz. Çok yeterli seviyede olmasa da yine de iyi durumda sayılabiliriz, devlet başka işlerle uğraşacağına bu alanla daha fazla ilgilense ve gençleri yetiştirse, ülkeye ciddi para girişleri olabilir.
member
Activity: 756
Merit: 17
Günün birinde bilişim sektöründe gerçekten ciddi adımlar atar mıyız diye merak ediyorum. Ciddi adımdan demek istediğim de, mesela ülkemizde Silikon Vadisi benzeri bir yapının olması. İçinde de çok sağlam bilişim şirketlerimiz olacak. Yapılabilecek en mantıklı girişimlerden birisi bence.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Yazılım sektörünün genel pastada ki fiyatı dudak uçaklatacak miktarlarda lakin bizim ülkemizden bu pastadan gocaman ısırık alabilmemiz için baya bir vakit gerekiyor gibi duruyor nitekim bu alanda uzman kişiler yetiştirmek çok zor. "twitter diye bişey varmış twit atılıyomuş" gibi söylemlerde bulunan önemli kişilerimiz vardı yani. birde 1m yazılımcı olayı vardı naptık onu Cheesy
full member
Activity: 854
Merit: 113
Dünya çapında bilişimin geldiği nokta çok önemli. Teknoloji alanında bir güce sahip olmanın ülkelere olan katkısı inanılmaz fazla. Türkiye'nin bu alanda geri kalmamasını çok istiyorum. Bilişim alanına yapılabilecek tüm yatırımların değeri çok büyük olacak.
legendary
Activity: 2520
Merit: 1024
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Büyük bir yatırım yapılması gereken bir alan zaten. Geç bile kalındı hatta ülkemizde. Bu şekilde büyüyen ve gelişen bir alanda daha iyi kişiler yetiştirebiliriz çok sayıda. Zaten benim de duyduğum kadarıyla bu sektörde açık olduğu yönünde büyük şirketlerde bile. İş bulamayan bir sürü insan var gerekli eğitimler sağlanırsa harika bir fırsat olur.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Yazılım sektörü sadece bizim ülkemiz için değil, dünya genelinde sürekli büyüyen bir alan. Ucu çok açık bir sektör olduğu için de istihdam imkanı çok yüksek ve uzun yıllar daha böyle devam edecektir. Hatta belki de artarak devam edecek. Bu sebeple ülkedeki genç nüfus için ilerlenmesi gereken harika bir yer.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Yazılım sektörü günümüzde her gün daha da büyüyen ve önemi artan bir sektör. Bu alanda kesinlikle geri kalmamamız lazım artık. Teknolojinin içerisinde kalabilmek için girişimlerde bulunmak şart. Umarım hedeflenen ihracata da daha fazlasına da ulaşılır zamanla.
member
Activity: 77
Merit: 11
Bu rakamlara ulaşmak imkansız değil. Fakat bu rakamlara göz kırpan şirketleri zaten yabancı yatırımcı gelip satın alıyor. Bu durumda ihracat gibi görünsede aslında değil.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Bilişim denilince bizim ülke konusunda aklıma mobil oyun firmaları geliyor. Örneğin, Peak Games çok başarılı bir oluşumdu. Fakat bir yurtdışı firması tarafından satın alınmıştı. Oyun sektöründe adından söz ettiren işler görüyoruz ülkemizde ama yurtdışına kaptırıyoruz ne yazık ki.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Bilişim sektörün bence en önemlisi yazılımdır güvenlikten tutunda iş işleyişine kadar her şey yazılımla yapılıyor yazılım konusunda çok iyi olanlar hem kazanç bakımında hem de söz sahibi olma bakımından çok önemli. Teknolojik ürünler yazılım olmadan değersizler ve yazılımın bu noktada ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz kısaca ürünlere işlevsellik kazandırıyor.

member
Activity: 294
Merit: 49
Ata Holding iştiraki ATP, şirketin CEO’su Ümit Cinali “Ülkemizde yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yılına kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlık ihracat potansiyeli öngörülüyor.” diye konuştu.

Ata Holding, ATP (ATA Teknoloji Platformları) markasıyla teknoloji alanında küresel bir marka olmayı hedefliyor. Global pazarlarda kurumsal yazılımlar ve teknoloji çözümleri sunan ATP; Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalarıyla üç ana alanda faaliyet gösteriyor. Başarılı bir halka arz süreci geçiren şirket, elde ettiği kaynak ile yazılım sektöründe Türkiye’yi bir üst lige taşımayı planlıyor. ATP CEO'su Ümit Cinali, orta vadede yazılım ve teknoloji yatırımlarını, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geleceğini ifade etti. Ümit Cinali “Ülkemizde yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yılına kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlık ihracat potansiyeli öngörülüyor. Biz de bu alanı pas geçmek istemiyoruz ve yeni yatırımlarımız sürecek” açıklamasında bulundu.

GİRİŞİMCİLİK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Bu alanda 2019 yılında 106 işlemde 106 milyon dolarlık melek ve girişim sermayesi yatırımı yapıldığını söyleyen “2020 yılında Türkiye girişimcilik yatırımları Kovid-19'a rağmen artışına devam etti ve ilk üç çeyrek içinde 115 milyon dolara ulaştı. Halen Türkiye'nin ihracatında yüzde 0,5 payı bulunan sektörün bu payının yapılan yatırımlar, büyüyen pazarlar ve istihdam artışına paralel büyüyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

ATP hakkında bilgi veren Ümit Cinali “Büyük kurumsal yapılara yaşamsal işlemler gerçekleştiren kapsamlı yazılımlar ve hizmetler sunuyor; ve kurumların dijital dönüşümlerini destekliyor. Ana faaliyet alanlarımızda, sermaye piyasalarına yönelik çözümlerimizi Tradesoft, konuk ağırlama sektöründe Hızlı Servis Restoran (QSR) zincirleri çözümlerimizi Zenia ve diğer sektörlere yönelik çözümlerimizi de ATP Digital markalarımızla sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

YENİ BİR SATIN ALMAYA İMZA ATACAĞIZ
Şirket olarak küresel çapta yatırımlara hız verdiklerini söyleyen Ümit Cinali “2020 yılında da Hero çözümlerini Çin ve çevresindeki Asya Pasifik pazarlarına daha etkili bir şekilde ulaştırmak amacıyla Şangay merkezli TS China şirketinin yüzde 51 hissesini satın aldık. TS China, ATP'nin Çin'deki teknoloji ve stratejik iş ortaklıklarına da erişimini destekleyen önemli bir platform sunuyor. Yakın zamanda çok stratejik yeni bir satın almaya imza atacağız. Bu hem şirketimizin global ölçekte güçlenmesini hem de hızlı büyümesini sağlayacak” diye konuştu.

Kaynak:https://www.borsagundem.com/haber/yazilim-sektorunun-hedefi-10-milyar-dolar-ihracat/1578022

Ülkemizde son yıllarda en çok begendigim  ve takdir ettiğim şeylerden biri yazılım. Sektörde artık Türk firmalarda söz sahibi. Bu baglamda ihracatta bir yazılım şirketini görmek gurur verici.
Jump to: