tavsiyeler:
1. Dijital paraları teminatsız sistemlerde saklamayın. (Windows, kısmen OS X)
2. Dijital parayı yalnızca açık kaynaklı bir cüzdanda ve merkezi fon kontrolü olmadan depolayın
3. Yedek kopya oluşturun.
4. Bulut depolama alanında depolarsanız yedekler, şifreleyin.
5. Dijital parayı çevrimiçi çantalarda saklamayın. Paranız donabilir ve asla iade edilemez. (özellikle XAPO cüzdanını tavsiye etmeyin)
6. Dijital parayı yasadışı borsalarda (btc-e, bter, vb.) Saklamayın (paranız geri dönüşümsüz kaybedilebilir)
7. Yasadışı borsalarda işlem yapması tavsiye edilmez (Madde 6'ya bakınız) (paranız telafi edilemez bir şekilde kaybedilebilir)
8. Sadece merkezi olmayan borsalarda işlem yapmayı deneyin. örneğin
https://bitshares.org veya
http://mercuryex.com (beta) Düzenli olarak isterseniz, sadece yasal değiş tokuşlarda (örneğin coinbase.com). (Ama unutmayın, paranız donmuş olabilir ve asla geri dönmeyebilir. Bkz. paragraf 5)
9. Sadece yazılımı indirin. kaynaklar. (ideal olarak depolardan)
10. Parolayı girmek için ekran klavyesini kullanın.
Daha ayrıntılı.
1. Kripto para birimleriyle çalışmak için, Linux işletim sistemi ile ayrı bir bilgisayar başlatmak en iyisidir. Böyle bir ihtimal yoksa. Daha sonra kendinizi bilgisayara ikinci Linux sistemine koyun (açtığınızda hangi işletim sistemini çalıştıracağınızı seçebilirsiniz). Ve depolama, ticaret, işlemler tutun
ve benzeri. içinde. (Linux mint
www.linuxmint.com veya Ubuntu
www.ubuntu.com kullanmanızı öneririm).
Not: Bu, güvenlik için en iyi adımdır, bu noktadan sonra güvenliğinizi% 90 artırırsınız.
2. Dijital paranızı, kaynak kodu açık olan cüzdanlarda saklayın. Ve şifrelerinizi uzak sunucularda saklamayan ve paranıza erişiminiz olmayan cüzdanlarda. Nasıl belirlenir?
http://Https://bitcoin.org/ru/choose-your-wallet adresine gidin ve beğendiğiniz cüzdanı tıklayın. Yeşil renkte yazılmışsa, anahtarın bulunduğu simgenin önünde bir pencere açılır. Paranızın kontrol edilmesi, üçüncü tarafların paranıza erişiminin olmadığı anlamına gelir - bu güvenlidir. Üçüncü bir tarafın kontrolü altında sarı para varsa. Bu, cüzdanın yaratıcılarının paranıza erişebileceği anlamına gelir - bu güvenli değildir.
3. wallet.dat çantasının yedek kopyalarını alın ve ayrıca özel anahtarlarınızı kağıda yazdırmanızı öneririz. Yedekler ve şifrelemek için özel bir flash sürücü edinin.
4. Şifreleme yazılımı kullanarak önemli bilgileri, cüzdanları, şifreleri temizleyin. Açık kaynak için programı şifreleyin
5. Paranızı çevrimiçi çantalarda saklamayın. Özellikle araçlarınıza ve şifrelerinize erişenler.
6 ve 7 Yasadışı borsalarda işlem yaparak veya para tutarak, kimse size garanti vermez. Değişimin yaratıcısı paranı almak isterse, asla geri veremezsin. Sıradan kelimelerle, herhangi bir garanti, belge vb. Olmadan bir yabancıya para verebilirsiniz. Umarım, onları sana iade eder.
8. Kripto para birimi ile işlem yaptığınızda, ademi merkezileştirilmiş borsalarda işlem yapmayı deneyin (örneğin, Nxt ve diğer şifreleme platformlarındaki gömülü exchange'de). Ticaret yapmak istediğiniz merkezi olmayan borsalarda bu çiftler yoksa. Ardından, yasal borsalarda işlem yapın, ancak başka bir tehlike söz konusuysa, paranız değişim veya devlet idaresi tarafından bloke edilebilir.