Author

Topic: Yerli, Mini Elektrikli Kamyonet: P-1000 Üretimine Başlandı (Read 97 times)

legendary
Activity: 2254
Merit: 1446
Cashback 15%
pilotcar sitesine girip baktığınız zaman firmanın genelde golf araçları ürettiğini/sattığını görürsünüz: https://pilotcar.com.tr/

Quote
kullanılan parçaların yüzde 90 gibi büyük bir bölümünün Türkiye’den temin ediliyor olması.
bu kısım sizce doğru mu? forumda sektörden olan birileri yok sanırım.

ekşi sözlük'te şöyle bir entry mevcut: https://eksisozluk.com/entry/122766603

Quote
kargo araçları filosuna türk üretimi %100 elektrikli yerli araçları dahil etmeye başladılar.

(bkz: pilotcar)

bu araçlar 220km menzilli. şehir içi için fazlasıyla yeterli. daha önce dizel araçlarla dağıtım yapılıyordu ve kısa mesafede ısınmayan motorlar hem fazla yakıyordu hem de çevreyi kirletiyordu. togg daha yurt dışındaki uzmanların eline baksın.

tanım: türk insanını türklerden daha çok düşünen alışveriş sitesi.

nedense bana her an devrilecekmiş gibi geldi araçlar ama helal olsun adamlara.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
İyice elektrikli araç sektörüne giriş yaptık sayılır, bu mini kamyonetin Amerika’dan sipariş alması bile ülkemizin gururudur, bakalım Türkiye kaç yılda altyapısını hazırlayacak elektrikli sistem için, böyle elektrikli sistem tam  olunca insanların çevreye verdiği zarar da düşecek, daha ucuz olmasını hayal ediyorum ama bu imkansız olacak sanırım,
full member
Activity: 700
Merit: 134
Tipi güzel duruyor tamamen elektrikli olan ama kamyonet gibi olan bir model daha önce yapmamıştık sanırım özel şirketlerin böyle bir iş yapmasını takdir ediyorum Smiley yüzde 90 yerli desek yalan olmaz sanırım böyle bir girişimcilik güzel örnek olur bizim kullanma şansımız olmaz belki ama kargo firmaları ya da ufak tefek taşımacılık yapanlar için güzel bir kamyonet olabilir Cheesy
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Teşbihte hata olmaz. Arabaya ilk baktığım zaman tv dizi karakterlerinden çaycı Hüseyin (Alparslan Özmol) aklıma geldi. Pala bıyık sert bir yüz tok kalın bir ses ve ufak tefek bir adam. Araba hoş duruyor. Yerli imkanların üst düzeyde kullanılması gayet hoş. Bu modelin seyrüsefer yazılım ve motor üretimi de bizde yapılsa süper olacak.
member
Activity: 157
Merit: 99
Life is my only chance. Thanks God.
Sanayimiz hızla gelişmeye devam ediyor. İhtiyaca göre artan yerlilik oranıyla her geçen gün daha fazla ürün çıkarıyoruz. Boş argümanın işlevsiz olduğu tek yer sanayidir bana göre. Sanayi devrimi uygulama alanında, sahada yapılır. Yalnızca ürettiklerinizle konuşabilirsiniz.
legendary
Activity: 2072
Merit: 1138
https://en.wikipedia.org/wiki/Grumman_LLV

bana da şu modeli hatırlattı
eskiden filmlerde sütçüler postacılar falan kullanırdı sıkça görürdük tabi USA'de Smiley
hero member
Activity: 1260
Merit: 957
Bu araba bana eski hammalları andırdı Cheesy Olurdu ya kendinden büyük yükü sırtlar taşırdı gıkı çıkmazdı ama yükü indirir indirmez kan ter içinde çöker kalırdı bir köşede hah işte bu da bana öyle geldi. İnşallah bu noktada ihtiyaçları karşılayan sıkıntısız bir gelişim olur da yerli bir şekilde bu alanda bazı yaralara işemiş olur Cheesy
hero member
Activity: 1316
Merit: 623
Büyük otomobil üreticilerinin 2030'lardan sonra içten yanmalı motorlara veda edecek olmasıyla son yıllarda elektrikli otomobil üretimi hızlandı. Artan yakıt giderlerine çözüm olarak da elektrikli taşıtların büyük, küçük farketmeksizin ülkemizde yaygınlaşmasını umuyorum. Fakat hükümet fırsattan istifade gelişmekte olan bir alana hemen vergiyi yapıştırıyor. Bu durumda ülkemizde üretim gerçekleşse bile araçlara ulaşım konusunda faydalanamıyoruz.

Haberde ülkemizde üretimi gerçekleşen Pilotcar firmasına ait P-1000 ismini taşıyan mini elektrikli kamyonetler üretim bandında görüldü.
Bursa’da bulunan Pilotcar, önemli bir girişim ile adını duyuruyor. Son dönemde popülerliğini arttıran elektrikli araçlar dünyasına adım atan şirket, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Pilotcar, P-1000 ismini taşıyan mini elektrikli kamyonetlerin üretimine başladı.


P-1000 Elektrikli Hizmet Aracı ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise kullanılan parçaların yüzde 90 gibi büyük bir bölümünün Türkiye’den temin ediliyor olması. Böylece büyük ölçüde yerli üretim olma özelliğini gösterecek mini kamyonet, ilk etapta yılda 3600 adet üretilecek. Pilotcar’ın kurucusu Şükrü Özkılıç, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.
Arkamızda bir destek olmadan 11 yıldır kendi imkanlarımızla işleri buralara getirdik. Kur ve vergiler nedeniyle araç fiyatları biraz yüksek kalıyor. Fakat filo kullanımı yapan şirketler için maliyet anlamında oldukça katkı sağlıyor.

Pilotcar’ın bu girişimine yurt dışından da büyük bir ilgi var. Öyle ki P-1000 için şu anda siparişlerin yüzde 70’i yurt dışından geldi. Avrupa’da 10’dan fazla distribütörlük anlaşması yapıldı. Ayrıca P-1000’in 2023’te ABD’de de satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/pilotcar-p-1000-uretimine-baslandi
Jump to: