Geçtiğimiz haftalarda büyük düşüş yaşayan Bitcoin (BTC), Bitcoin halving sonrası blok ödülü yarılanması ile zorluk düşüşü yaşanacak. Crypto This’in zorluk tahmin aracının paylaştığı verilere baktığımızda zorluk seviyesinin, yüzde 10’dan fazla düşüş yaşayacağı görülüyor.
Hash Oranı Yıl Sonu Seviyelerine Dönüş Yaptı
Zorluk, temel olarak Bitcoin blockchain ağında yer alan blokları çözmek için gereken eforu tanımlamakta. Zorluğun düşmesi bizlere, madencilik faaliyetinin madenciler için ekonomik bakımdan sürdürülemez olduğunu ve rekabetin büyük düşüş yaşadığını göstermekte.
Geçtiğimiz günlerde bütün zamanların en yüksek seviyesine tırmanan hash oranı, bu zorluk ile birlikte gerilemeye başladı.
Hash oranını tanımlamak gerekirse, Bitcoin ağına ayrılan işlem gücünü ifade eden orana denir. Hash oranı bu gerileme ile saniyede 100 kentilyon hash’in altına geriledi. Blockchain’in açıkladığı verilere göre hash oranı, 18 Mart 2020 tarihinden itibaren Aralık 2019 tarihine kadar ilk kez 80 kentilyona kadar düştü.
Madencilik sektörü değiştirebilir.
Hash oranı verileri sadece tahminlerden oluşmaktadır. Madencilerin toplu olarak sektörden çekildikleri anlamına gelmeyebilir. Bir diğer yandan analistler arasında yaygın olarak inanılan teoriye göre fiyat düşüşü ile birlikte, büyük madencilik firmaları hariç bütün oyuncular faaliyetlerini durdurma kararı almakta. Büyük madencilerin pazar payı yükseleceği için kar oranları da artacak ve bu şekilde faaliyetler sürdürülmeye devam edebilecek.
Pazar payının artışa geçmesi ile büyük madencilerin mayıs ayında gerçekleşecek olan ve blok ödülünü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye indirecek yarılanmanın etkilerini bilimum seviyede atlatmalarına destek olabilir.
Bu yazının yayımlanma tarihinde Bitcoin 300 dolardan fazla değer kazandı. Sabah saatlerinde 6.200 dolar seviyelerinde dolanan Bitcoin, öğlen saatlerine doğru 6.700 dolar seviyelerine kadar tırmandı. İlerleyen günlerde ne denli gelişmeler yaşanacağını sosyal medya kanallarımızdan ve web sitemizden takip edebilirsiniz.
Diğer haberler için:
https://cointral.com/tr/zorluk-seviyesinin-dusmesi-madencilik-sektorunu-kokten-degistirebilir/