Pages:
Author

Topic: 1 August UAHF - Cum sa pastram atat BTC, cat si BCC (Bitcoin Cash) (Read 3683 times)

member
Activity: 69
Merit: 10
multumesc pt lamuriri Wink
newbie
Activity: 11
Merit: 0
Problema a fost rezolvata cu succes pentru acel portofel, dar la altul, aveam la momentul 1 August, 1.01 btc, si totusi am primit 0.9 bcc. De ce? Ceav idei?
Multumesc anticipat!
newbie
Multumesc pentru lamuriri, baieti.
hero member
Activity: 541
Merit: 500
Eventual, daca ai dubii referitor la prezenta BCC/BCH intr-un portofel, poti sa verifici atat BTC-ul cat si BCC/BCH-ul aici: https://blockchair.com/bitcoin-cash/blocks
Desigur folosesti adresa publica ca sa vezi ce este in acel portofel.

Pasii i-ai enuntat corect.

Probleme pot sa apara (eu am avut) la modul cum sunt "impaturite" adresele private.
Unele portofele recunosc un tip de "comprimare" altele alt tip, dar atata timp cat ai cheile private exista modalitati de comutare intre "comprimari" pana gasesti aia compatibila cu portofelul nou bitcoin cash.
(evident ca e nevoie sa descarci softurile necesare din surse sigure ca abunda netul in incercari de inselaciune la crypto)
sr. member
Activity: 467
Merit: 250
deci tu ai bitcoinul intr-o adresa...adresa aia are o chie privata > tu trebuie sa importi cheia aia privata in portofelul BCC...dar inainte de import e recomandat sa iti muti bitcoinul in alta adresa (care bineinteles o sa aibe alta cheie privata)
newbie

Merci Wickedsick, doar ca am specificat ca nu este foarte clar pentru mine. Nu sunt, nesimtit sa intreb ceva inainte sa citesc ce s-au chinuiti alti colegi sa scrie.
Deci eu am inteles asa:

1. transfer BTC, din bitcoin core in trezor in portofelul de BTC, din Trezor. ( in aceasta faza balanta la mine in bitcoin core va fi 0, corect? )
2. descarc un portofel care suporta BCC, dar nu Bitcoin Core, pentru ca deja este in calc meu.
3. ales in acest portofel nou de BCC sa incarc un portofel deja existent sau copiez efectiv wallet.dat de la portofelul bitcoin core, care acum nu mai are nimic in el
4. ar trebui sa-mi apara in acest nou portofel, cei 0,4 BCC, la care ravnesc.
Corect? Am omis ceva? Am gresit ceva?
Multumiri anticipate.
sr. member
Activity: 467
Merit: 250
Salut baieti,

va rog sa-mi explicati si mie; dar ca pentru unul care nu a fost inzestrat cu darurile gandirii profunde; cum pot sa-mi obtin BCC (Bitcoin Cash). Deci pe 1 august, aveam 0,4 btc, in portofelul meu, bitcoincore. de atunci si pana acum, fara exagerare, a tot sincronizat, asa cate 4/5 ore pe zi , acum zice ca e sincronizat. Am si un Trezor, nou nout, pe care nu l-am folosit inca, ca sa nu par stupid, adica pentru 0,4 btc ...; dar care ma gandesc ca poate fi folositor acum. Deci ce trebuie sa fac ca sa obtin BCC, avand aceste portofele disponibile.
Merci anticipat.

ai putea sa citesti mai sus...e explicat deja
newbie
Salut baieti,

va rog sa-mi explicati si mie; dar ca pentru unul care nu a fost inzestrat cu darurile gandirii profunde; cum pot sa-mi obtin BCC (Bitcoin Cash). Deci pe 1 august, aveam 0,4 btc, in portofelul meu, bitcoincore. de atunci si pana acum, fara exagerare, a tot sincronizat, asa cate 4/5 ore pe zi , acum zice ca e sincronizat. Am si un Trezor, nou nout, pe care nu l-am folosit inca, ca sa nu par stupid, adica pentru 0,4 btc ...; dar care ma gandesc ca poate fi folositor acum. Deci ce trebuie sa fac ca sa obtin BCC, avand aceste portofele disponibile.
Merci anticipat.
full member
Activity: 938
Merit: 159
pentru siguranta dupa ce sau exportat cheiele private pe coinomi sau pe electron cash sfatuiesc transferul bitcoinilor(btc) pe un alt wallet
legendary
Activity: 977
Merit: 1011
exista si o alta procedura de la electrum la coinomi(wallet android) transferul cheilor private prin qr code

Sau poate sa foloseasca direct Electron Cash, cu importarea seed-ului iar dupa aceea isi muta BCH ul pe o alta adresa generata in Electron ( foarte important acest aspect atunci cand se importa direct seed-ul si nu cheia privata)
full member
Activity: 938
Merit: 159
exista si o alta procedura de la electrum la coinomi(wallet android) transferul cheilor private prin qr code

hero member
Uau, cat a tinut pana a coborat tot lantul de blocuri? (ca bchabc stiu ca da jos tot)
Cat mai are? Peste 100 de GB, nu?

Din pacate nu stiu sa iti spun daca trebuie sa astepti 200 blocuri.
full member
Activity: 168
Merit: 100
Am urmat toti pasi in walletul BCH(abc) nu am inca BCH, in blockchair imi apare la Total unspent (balance) ca ii am, la tranzacti imi apare"Open for 200 more blocks" ce sa  inteleg ca dupa 200 de blocuri ii am in portofel ? Smiley))
hero member
Activity: 2968
Merit: 605
cred ca nu va ajunge niciodata la valorile btc dar cred ca vor convietui,vor merge in paralele foarte mult timp,poate in noiembrie,decembrie fac alt fork...
hero member
Pe cat citesc mai mult despre bcc pe atat ii vad viitorul mai sumbru.

Practic este o moneda care s-a nascut cu peste 50% din cantitate pre-minata.
Iar pre-minatul asta este imprastiat peste tot si nu poti nici macar sa speri ca niste balene il detin si vor vinde cu grija ca sa nu ii darame pretul.

Apoi moneda s-a nascut direct cu dificultatea colosala a btc-ului.
Da, dupa nu stiu cate blocuri o sa scada dificultatea dar cei care il mineaza acum o sa intre pe schimburi cu minatura lor odata cu cei care au primit pleasca monedele, nu le-au minat si deci nu au nici un respect sau grija pentru vreun ROI si o sa vanda ca apucatii.

Nici nu stiu daca a existat vreo nastere de moneda mai dificila ca asta.  Grin
hero member
Activity: 2968
Merit: 605
sau fraza salvata seed sau file salvat dat...
full member
Activity: 128
Mersi jeleu.

Deci merge si pe urma?
Ce inseamna chei private? dat ul salvat din wallet sau o adresa BTC?
newbie
Activity: 14
Yo!

Am ceva BTC uri itr-un wallet BTC Core.. Trebuia sa fac ceva inainte de 1 August ca sa obtin ceva BCH? Se poate si acum?

Am citit asta, insa nu-mi e clar punctul 3. cu " 3. Move all your Electrum funds to a new Electrum wallet. This will move only your BTC, and not your BCC, because the BCC blockchain has replay protection. Wait until the transaction is confirmed." ?

Mersi pentru raspunsuri Smiley.

Nu trebuia sa faci nimic, daca ai avut inainte BTC automat poti sa ai si BCH, doar sa ai cheile private de la wallet-ul de BTC.

Ca sa nu risti sa-ti expui cheile private de la BTC prin cine stie ce portofel dubios si sa risti sa ramai fara monede e foarte buna metoda explicata pe https://electrum.org/bcc2.txt

Practic ce trebuie sa faci tu:

1. Trimiti din wallet-ul actual monedele intr-un nou wallet (atentie, nu alta adresa din acelasi wallet, creezi unul nou), la care normal ii face backup la seed/chei private.

2. Astepti sa se confirme tranzactia

3. Instalezi un portofel pentru BCH, gen Electron Cash, BitcoinABC etc.

4. Dai import la cheile private de la wallet-ul vechi, cel care e gol acum si trebuie sa ai exact aceeasi balanta BCH care o aveai la BTC inainte de 1 august.

Atentie! Instalezi portofelul BCH pe un pc/device care nu are instalat portofelul BTC ca sa nu risti nimic.

In felul asta o sa ai BTC-ul care il aveai inainte de fork dar si BCH fara sa risti sa-ti fie compromise cheile private de la BTC.
hero member
@ Andrew1337: Nu cred.

Pe bittrex (de exemplu) nu intra/ies bcc, doar btc. Cei care am avut btc in bittrex am primit 1:1 bcc si pe astia i-am vandut.
Adoratorii de bcc isi fac mendrele si urca pretul profitand ca miscarea de bcc aproape nu exista (lantul de blocuri abia se misca, portofele nu exista inca ca lumea, etc...efectiv in bittrex acum se tranzactioneaza doat bcc-ul dat de bittrex, de aia e pretzaluit in secunda asta la 900 parai, echivalent btc)

Cand piata o sa fie lovita de toata forta celor peste 10 milioane de bcc (ca 16 milioane, ca btc-ul existent, nu sunt din cauza de btc rataciti sau aflati in locuri care nu au dat bcc) aleluia pret ridicat (ca pur si simplu nu intra fiat cat inca pe btc iar detinatorii de btc chiar nu sunt gata sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard)

De aia zic ca asta cam este momentul de glorie maxima a bcc-ului.

(mentiune: nu va luati dupa mine. Emit doar parerea mea. Nu sunt Mafalda)
full member
Activity: 128
Yo!

Am ceva BTC uri itr-un wallet BTC Core.. Trebuia sa fac ceva inainte de 1 August ca sa obtin ceva BCH? Se poate si acum?

Am citit asta, insa nu-mi e clar punctul 3. cu " 3. Move all your Electrum funds to a new Electrum wallet. This will move only your BTC, and not your BCC, because the BCC blockchain has replay protection. Wait until the transaction is confirmed." ?

Mersi pentru raspunsuri Smiley.
Pages:
Jump to: