Pages:
Author

Topic: 1 Ağustos'tan Önce Yapılabilecekler? - page 2. (Read 3785 times)

sr. member
Activity: 574
Merit: 252
July 06, 2017, 12:34:16 PM
Multibit'in klasik versiyonu hariç diğer versiyonu (HD) private key'leri direkt sana vermiyor, erişimini kısıtlıyor.
Bu yüzden split durumunda 2 farklı chain'de işlem yapamazsın. multibit classic'i veya Electrum'u dene.
full member
Activity: 163
Merit: 100
July 06, 2017, 10:27:38 AM
Coinbase tarzı online cüzdanlardan 1 ağustosa kadar çekin, private keyin sizin elinizde olması lazım yoksa bitcoinlerinizin üstüne yatarlar
hero member
Activity: 756
Merit: 500
July 06, 2017, 10:09:05 AM
2-) Bazı yazarların fork sonrası, core üzerinden private key'i aktif ettiğimizde hem 1 btc unlimited hem de 1 btc classic'imiz olacak gibi şeyler söylediğini görüyorum, coinbase gibi bir online wallet'ta tutmamın bu tarz avantajları var mıdır oluşacak fork sonrası dönemde.
bunu bende çok merak ediyorum yanı elımızdekı tutar $ bazda aynı kalarak adet mıktarımız mı çogalacak

Dolar üzerinden yorumum, yeni bi fiyatlama olacağı için panik nedeniyle bi kayıp söz konusu olacak bana göre. Online wallette tutmak bana göre sakıncalı ne olur ne olmaz electrumda tutacam ben.
sr. member
Activity: 322
Merit: 250
July 06, 2017, 10:01:38 AM
2-) Bazı yazarların fork sonrası, core üzerinden private key'i aktif ettiğimizde hem 1 btc unlimited hem de 1 btc classic'imiz olacak gibi şeyler söylediğini görüyorum, coinbase gibi bir online wallet'ta tutmamın bu tarz avantajları var mıdır oluşacak fork sonrası dönemde.
bunu bende çok merak ediyorum yanı elımızdekı tutar $ bazda aynı kalarak adet mıktarımız mı çogalacak
newbie
Activity: 3
Merit: 0
July 06, 2017, 09:30:39 AM
Olası bi harf fork olayında ledger yeni oluşacak coini destekleyecek mi peki? (Desteklemezse o coini manuel olarak alabiliriz privatekey varsa.)

https://bitcointalksearch.org/topic/segwit-hardfork-olay-nedir-1967722

Hard fork/ segwit olayı nedir başlığında uzun bir yazı var. orada şöyle diyor aynen aktarıyorum :
" şuan bir zincir var. blockchain. burada 1 adet bitcoin’iniz var diyelim. private key elinizde. 1 ağustos geldi çattı. anlaşma sağlanamadı ve 1 2 gün içinde bitcoin çatallanarak bitcoin classic ve bitcoin unlimited ortaya çıktı. elinizde 1 bitcoin vardı ya, private keyi elinizde olan. bitcoin classic core üzerinden bu keyi aktif ettiğinizde 1 bitcoin’iniz olacak. bitcoin unlimited core üzerinden bu keyi aktif ettiğinizde 1 bitcoin unlimited’ınız olacak. yani sizin anlayacağınız dilde ne oldu? 2 bitcoin. fakat arada şöyle bir fark var. $3000 değerindeki bitcoin çatallandığında bc+bu $6000 etmeyecek. sonuçta unlimited ortaya çıktı ama parasal değeri olması için talep lazım. neyse ki elinizde 1 adet var, istediğiniz fiyattan satıp bc alabilirsiniz. ya da tam tersi."

Facebook'tan alıntılanmış bir yazıdan bu.

ingilizce şöyle bir kaynak da :  online wallet sitelerinin bir kaç saatten bir kaç güne kadar alım-satımları durdurabileceği söyleniyor. Bir anda oluşan güvensizlik ortamından ani değer kaybetme olacak gibi, siz ne dersiniz?
hero member
Activity: 756
Merit: 500
July 06, 2017, 08:55:35 AM
Olası bi harf fork olayında ledger yeni oluşacak coini destekleyecek mi peki? (Desteklemezse o coini manuel olarak alabiliriz privatekey varsa.)
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
July 06, 2017, 08:14:37 AM
ledger nanonun avantajı sadece buton değil hem bitcoin hem de altcoin saklayabiliyorsun private keylerin cihaz içerisinde kalıyor dolayısıyla priv keyde hacklenme riskin ortadan kalkıyor. aynı şekilde myetherwallet desteği electrum desteği ripple desteği filanda var. dikkat etmen gereken nokta ledgerin kurtarma kelimelerini kaybetmemek.
newbie
Activity: 3
Merit: 0
July 06, 2017, 08:11:06 AM
Bu hard fork/soft fork olayı olmadan önce bitcoinlerimi elimde private key'imin olduğu cüzdanda tutmak istiyorum.

cüzdan araştırmalarım sonrasında  multibit'in yaygın kullanımı ve usb bellek içerisine kurulum gibi sebeplerden ötürü multibit kullanmayı düşünüyorum. Hatta şöyle bir  video da mevcut bu konuda.  https://www.youtube.com/watch?v=2qmOM567BF4 şöyle

1-) Ledger nano S'in bu sisteme olan avantajı para göndermede tuş onayı mıdır sadece? (boşuna 500 lira vermek istemiyorum bi hard wallet'a.
Bitcoin'i uzun dönem yatırım aracı olarak kullanmak istiyorum aynı zamanda.)

3-) Ve son olarak sizlerin fork öncesi planı nedir? Kimileri de ethereum'a abanmış durumda. Ufaktan kıpırdamaya başladı hatta yine.

Cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Pages:
Jump to: