Pages:
Author

Topic: 1 BITCOIN üretim maliyeti (Türkiye için) - page 3. (Read 2484 times)

sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Sıfır maliyetle sınırsız enerji kaynağın varsa belki o zaman güzel bir kazanç sağlayabilirsin yoksa bizim ülkede elektrik, vergiler ve cihazları ülkeye sokma olayı cart curt derken bu iş içinden çıkılmaz bir hal alır. En mantıklısı altcoin veya çöp coin çıkartmak. Onda da doğru coini bulmak mesele ve bir süre coinleri elinde tutmak. Tabi sıfır maliyetle enerjiye sahip olduğun zaman bir müddet jetonları elinde tutabilirsin çünkü ödemen gereken bir fatura derdin olmaz. Ama sıfır maliyetle enerji olayıda biraz hikaye olduğu için bu iş baştan yaş.
full member
Activity: 686
Merit: 104
Btc üretimi için Türkiye de tesis olarak sanayi tipi bir yapı olursa ancak kar eder inancındayım her geçen gün zorluk artıyor. cihazların yenilenmesi gerekiyor.

Ben de epey bir araştırdım. anlaşıldı bizim ülkede BTC üretimi yüklü sermayeli giriş yapsak mantıklı görünmüyor. bir de sanırım cihaz üreticileri de en hızlı cihazları önce kendileri kullanıyor sonra düşük hızda kalan modelleri üretip satıyorlar. öyle bir düzen de olmuş. o yüzden hep maliyet olarak onların gerisinde kalırız.

full member
Activity: 602
Merit: 100
Btc üretimi için Türkiye de tesis olarak sanayi tipi bir yapı olursa ancak kar eder inancındayım her geçen gün zorluk artıyor. cihazların yenilenmesi gerekiyor.
full member
Activity: 546
Türkiye de üretim ne kadar mantıklı bir yatırım olur bilemiyorum. Elektrik parası nasıl karşılanacak? zaten vergilerden cihaz almak neredeyse mumkun değil.
member
Activity: 83
Merit: 10
Bugün 28/10.

Bugün itibariyle 1 BTC üretebilmek için 14 adet Bitmain S9 14 TH/s'e ihtiyacın var.

14 adet ürün;

kendi sitesinden alıp x ülkeye oradan TR'e getirdin diyelim ortalama: 1400 USD cihaz + 110 USD PSU + %20 gümrük + %20 vergi + 20 EUR gümrük müşarivi aldı (BG ve UK için böyle çıkıyor ödemeler) totalde 1 cihazın kapına kadar gelmesinin maliyeti; 8300 TL.

TR'de satan herhangi birinden aldın diyelim; ortalama 13 bin TL fiyat veriyorlar S9 için bugün.

14 adet cihaz sana;
kendi sitesinden alırsan 116,200 TL
TR'den satıcılardan alırsan 182,000 TL

Elektriği saymıyorum zira bugün S9 14 TH/s ile kazım yaparken elektrik maliyeti düşünce ortalama 0,073 BTC üretiyor 1 ayda yani elektrik maliyetin düşülmüş kılçıksız kazancın budur cihaz başına.

116 bin liraya 1 senede hemen hemen 9 BTC elde edebilirsin. Bunu da borsada çalıştırıp doğru adımlarla 1 senede 2 katına çıkarmak içten bile değil.

Güzel açıklama olmuş teşekkürler.
full member
Activity: 210
Bugün 28/10.

Bugün itibariyle 1 BTC üretebilmek için 14 adet Bitmain S9 14 TH/s'e ihtiyacın var.

14 adet ürün;

kendi sitesinden alıp x ülkeye oradan TR'e getirdin diyelim ortalama: 1400 USD cihaz + 110 USD PSU + %20 gümrük + %20 vergi + 20 EUR gümrük müşarivi aldı (BG ve UK için böyle çıkıyor ödemeler) totalde 1 cihazın kapına kadar gelmesinin maliyeti; 8300 TL.

TR'de satan herhangi birinden aldın diyelim; ortalama 13 bin TL fiyat veriyorlar S9 için bugün.

14 adet cihaz sana;

Elektriği saymıyorum zira bugün S9 14 TH/s ile kazım yaparken elektrik maliyeti düşünce ortalama 0,073 BTC üretiyor 1 ayda yani elektrik maliyetin düşülmüş kılçıksız kazancın budur cihaz başına.

116 bin liraya 1 senede hemen hemen 9 BTC elde edebilirsin. Bunu da borsada çalıştırıp doğru adımlarla 1 senede 2 katına çıkarmak içten bile değil.

borsada 2 katına çıkmazsa seni gelip götünden siksin mi hocam? ne çok biliyorsunuz yok 2 katına çıkar yok 5 katına çıkar borsada,

dingil borsada kazanan kadar kaybedende var, buna risk deniyor, ürettiğin btc nin yok olur mu, madencilikle borsanın ne alakası var,

o zaman kazdığını da gitsin 2 katına çıkarsın, hem madencilikten kazansın hem kazandığını da 2 katına çıkarsın.

her türlü senin hesaptan daha karlı oluyor. borsoda oko katono çokororsun.

siktir.

Vay amk götvereni okuduğunu götünden okuyunca böyle oluyor demek ki.
"Bunu da borsada çalıştırıp doğru adımlarla" kısmı ananın amına girdi ki göremedin demek ki?
member
Activity: 448
Merit: 11
peki normal bir şekilde yani başka alternatif yok evdeki sistem gibi elektirik faturası nasıl yansır

bu arada bilgileriniz için sağolun Smiley
full member
Activity: 280
Merit: 102
Bugün 28/10.

14 adet ürün;

14 adet cihaz sana;

borsada 2 katına çıkmazsa seni gelip götünden siksin mi hocam? ne çok biliyorsunuz yok 2 katına çıkar yok 5 katına çıkar borsada,

dingil borsada kazanan kadar kaybedende var, buna risk deniyor, ürettiğin btc nin yok olur mu, madencilikle borsanın ne alakası var,

o zaman kazdığını da gitsin 2 katına çıkarsın, hem madencilikten kazansın hem kazandığını da 2 katına çıkarsın.

her türlü senin hesaptan daha karlı oluyor. borsoda oko katono çokororsun.

siktir.
full member
Activity: 322
Merit: 101
miner üreticileri hep bir adım ilerde kazacak, son kullanıcı olarak risk/kazanç çok uygun değil bence.
full member
Activity: 308
7 sene önce USB minerlar varken de mantıklı değildi mining ASIC cihazlar varken de.

Acaba ne zaman mantıklı olacak mining yapmak?  Roll Eyes

ahahahah en güzel cevap buydu hocam Cheesy

aslında usb minerla kazılabilirken, usb miner ın parasıyla, gidip btc alıp saklayınca da karlı oldu çok ama çok fazla, belki 200 kat kar edildi.
full member

teşekkür güzel detaylar için. ancak burada 6 ay sonraki zorluk seviyesinde aynı oranda üretim yapılamayacak durumu hesaplanmadı mı acaba?
full member
peki bu işin garantisi varmı tamam ben 1 yıl o parayı gözden çıkarayım ama o para geri dönecekmi

tabii ki garantisi olamaz. zaten geleceğiyle ilgili bir garantisi asla olamayacağı için bu şekilde yükselip yüksek karlar bırakabiliyor. insanlar risk alıyor.
atıyorum bir milyon lira yatırım yaparsın 6 ay sonra bitcoin 3 kat düşebilir dünya çapında bi sıkıntı çıkar. bir şey olur.
ya da tam tersi zorluk seviyesi öyle artar ki aldığın cihazların yaktığı elektrik artık zarar ettirmeye başlar cihazlar kendini amorti edemeden zarar yazarsın.

şimdi şunu düşünmek lazım? bu işin garantisi olsa bitcoin üreten cihazları kim neden satsın? adam ürettiği cihazla hemen bitcoin üretirdi. o hesap yani.
bu cihazları satan adamlar da o riski almıyor garanti paraya gidiyor. böyle düşünmek lazım.

mining işi, risk ve macera işi. ama bu iş sonsuza dek gidecek diye bakmıyorlar zaten bi kaç yıl düzenli artış ve kötü senaryolar olmazsa uçuracak diye giriliyor.
full member
7 sene önce USB minerlar varken de mantıklı değildi mining ASIC cihazlar varken de.

Acaba ne zaman mantıklı olacak mining yapmak?  Roll Eyes
full member
Activity: 224
October 28, 2017, 07:51:06 AM
Bence madenciliği bu şekilde düşünmemek gerekir özellikle bitcoin madenciliğinin bir getirisi olduğunu düşünmüyorum.Madencili yapılacaksa alt coinler üzerinden yapılmalı.
full member
October 28, 2017, 06:57:28 AM
Bugün 28/10.

14 adet ürün;

14 adet cihaz sana;

member
Activity: 70
Merit: 10
October 28, 2017, 06:22:53 AM
1 ayda 1 btc üretmek için 400 bintl lik mining sisteminizin olması lazım min.
sr. member
Activity: 505
Merit: 252
October 28, 2017, 04:47:25 AM
peki bu işin garantisi varmı tamam ben 1 yıl o parayı gözden çıkarayım ama o para geri dönecekmi
Garantisi diye bir şey yok tabi ki bugünkü zorluklar alacağın cihazın roi süresi 1 yılsa bu süre ilerde daha da artabilir
full member
Activity: 462
Merit: 107
October 28, 2017, 02:40:35 AM
Geçende Facebook’ta bir arkadaş maliyet 1000$ yazmıştı. 1000$ olsa herkes Bitcoin mining yapar. Sallarkende güzel sallamakta fayda var Grin
member
Activity: 448
Merit: 11
October 28, 2017, 02:39:27 AM
full member
Activity: 840
Merit: 103
October 28, 2017, 02:26:13 AM
Suan mining yapilabilecek coinlerin icinden en maliyetlisi bitcoindir. Litecoin tercih edilirse bence daha uygun olabilir cunku onceki zamanlara gore ve bitcoinle kiyasladigimizda yeterince yukselmemis gibi duruyor. Ethereum classic beklenmeyen bir surpriz yapabilir belki.
1 yıldan once cihazlarin maliyeti cikmaz.
Pages:
Jump to: