Pages:
Author

Topic: 1 Kasım 2018 Kur Hareketlenmesi - page 2. (Read 406 times)

jr. member
Activity: 48
Merit: 1
17 y/o coder
November 01, 2018, 03:16:55 PM
Baskliktaki butun postlari okudum. Beni rahatsiz eden Ekonomi forumunu acinca karsima cikan oyle veya boyle sonucta kopyala yapistir hesabi olan haber sitelerinden alinmis yazilar. Haber okumak isteyen gider haber sitesine girer okur.
Haklısınız, ben de bunu yapmak istemediğim için kendi düşüncelerimi de araya kattım. Bu konuyu açarken düşüncem nasıl post kasarım değildi yani ekonomi haberlerini çok fazla takip eden bir insan değilim ve kur hareketlenmesini görünce nedenini anlayamamıştım, biraz araştırma yapınca nedenini anladım ve benim gibi bilmeyen insanlar olduğunu düşünerek paylaşmak istedim.

Sizin düşünceniz benim için de geçerli haber sitesinden kopyala yapıştır yapıp altına kaynak yazıp linki koymanın çöplükten hiç bir farkı yok. Fakat benim yapmaya çalıştığım bu konuda hem düşüncelerimi söylemek hem de diğer insanların düşüncelerini almaktı.
sr. member
Activity: 421
Merit: 263
November 01, 2018, 03:11:15 PM
Moderatorler haber sitelerinden haber kopyalayip yapistiran newbie accountlara bir care bulsa ne guzel olur..
Umarım Bitcoin Haberleri kısmına girmezsiniz...
Konuyu okumuş olsaydınız haber kopyalamadığımı anlardınız. Son 24 saatte neler yaşandığını kendi cümlelerimle kısa bi şekilde yazdığımı görmüş olurdunuz.

Ha yani haberleri okuyup, o haberlerde yazanlari farkli cumlelerle burdan paylastim diyorsunuz.
Pek bir farki yok. Post sayiniz her iki sekilde de artiyor..
Hocam bilgi paylasmanin hangi yonunu cekemiyorsunuz anlamiyorum ki. Ona bakarsaniz burada yazan binlerce konu binlerce trading tekniklerinin hepsi belirli yerlerde yaziyor. Okuyup ogrenip kendi cumlelerinizle yazdiginizda paylasmis oluyorsunuz. Mesela bu konunun altina gelen yorumlardan 6 Kasim‘da Amerikada secim oldugunu ogrendim. Konunun altina bos yorumlar atarak siz daha sacma bir sekilde post kasiyorsunuz bunu dusunurseniz. Gelip hic bir sey okumadan spam post atiyorsunuz.

Baskliktaki butun postlari okudum. Beni rahatsiz eden Ekonomi forumunu acinca karsima cikan oyle veya boyle sonucta kopyala yapistir hesabi olan haber sitelerinden alinmis yazilar. Haber okumak isteyen gider haber sitesine girer okur.
jr. member
17 y/o coder
November 01, 2018, 02:34:30 PM
Moderatorler haber sitelerinden haber kopyalayip yapistiran newbie accountlara bir care bulsa ne guzel olur..
Konuyu okumuş olsaydınız haber kopyalamadığımı anlardınız. Son 24 saatte neler yaşandığını kendi cümlelerimle kısa bi şekilde yazdığımı görmüş olurdunuz.

Ha yani haberleri okuyup, o haberlerde yazanlari farkli cumlelerle burdan paylastim diyorsunuz.
Hocam bilgi paylasmanin hangi yonunu cekemiyorsunuz anlamiyorum ki. Ona bakarsaniz burada yazan binlerce konu binlerce trading tekniklerinin hepsi belirli yerlerde yaziyor. Okuyup ogrenip kendi cumlelerinizle yazdiginizda paylasmis oluyorsunuz. Mesela bu konunun altina gelen yorumlardan 6 Kasim‘da Amerikada secim oldugunu ogrendim. Konunun altina bos yorumlar atarak siz daha sacma bir sekilde post kasiyorsunuz bunu dusunurseniz. Gelip hic bir sey okumadan spam post atiyorsunuz.
sr. member
November 01, 2018, 12:42:38 PM

jr. member
Activity: 490
Merit: 4
November 01, 2018, 07:26:13 AM
Şöyle bir şey var. Dünyada dolar değer kazanıyor faiz arttırımları sayesinde evet. Ama bizim türk lirası buna ilave olarak düştüğü için ekstra değer kaybı ortaya çıkıyor.
jr. member
17 y/o coder
November 01, 2018, 06:04:35 AM
Ülke ekonomimizde ki dengede bile  maalesef dışa bağımlıyız ,Amerikan seçimlerinin yaklaşması ,irana uygulanacak olan ambargo bütün bu gelişmeler bizdeki kurun hareketini belirleyecek.
Kafamda tam olarak anlayamadığım bir nokta var. Umarım doğru anlamışımdır, yanlışım varsa kusura bakmayın düzeltirseniz çok memnun olurum. Bu iki olay Dolar kurunun güçlenmesini veya zayıflamasını etkileyen olaylar ve USD'nin tüm Dünya çapında kullanılması ve popüler olması nedeniyle tüm dünya USD paritesine bağlı bir şekilde çalışıyor olarak düşünüyorum. Bu yüzden sadece TL değil diğer para birimlerinin de bu olaylara göre hareket göstereceğini düşünüyorum.
jr. member
17 y/o coder
November 01, 2018, 05:55:10 AM
full member
Activity: 602
Merit: 100
November 01, 2018, 05:53:27 AM
Yapılan indirimler kalıcı çözümler sağlamayacak ve yine pansuman tedbirlerle ekonomiyi canlandırmaya çalışıyorlar ama bu saatten sonra bu zihniyetle dikiş tutturmak zor. Bakalım neler olacak..
sr. member
November 01, 2018, 05:35:59 AM
jr. member
Activity: 364
November 01, 2018, 05:30:19 AM
Ülke ekonomimizde ki dengede bile  maalesef dışa bağımlıyız ,Amerikan seçimlerinin yaklaşması ,irana uygulanacak olan ambargo bütün bu gelişmeler bizdeki kurun hareketini belirleyecek.
jr. member
Activity: 420
November 01, 2018, 05:16:23 AM
Seçimler var amerikanın 6 kasımda. Bu kurun seyrini doğrudan etkileyecek. Vergi indiriminde de eğer piyasaya canlılık gelirse yıl sonunda da devam edebilir.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
November 01, 2018, 05:08:13 AM
Vergi indirimi yapılsa da yapılmasa da yine en kötü senaryo yaşanmış olacaktır. Nedeni alım gücü son üç ayda düşen hatta eriyen tüketicilerin geçen sürede bir de üstüne vergi oranlarının yüksekliği sebebiyle harcamaya yönelememesi vergi indirimini beraberinde getirmiştir. Ancak yıl sonuna kadar devam edecek olan vergi indirimleri de halkın alım gücünün çok yüksek biçimde düştüğü bu dönemde ehvenişer olarak kabul edilecektir. Kurun, 4 Kasım tarihinde ABD'nin İran yaptırımlarını açıklamasıyla nasıl bir seyir izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.
jr. member
17 y/o coder
November 01, 2018, 03:55:53 AM
Güne hareketliliğini koruyarak başlayan Türk Lirası vergi indirimi açıklamasından sonra devletin bütçe gelirlerinin azalıp, bütçe açığını arttıracağını düşünmek çok da çılgınca bir şey değil fakat aynı zamanda Kuzey Suriye'de yapılan harekatta bu işe ayrı bir etki yaratıyor. Dün vergi indirimi açıklamasından sonra düşüşe geçen Türk Lirası, akşam ki ABD açıklaması ile aynı şekilde devam etti. Türk Lirasını destekleyecek taraftan baktığımızda ise Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde Türkiye 17 sıra birden yükseldi. Türkiye 190 ülke arasında 43. oldu. Yani şu an ki duruma baktığım da bir belirsizlik görüyorum fakat elbet durumun Türk Lirasını güçlendireceğini düşünüyorum. Çünkü vergi indiriminin bütçeyi azaltacağı doğru fakat hükümetin de bunu kontrollü bir şekilde yönetebileceğini ve en kötü senaryo ile sene sonunda vergilerin tekrar yükselmesi ile durumların normale döneceğini düşünüyorum.

Bahsettiğim konular ve kaynaklar:
"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çeşitli alanlarda vergi indirimleri yapılacağına yönelik açıklamasının ardından dolar ve euro yükselişe geçti."
https://www.haberler.com/vergi-aciklamasi-sonrasi-dovizde-hareketlilik-11390318-haberi/

"Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde Türkiye 43. Oldu"
https://www.haberler.com/son-dakika-dunya-bankasi-is-yapma-kolayligi-11389143-haberi/

"ABD Dışişleri'nden 'Kuzey Suriye'ye operasyon' açıklaması: Endişe verici"
https://tr.sputniknews.com/abd/201811011035937548-abd-disisleri-kuzey-suriye-operasyon-aciklamasi-endise-verici/

Konuyu sadece sabah uyanıp Dolar'a ne olmuş ya diye düşünen arkadaşlar varsa diye açmak istedim. Herhangi bir yatırımım yok ve yatırım tavsiyesi olarak görmeyin lütfen. Sadece göz önüne gelen konuları toparlayıp, küçük bir özet yaptım.
Pages:
Jump to: