Pages:
Author

Topic: 1 Milyon Türk Bitcoinci oldu (Read 420 times)

jr. member
Activity: 35
Merit: 13
February 21, 2020, 05:50:55 AM
Satoshi^ninde Türk olduğu sonucuna ulaşabiliriz. 1 Milyon yatırımcı Türk sayısı çok iddaalı olmuş.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
February 21, 2020, 05:31:11 AM
Bütün yorumlara göz attım bir çoğuna haklısın diyerek geçtim. Yine birçoğunun dediği gibi 1 milyon yatırımcı nasıl tespit edilmiş ?

Cidden bu oranda yatırımcı var ise halving öncesinde olduğumuz düşünülürse kazanacaklar diyerek konuya başka bir noktadan bakayım  Grin

member
Activity: 392
Merit: 10
February 20, 2020, 02:49:05 PM
1 milyon ciddi bir rakam, bu kadar hesabın olması yüklü oranlarda işlemin yapıldığını göstermez.
full member
Activity: 266
Merit: 106
February 19, 2020, 11:38:18 AM
İnternetten kolay para kazanma senaryoları genelde btc üzerinden yapıldığı için bu sayının yüksek bir oranının meraklı vatandaşlarımızın deneme hesabı olduğunu düşünüyorum Smiley
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 18, 2020, 04:14:11 PM
1 milyonu neye göre tespit etmişler bilemiyorum. Biraz sallamasyon gibi geldi bana. Haberin içerisinden sadece Paribu CEO'sunun dediklerini okudum. Aslında illa yatırımcı sayısı öğrenmek gerekiyorsa, 3 büyük yerel borsamız var. Onlardan, toplam müşteri sayıları alınır. Mükkerer olanlar (birkaç borsada hesabı olanlar) nasıl ayıklanır bilemem. Belki buradan alınacak rakam, 1/4 oranında azaltılarak ortalama bir sayı bulunabilir.
Paribu'da hesabı olanların, BTCTurk'de de hesapları vardır belki. Bu 2 borsanın herhangi birinin aktif müşteri sayısı bile aşağı-yukarı bize Türk kripto para kullanıcısını gösterir. Sadece yabancı borsalarda işlem yapanları tespit edemeyiz elbette.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
February 11, 2020, 12:53:16 AM
O bir milyon kişinin yaptığı yatırım bir şeyden anladıklarından değil, yukarıda bir sürü arkadaşın da belirttiği gibi türk milletinin kısa yoldan para kazanma, köşeyi dönme hayallerinden kaynaklanıyor. Ondan sonra da elin oğlu elimize verip gidiyor işte.
newbie
Activity: 25
Merit: 0
February 10, 2020, 07:51:49 AM
1 Milyon kullanıcı olası bir rakam.

1 milyon kişi olmasının imkanı yok. google aranmaları v.s düşük sayıda. Forumda bile çok az kişiyiz. Eğer gerçekse bu insanlar okumadna araştırmadan giriyor piyasaya demektir.

bu forumu bilen insan sayısı türkiye'de %1 i  geçmez. ülkemizde insanlar kripto paraları kolay yoldan para kazancı olarak görüyorlar. bu yüzden de ilginin olması ve kulaktn dolma bilgilerle piyasaya girmeye çalışmaları gayet olası bir durum.

araştıran bir ülke olsaydık çiftlik bank gibi şeylere para yatırmazdık.
member
Activity: 392
Merit: 10
February 08, 2020, 03:56:27 AM
Bir milyon sayısını yatırımcı olarak algılamamak lazım. Deneme hesaplarının çoğu sıfıra yakın bakiyeye sahip. Aktif kullanıcı vardır ancak milyonla ifade edilecek kadar olduğunu sanmıyorum.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
February 03, 2020, 01:37:13 PM
emin olun mayıstaki 500 bin şu an 100 bin olmuştur.

çok adam küstü bıraktı para kaybedince

farketmez sütten ağzı yanan yoğurdu üfler üfler yer ama bizim piyasa yoğurt bile olamadı daha.
member
Activity: 1036
Merit: 18
February 03, 2020, 03:26:30 AM
emin olun mayıstaki 500 bin şu an 100 bin olmuştur.

çok adam küstü bıraktı para kaybedince
jr. member
Activity: 137
Merit: 1
February 01, 2020, 08:27:31 PM

Türkiye, ortadoğu halklarını ekonomik anlamda blockchain ile bir araya getirebilecek önder bir ülke olabilir.

+ kesinlikle katılıyorum.

yerli iki büyük borsanın toplam üye sayıları 500k üzerine çıkmış. bunların yarısı diğerinde de üye desek 750k civarı üye sayısı demek. hiç yerli borsaya üye olmayıp dolaylı şekilde dahil olanlarla birlikte 800-900k civarlarını bulur. rakam abartılı değil arkadaşlar.

ayrıca binance bile ülkeye lokal parayla giriş yapmaya çalışıyorken ülkeyi küçük görmeyin. muhtemel genç nufusumuzu çok ciddi yatırım potansiyeli görüyorlar. gelecekte bu açıdan çok başka bir ülke olabiliriz. umarız devletimiz doğru adımlar atar bu konuda.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
February 01, 2020, 04:41:07 PM
Gayet normal bir rakam. 2017 boğasıyla beraber 2 3 kat arttı zaten en az. Türkiyede bu iş iddia oynar gibi oynandı bir dönem. Sonucuda pek iyi olmadı  maalesef.

Ekonomik olarak geri planda kalan ortadoğu ülkelerinde ne yazık ki kripto paralar bir fırsat olarak görülüyor. Aslımda bu ezilmiş milletler işin "para" kısmından daha çok teknoloji kısmına yönelseler belki de bir çok şey değişecektir. Bence ezilen halklar için bu bir fırsat. Egemen ülkelerin tahaküm kurduğu, dolar hakimiyetini bitirebilecek bir fırsat. Bunun içinde birlik beraberlik gerekiyor elbette.

Türkiye, ortadoğu halklarını ekonomik anlamda blockchain ile bir araya getirebilecek önder bir ülke olabilir.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
February 01, 2020, 02:15:37 PM
cevremde btc bogası sırasında btcturkte hesap actırıp btc alıp satmıs yaklasık 2 senedir login bile yapmamıs onlarca insan var. 1milyon kullanıcı olmustur ama bunun %90ı son 1 senedir login bile yapmamıstır.
jr. member
Activity: 60
Merit: 1
February 01, 2020, 12:41:18 PM
Rakamlara inanmamış bazı arkadaşlar, yok 100 kişi var Smiley Sadece BtcTurk'ün kullanıcı sayısı 2018 yılında 500 bini geçti şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamıyorum. Bu kadar basit şeyleri aramak bile zor geliyor ya çok garip. Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla konu hakkında bilgi çok az...

https://www.btcturk.com/yardim/basinda-btcturk/fintechtime-btcturk-500-bin-kullanici-sayisina-ulasti

BtcTurk dışında birkaç tane daha büyük Türk kripto para borsası olduğunu da unutmayalım.

İMKB'de iyi kötü bir denetim var diyorsunuz da hatırlarsanız bir beyefendi geçtiğimiz aylarda yaşanan bazı olaylardan sonra bir hisse senedine kısa pozisyon açmayı yasaklamıştı, aynı beyefendi yine o hisse senedinin satışını da bir süreliğine yasakladı... Şimdi bunları gören yatırımcılar geri zekalı mı da gelsin burada işlem yapsın? Serbest olmayan piyasaya kimse gelmez ve birçok yatırımcıya göre risklerin en büyüğü de tek kişinin kararına bağlı olan yatırımlardır. Ben gider paramı güvendiğim bir projenin coinine yatırırım ertesi gün yarı yarıya da düşse elimde durur, piyasası serbest sonuçta, shortunu longunu yasaklayabilecek bir babayiğit yok.

Hacimsiz olduğu için çıkarımlarda bulunmuşsunuz bu da çok yanlış, gelir alırsın Bitcoin'ini tutarsın, ille trade yapmak zorunda değilsin. Hacim bugün olur yarın olmaz. Hacim başka bir şey, Bitcoin'e güvenmek ve orta-uzun vadeli yatırım yapmak başka bir şey.

ING nin bu konularla ilgili bir araştırması var ta 2018 yılında bu konulara en meraklı ülkelerden birisi Türkiye ki zaten en büyük borsaların bize olan bu ilgisi sebepsiz değil. Deprem oluyor, cz Binance herkesten önce geçmiş olsun dileklerini iletiyor, kara kaşımıza kara gözümüze mi düşmüş bu adam... Bu linkleri bilerek vermiyorum ki biraz google kullanmayı öğrensin arkadaşlar.

Bakın yatırımcı olmak istiyorsanız oradaki "al" ve "sat" butonlarına basarak yatırımcı olunmuyor arkadaşlar, maalesef acı ama gerçek. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kendinizi yetiştirmelisiniz yoksa başarısız olursunuz. Sadece teknik analiz, temel analiz de yetmez, yatırımcı kültürünü benimsemelisiniz. Sadece kripto paralar için demiyorum İMKB'de de işlem yapacaksanız bu böyledir. Bir çok içerik gösterilebilir ama benim için #1 olan "Bir Borsa Spekülatörünün Anıları" adlı kitaptır, bana göre bu kitabı okumayan hiç kimse hiç bir şey alıp satmamalıdır, en azından kendisine biraz saygısı varsa ve parasının kıymetini biliyorsa. Zaman dilimleri farklı olsa da yaşananlar ve yatırımcı kültürü büyük ölçüde örtüşüyor, aradaki farkları kendi yaşadıklarınızla ve takip ettiğiniz kişilerden kapatıyorsunuz.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
January 29, 2020, 04:56:58 AM
Güncel rakam yazmamışlar ama Mayıs 2018 verilerine göre Btctürk kullanıcı sayısı 500 bin.
https://www.btcturk.com/yardim/basinda-btcturk/fintechtime-btcturk-500-bin-kullanici-sayisina-ulasti
Mayıs 2018'den beri bir ralli yaşanmadı. İnsanların BTC'ye ilgi duyacağı çok bir olay olmadı. Zaten 1 milyon kullanıcıya ulaşılsaydı Btctürk bundan daha büyük bir haber yapardı. Türkiye'nin en eski ve en büyük borsasında bile 1 milyon kullanıcı yoksa Türkiye'de Bitcoin'e yatırım yapan 1 milyon kişi var demek gerçekçi değildir. "Türkiye'de 1 milyon kişi Bitcoin hakkında ortalama seviyede bilgiye sahip" derseniz anlarım ama kullanıyor demenin hem bilimsel hem mantıksal bir gerçekliği yok. En azından şu an için bu rakamın şişirme olduğuna eminiz.

Bence mayıs 2018'de 500 bin üyeleri varsa şu anda da 600-700 bini bulmuştur. Paribu, Koinim vb diğer Türk borsaların üye sayılarını toplayınca da 1 milyon kullanıcı olduğunu düşünmüş olabilirler. Tabi 1 kişinin 3-4 hesabı olduğunu işin içine katmadan hesaplamış olabilirler.

1 milyon sayısı gerçek olamayacak kadar fazla, bir hevesle açılmış ve bir daha girilmemiş hesaplar bunun en az yarısını oluşturuyordur. Toplasan 200 bin kişi çıkmaz, sağlam yatırımcı dediğimiz ise belki 10 bin kişi anca vardır Cheesy
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
January 28, 2020, 05:00:43 PM
Bu işin küçük yatırımcılar için kesinlikle eğitime açılması gerekir. En azından bilmeden etmeden büyük paralar kazanacağı hayaliyle girip de elindeki birikimden de olan kişilere yardımcı olur.
member
Activity: 714
Merit: 82
January 26, 2020, 06:53:16 AM
1 milyon kişi olmasının imkanı yok. google aranmaları v.s düşük sayıda. Forumda bile çok az kişiyiz. Eğer gerçekse bu insanlar okumadna araştırmadan giriyor piyasaya demektir.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
January 26, 2020, 06:36:51 AM
bunu nasıl hesaplıyorlar? ben mesela ilk başladığım zaman sürekli bitcoin alıp bunu yurtdışı borsalarına gönderiyordum. benim her işlemimi ayrı bir birey olarak mı değerlendiriyorlardıSmiley

haberin başlığına takılmamak gerekiyor çünkü paribu'un ceo'su gayet güzel açıklamalar yapmış. bu söyledikleri gözden kaçmamalı ve piyasaya yeni girecek olan arkadaşlara yol göstermeli. bu haberleri okuyup gaza gelecek kitle için gerçekten güzel bilgiler mevcut.

Yasin Oral, bu alanda yatırım yapmak isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Yatırım tavsiyeleri ve ayakları yere basmayan öngörülerle değil doğru bilgiyle hareket etmek önemli. Bu konuda yönlendirmeler yerine açık kaynaklardan edinilebilecek doğru bilgilere itibar etmek gerekiyor. Yatırım yapılacak olan kripto paranın projelerini, altyapısını, işlem hacmini ve fiyat grafiğini takip emek bir fikir verir. Diğer önemli nokta ise gerçek dışı kar vaatlerine karşı dikkatli olmak. Bunların yanı sıra kişisel veri ve varlıkların korunması kritik bir konu. İşlemlere dair detayları, kişisel verileri ve dijital birikimleri başka kişilerle paylaşmamak gerekiyor. Ayrıca hızlı fiyat değişimleri yaşanması ihtimaline karşı piyasayı dikkatli şekilde takip etmek gerekiyor.”
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
January 26, 2020, 02:31:00 AM
Güncel rakam yazmamışlar ama Mayıs 2018 verilerine göre Btctürk kullanıcı sayısı 500 bin.
Mayıs 2018'den beri bir ralli yaşanmadı. İnsanların BTC'ye ilgi duyacağı çok bir olay olmadı. Zaten 1 milyon kullanıcıya ulaşılsaydı Btctürk bundan daha büyük bir haber yapardı. Türkiye'nin en eski ve en büyük borsasında bile 1 milyon kullanıcı yoksa Türkiye'de Bitcoin'e yatırım yapan 1 milyon kişi var demek gerçekçi değildir. "Türkiye'de 1 milyon kişi Bitcoin hakkında ortalama seviyede bilgiye sahip" derseniz anlarım ama kullanıyor demenin hem bilimsel hem mantıksal bir gerçekliği yok. En azından şu an için bu rakamın şişirme olduğuna eminiz.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
January 25, 2020, 07:11:01 PM
ilginç bir veri, Türkiye'nin dünyanın kripto iştahı en yüksek ülkeleri arasında olduğunu, ilk 10'da hatta bazı kriterlerde de ilk 5'te olduğunu (adoption olarak 1 numara çıktığı

anketler de var https://medium.com/coinmonks/cryptocurrency-adoption-by-country-d15e9fea0d94) vurgulaması yönünden referans alınması gereken istatistiklerden...
Pages:
Jump to: