Pages:
Author

Topic: 100.000 tl ile hiçbirşey yapılamıyor olması (Read 258 times)

legendary
Activity: 1316
Merit: 966
100,000 lira ile birçok şey yapılabilir ama varsayalım elimde sadece böyle bir para var. Yapacağım ilk şey Coinlist Karma etkinliklerini tamamlayıp kendime uzun vadeli bir yatırım hesabı oluşturmak olurdu. Senede ~10 proje gelse ve bunların ortalaması ~3.2X olsa bile önümüzdeki 5 sene içerisinde net $110,000 kâr bırakacaktır.

Yine benzer bir şekilde, serbest meslek sahipleri (avukatlar, malimusavirler vb.) bu para ile 2 sene kafası rahat edeceği bir business başlatabilir.

Başka bir örnek olarak, belli başli lisanslar alınıp sektör değişilebilir (lisans adı vermeyeceğim).

Bu para herhangi bir 1+1 daire satın alınırken peşinat olarak kullabilabilir; kalani devlet bankalarindan 1.20 ile kredi cekilir ve icerisine 2-3 sene kiracı konup yüksek enflasyonun krediyi ezmesini beklersiniz. Çektiğiniz kredi yüksek enflasyonun altinda cücük gibi kalinca eve gecip oturursunuz, aylik cok dusuk miktarlara ev sahibi olursunuz ve bu sizi her ay havaya giden ~4-5K liradan kurtarabilir.

Sermaye, miktarindan bağımsız olarak “daha iyi” bir yaşama giden kapının anahtarı. Ya hiç anahtarınız olmasaydı? Önünüze çıkan kapıları bile açamazdınız. Ben cidden sermayenin gucune inanan bi insanim. Çevremde bu tarz çok örnek var. Bazi seyleri kendim de deneyimledim.

Bu bazi seylere baslamak icin cok iyi bi para.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
7 bin dolar falan yapıyor Roll Eyes

aylık gelirim 7 bin dolar olsa  Smiley hayal gibi geliyor ama gerçekten olmayacak şey değil, dünyada milyonlarca insan kazanıyor kat be kat fazlasını..ya da toplu para da olur. 50 yıl yaşasak yılda 150k dolar = 7.5 milyon$ 2.5 da ev araba yazlık felan desek 10m$ yeter sanırım Smiley

edit: 150k nerden çıktı anlamadım ama fazla mal göz çıkarmaz Grin
member
Activity: 362
Merit: 14
Fakir edebiyatı yapmak için kral dairesi kiralıyorlar o paraya. Memurun parasının ödenmediği günlere özlem duyanlar severek izliyor filmlerini.

Para olanda var olmayanda yok. Parayı korumanın en iyi yolu altın yapmak. Birikimleri değerlendirmenin başka çaresi yok.

Müslümanların Emiri Ömer'in yamalı hırkası ortadayken Müslüman edebiyatı yapanları görünce. Bu ne ki?
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Kıyaslamaları görünce cidden acı gerçekle karşılaşıyoruz. 100k birimi döviz cininden düşününce yapılacakları sıralasak heralde burda yazmak yetmez. Enflasyonun üç haneli sayılara çıkacağı konuşulurken 100.000 ₺ ile artık zorunlu ihtiyaçlarımızı anca karşılarız.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Bu parayı tüketmeyi düşünüyorsanız evet bir işe yaramaz ama üretmeyi düşünüyorsanız çok güzel bir sermaye sizin için.

100 bin lira tüketmek için küçük
Üretmek ve ticaret yapmak için büyük bir rakam.

Doğru yerde doğru zamanda ve akıllı yatırım ile bu para ile büyük işler basarabilirsiniz. Ama ev araba veya ihtiyaçlar için tüketmeyi düşündüğünüzde gerçekten hiç bir işe yaramıyor ve enflasyon gerçeği ile yüzlesiyorsunuz. Özellikle son 2 yılda para pul oldu.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Bunda şaşırılacak çok fazla bir şey yok. Paradan altı sıfır atıldıktan sonra hızla eski günlere doğru gidiyoruz. Yıllık %100'ün üstünde enflasyonla para değer kaybetmeye devam ediyor. 20 yıl önce 100 bin liraya gazete falan alırdık, 20 yıla kalmadan yine o günlere döneceğiz bu gidişle. Maalesef üretim yapmayan, sürekli tüketen bir toplumuz ve Türk Lirası'nı bilerek ve isteyerek değersizleştirmek isteyenlere oy veriyoruz.
sr. member
Activity: 1274
Merit: 375
Önümüzdeki yıl bu başlığa bakıp 100.000 lirayı daha da fazla küçümseyeceğiz.
Ev araba olayı artık bu fiyata yok. Kırklareli'de bundan 8 ay önce 70.000 - 130.000 bandında stüdyo yada 1+1 daireler vardı. Şuan var mı bilmiyorum ama artık kalmamıştır.
copper member
Activity: 644
Merit: 269
2016 yılında lüks semtlerde 1+1 daireler 250bin-300bin lira arasında değişiyordu şimdi gerek kurun yükselmesi gerek alım gücünün düşmesi ve 250bin dolarlık konut alana vatandaşlık verilmesiyle bu bahsettiğim daireler 2-3milyon liradan alıcı bulmaya başladı.100 bin lira ile herhangi bir yatırım yapmak bile anlamını yitirmeye başladı.
O dönemde hatırlıyorum ki bazı semtlerde 1+1 daireler 65-70 bin lira arasıydı. Lükse kaçarsanız muhiti iyi bir yerde 100-150 bin liraya 1+1 daire alabiliyordunuz. Bir kaç 1+1 yatırımım olmuştu, iyi ki almışım o zamanlar. Şimdi ortalama muhitlerde bile 250-300 bin liraya çıkmış fiyatları. Türkiye’de TL tutmamak gerekiyor. TL olan da mümkünse taşınmaza geçmeli.
full member
Activity: 495
Merit: 141
1 cent = 1 satoshi
halk balkon konuşması değil after party istiyor
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Tek sebebi kötü ekonomi politikalarıdır. Kurun bu hale gelip buna rağmen cari açığın kapanmaması ve milyarlarca doların bütçeden çıkarılıp kur düşsün diye eritilmesi gibi hamleler ekonomiyi mahvetti. cds si zirve yapmış, enflasyon yüzünden iş yapılamayan, yatırım yapmak için de inanılmaz kötü bir ekonomik havaya sahip ülkeye dönüştük. 100 bin lira artık o eski 100 bin lira değil.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
Valla benim öyle bir param olsa, benim çok fazla bi problemimi çözmeyeceğinden, eşit olacak şekilde kaç aileye yeterse o kadar ailenin kışlık ihtiyacını karşılamak isterdim, malum o parayla ne araba alınabilir, ne ev, ne de herhangi bir yatırım için kullanılabilir (eğer devamı yoksa). en azından birkaç ihtiyaç sahibinin yüreğine dokunmuş olurduk...
jr. member
Activity: 31
Merit: 1
100.000 tl ile yapılabilecek en iyi şey döviz ya da bitcoin almak için atmden yada vezneden banka hesabımıza yatırmak. Bir nevi chrome yüklemek için internet explorer kullanmak gibi yani  Grin Grin
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
2016 yılında lüks semtlerde 1+1 daireler 250bin-300bin lira arasında değişiyordu şimdi gerek kurun yükselmesi gerek alım gücünün düşmesi ve 250bin dolarlık konut alana vatandaşlık verilmesiyle bu bahsettiğim daireler 2-3milyon liradan alıcı bulmaya başladı.100 bin lira ile herhangi bir yatırım yapmak bile anlamını yitirmeye başladı.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Elden birşey gelmiyor. Yapılacak çok şey var ama şuanlık yapacak bir şey yok.

4-5 sene öncesine gittiğimizde 100 bin türk lirası kat kat daha değerliydi 1+1 veya 2+1 daire rahatlıkla alabilirdin hatta daire almak istemiyorsan araba alabilirdin orta derece. Ama şimdi nerede her şey ateş pahası. 4-5 katına çıkmış durumda en ufak şey bile.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Gerçeklerden uzak yaşamaya çalışan garip bir toplum olduk. Halk arasındaki geçim zorluğunu duymayan ve inanmayan bir yönetim gurubu var. Zor durumda olduğunu söyleyenler suçlanır oldu. Şimdi Bu gerçekliğin ne zaman kabullenilip halkın sesi ne zaman duyulacak. İşte o zaman bu 100k değeri ortaya çıkacak ve gerçek alım gücü.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Eskiden 100 bin liraya üstü açık spor otomobil alınıyordu, şimdi 2000 model Fiat Albea.
Eskiden 100 bin liraya 1+1 stüdyo daire alınıyordu, ayda 1000 lira kira getiriyordu. Şimdi evin mutfağını yaptırmak 100 bin lira.
Eskiden 100 bin liraya şehre yakın yerlerde güzel bir arsa alıp üstüne tiny house tarzı ev konuluyordu, şimdi emlakçı komisyonu ve tapu harcı bile daha çok tutuyor.
Eskiden dediğim çok değil, 3 sene önce. Eskiden 3 sene öncesine eski gözüyle bakmıyorduk, şimdi arada milenyumlar var gibi fark hissediyoruz. Yıllarca ekonominin içinden geçip, bir anda komple çöküşü nasıl sağlanır görmüş olduk. Büyük bir enkaz bırakıyorlar gitmeden önce
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
100.000 TL/ 13.55 = 7.380$

100 bin lira dediğin şey altı üstü 7.380 $. Bu paraya herhangi bir ülkede zaten ev alınamaz.Sıfır araçlar da alınamaz.İkinci el iyi araçlar sıfır vergi politikasıyla Avrupa’da rahatça alınıyor ama Türkiye’de sağolsun galericiler + verginin vergisini alanlar yüzünden 25 yıllık araba alabiliyorsunuz.

Burada bir suçlu varsa o 100 bin lira değildir.100 bin lirayı bu hale getirenlerdir.

Daha bir kaç sene önceye kadar 100 bin lira / 3.5= 28.571$ ediyordu.Şimdi 7.380$.

Ev stratejisi konusunda da düşüncene katılıyorum ancak insanlar evi bir güvence olarak görüyorlar.Oradan gelen gelirden çok ben bir ev sahibiyim psikolojisi ile hareket ediyorlar.

Ayrıca geceliği 6.450 € olan suit oda içinde neden 100 bin lira ediyor diye sormak daha doğru.O otel fiyatını zaten € olarak belirtiyor.Senin paran kıymetsizse adamların sorunu değil.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Bazen sövüyorum bu duruma sonra bir tarafım diyor ki eeeehhh amına koyim daha da beter olsun bu hale gelmesine göz yuman yurdum insanı ne bok yediğini anlayana kadar herşey 5-10 katı olsun diyorum. Sonra aynı gemide olduğumuz için allahım sen bunlara akıl fikir ihsan eyle diye imana gelip dua ediyorum.
full member
Activity: 686
Merit: 104
Bu çok doğru bir yaklaşım. 100 bin liranın değeri kalmadı. Afedersiniz 30 yıllık depreme dayanıklılığın yanından bile geçmeyen binalar bile yüzbinlerce liradan ilana koyuluyor. Resmen ölmeyi göze alarak dünyanın parasını veriyorsunuz İstanbul'da mesela. Araba olaylarına hiç girmek istemem bile. Malum sıfır araçlar arasında en kötüsü bile 300 bin liraya doğru koşuyordu en son. İkinci ele bakayım diyorsun o da artık eskisi gibi senin dostun değil. Sahibinden'de araç fiyatlarını gördükçe ağzım açık kalıyor. Kaç senelik araçlar bile inanılmaz paralara satılıyor.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
4 kişilik bir ailenin yaşayabileceği ancak 20-30 yıllık evler 500000 liradır. Yeni yapılan evler için birçok yerde 800000den kapıyı açıyorlar, araba deseniz alsanız ayrı sürseniz ayrı dert var, insanlar artık aldıkları nefesten bile kısacak bir psikolojiye girmek üzereler desem yanlış olmaz sanırım.
Pages:
Jump to: