Pages:
Author

Topic: 100k $ ile mining sektörüne adım atmak [doge coin roi:148 gün] - page 2. (Read 4117 times)

newbie
Activity: 6
Merit: 0
bence makinalar kendini çıkartana kadar herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, şuan tüm kripto paralar düşüşte ben bunun dünya bankalarının manipülasyonu oldugunu düşünüyorum bitcoinde düşüşte zaten şu sıralar ama zorluk seviyesi ve roi oranı yüksek gözükmekte. söylediklerin de çok mantıklı tabi. 100k'yi birden yatırmaktansa 10ar k değerinde yatırımlar yapmak daha mantıklı.
hero member
Activity: 969
Merit: 1000
tut ki doge %40 civarı dumplandı ne yapacan? o zaman elektrik sarfiyatını bile çıkaramayacak
scrypt artık çöp desek yeridir litecoin 40$ dan 2$ a düştü
bana sorarsan direk btc asic almak daha mantıklı

risk her sektörde var, tut ki kafamıza uçak düştü gibi bişey gibi geliyor bu söylediğin grafiklere bakacak olursak.
abi bak en karizma 2. coin litecoin 40$ dan 2 $ a düşmüş kaldı ki dogecoin aşırı gayri ciddi bir projeydi kimse eskisi gibi altcoinlere yatırım yapmadığı için arz daima talepten fazla geliyor ve günden güne altcoinler ölüyor
ve kimse artık scrypt coin çıkartmıyor asici mevcut diye ya x11 yada cryptonight tarzı değişik algolarla çıkıyor yeni coinler

bu da dogecoinin fiyat grafiği 1 yıllık daha da düşmeyeceğine kimse garanti veremez zaten galiba emin değilim ama dogecoin e şu son dönemde hareketliliği cointellect katmış durumda

Code:
başka scrypt coinlere yönelebiliriz bu şekilde de risk azalmaz mı ki ?
adam akıllı 2 altcoin var scrypt olarak biri doge diğeri ltc yeni scypt coşn çıkmıyor artık zaten
az biraz daha fazla kazandıran coin bulursan dahi onlar da günü kurtarırsın diff artar exchangeler dumplanır gene kazanç düşer
scrypt akıl karı değil
newbie
tut ki doge %40 civarı dumplandı ne yapacan? o zaman elektrik sarfiyatını bile çıkaramayacak

başka scrypt coinlere yönelebiliriz bu şekilde de risk azalmaz mı ki ?
hero member
Activity: 969
Merit: 1000
ondan da mantıklısı mining e hiç girmemek
newbie
Merhaba BTC Talk Türkiye alt forumu üyeleri,

Şuan stocklarda bulunmayan zeus miner volcano asic miner  ile [şu bağlantıdan inceleyebilirsiniz] doge coin madenciliğine adım atmayı planlıyorum. Volcano asic miner'ların fiyatı 1599$ bulunduğum ve yatırımı yapacağım ülkede elektiriğin kWH/$ değeri 0.0765$ zorluk derecesini ortalama 20k aldığımda [dogecoin zorluk seviyesi grafiği]bir asic miner makina günde 12.66$  kazanarak kendini yatırımın geri dönüşünü 148 günde tamamlıyor

https://i.imgur.com/mnLu2VE.png

100k $ ile 62 makina aldığımda 18.20 GHS bir güş ortaya çıkmakta, sistemi verimerkezinden alan kiralayarak yada kendi veri merkezimi oluşturarak kurmayı planlıyorum, fizibilite çalışması sonrası 4 farklı fiber optik şebeke + 2 farklı 4g şebeke ile sistemi beslemem mümkün (ağ yapıları, dc, cloud sunucular üzerinde tekniksel birikimim mevcut)
son olarak hesap makinamız şu şekilde bir durum ortaya çıkartmakta,

https://i.imgur.com/wybnU5I.png

Sonuç olarak hesaplamalara göre bir ayda 20k$ gelir elde etmiş oluyorum[elektirik giderleri ödendikten sonra elde kalan] buna ek olarak ayda max. 3k$'nı dc kirası  + vergiler + personel masrafı kripto parayı kağıt paraya çevirirken oluşabilecek kayıplara vs. gittiğini varsayarsak  17.000$kar elde etmiş oluyorum.

Sizce hesaplmalarımda bir yanlışlık var mı ?
Yerimde olsanız ne yapardınız ?
Uzun süredir ziyaretçi olarak forumu takip etmekteyim, deneyimli arkadaşların,  önerileri, eleştirileri ve tavsiyeleri benim için çok önemli.
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

p.s. trader olmak istemiyorum, btc kazmakta şuan için akıl karı gözükmemekte günlük daha fazla kazandırabilen scrypt coinlerde böyle bir sistemle kazılabilir gözükmekte , şuan için dogecoin daha çok kabul görüyor gibi gözüktüğünden doge olarak konu başlığı attım, önerilerinize göre bunu değiştirebiliriz de.
Pages:
Jump to: