Pages:
Author

Topic: 1050ti Alacak Arkadaşlar, Almayın! - page 2. (Read 246 times)

sr. member
Activity: 434
Merit: 278
February 16, 2018, 03:10:03 AM
Katılıyorum sagda solda ekran kartı tedarikcilerinin microchip fiyatları arttı samsung asic için üretime girdi artık gpu memory üretmicek gibi söylemleri var adamlar fiyatların dahada artacagını burdan düşmeyecegini stok sorunun çözülmeyecegini insanlara asılayıp ellerindeki malı en yüksek fiyattan satma derdinde. Aynı senaryolar gecmiş zamanlarda da yasandı yine fiyatlar 2 katına cıkmıstı.

Suan stok var sorun bunu getiren üreten insanlar daha cok kaymagını yemek istiyor. Kendi toptancımda suan 200+ RX 470 4 gb sapphire mining edition kart var ve bana 470$+ kdv olarak satabilecegini söylüyor. Param var ihtiyacım da var ama almayı dusunmuyorum. 2 ay sonrasında fiyatlar yarıya duserse cok fena koyar çünkü  Grin
sr. member
Activity: 449
Merit: 250
February 16, 2018, 02:57:20 AM
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kısa da olsa yazacaklarım kendi fikirlerim tamamen. Bunun garantisi yok sadece bir tahmin olarak yaklaşıyorum.

Yaklaşık 1 yıldır mining işiyle uğraşıyorum, ekran kartları fiyatlarının bu kadar tavan olduğu ve kıtlık çekilen piyasa son 1 yılda nadir yaşandı. Fakat bir çok yeni giren arkadaşlar piyasada olan 'ucuz' kartlara yönelip bir yerden tutunmaya çalışıyor. Ancak seçimi 1050ti olan arkadaşlar için bu yaklaşımın yanlış olduğunu, uzun vadede kartların ellerinde kalabileceğini tahmin ediyorum.

Nvidia'nın 2070 2080 gibi kartları piyasaya süreceğine dair haberler bildiğiniz üzere baya yayıldı. 1050ti alacak arkadaşlar, zorluğu daha artmış (equihash ve ethash algo) coinlerle karşılaşınca şu an 1 dolar kazdığı varsayılan kartta daha düşük gelirler sağlayabilirler ilerleyen dönemlerde.

Demek istediğim sonuç olarak şu; kalkıp 1000-1500 lira verip bu kartları almayın arkadaşlar. Elinizde kalabilir. Bunu yazmamdaki sebep tamamen bir dost tavsiyesidir. Herhangi bir kazancım veya zararım olacak değil. Bu kartlardan 1 den fazla almak yerine ikinci el çok kullanılmamış garantisi devam eden güvenilir kişilerden 1070-1080-1080ti gibi kartlar almanız daha uzun süreli kazanç sağlayabilme ihtimalinizi artıracaktır.

Not: Tabi bilmiyoruz 2070-2080 değerleri nasıl olacak fakat 1080ti'den fazla olacağı kesin. Tabi fiyat olarakta daha pahalı olacak gibi görünüyor ama zorluk derecesinin bu kartlar çıksa da çıkmasa da arttığı malum ortada.
Pages:
Jump to: