Merhaba arkadaslar, bitürlü başlığını açmadım ama bu sabah gördüğüm haberden sonra artık şunun başlığını açayım diye düşündüm. Son bir aydır uzun vadeli yatırımların dışında bountylere de biraz giriş yaptım, twitter kampanyalarını da bir miktar kovalıyorum. Twitterdan bir ay uğraşırsın anca bir yemek parası çıkar diyenler vardı konumuz bu değil ama, çok bilenlere fazla bakmayın. Neyse konu bu değil, yine twitter kampanyası bakarken bir gün Qash tokena rastgeldim, ne imzası var ne bişeyi kendileri üç beş kampanya açmışlardı bunlardan biri de twitterdı gireyim dedim.
Neyse nedir bu Qash diye biraz bakayım dedim başlangıçta altı üstü twitter bounty'sine girdiğim bişeydi ama öyle değilmiş, sonrasında hakkında bir yazı yazdım onun ufak bir kısmını burda da yazayım :
Qash tokenın arkasında Quoine diye asyalı bir şirket var. Quoine, blok zincir teknolojisi ile çalışan ticaret, mübadele ve yeni nesil finansal hizmetleri sağlayan önde gelen bir fintech şirketidir. Japonya, Singapur ve Vietnam'daki ofisleri ile, sınıfının en iyisi finansal hizmetleri sunmak için kapsamlı bir finans deneyimi tecrübesi ile güçlü bir iş ortağı bir araya getiriyorlar. Bu yazdığım yazının baş kısımlarıydı.
Neyse şöyle ki bu adamlar efsane bişey. Quoine şirketi iki exchange'e sahip : quoinex.com ve qryptos.com. Qryptos'un hacmi bittrex'ten fazla görünüyordu hatırladığım kadarıyla.
Ico bikaç hafta önceydi 2 hafta oldu sanırım ve sadece 3 gün açacağız icoyu dediler, hedef 250 milyon tokenı satmaktı, 0.3 dolardan. 1 gün bile sürmeden 75 milyon dolar topladılar ve o gün kapattılar. Sanırım baya insan alamadığı için uzatılmasını istedi, sonraki gün tekrar açtılar ve toplam 106 milyon dolar olduğunda kapattılar. Hani parayla nasıl oynuyorlar görüyorum resmen:) Toplam token miktarı 1 milyar. İkinci defa icoya girecektim şu piyasada icoya hayatta girilmez ama bunlar çok ayrıydı, token sayısı okadar çok olduğu için boşver girme dedim. İmzası vesaire olmadığı için çoğu kişinin bu icodan haberi bile yoktu muhtemelen, buraya yazmamdaki amaç da bu aslında.
Neyse haberlerden bahsedeyim biraz, 1 aralıkta kendi borsalarında açacaklar Qash token satışlarını. İcodan hemen önce bitfinex ve binance ile partnerliklerini açıkladılar, 1 aralıkta o borsalarda da yerlerini alacaklar. Hadi neyse dedim bu kadar token varken girmek riskli nekadar olucak 2-3 dolara mı gelicek o market hacmıne erısebılırler mı dıye dusunurken, bugün twitterda bir haber daha gördüm Rusya borsalarına açılmayla ilgili bişey, detayını okumadım twitter paylaşımlarında mevcut.
Ben sadece en çok öne çıkan haberlere bakarak bunları yazabilirim, işte ceo'su 20 yılı aşkın süredir finans dünyasının içinde, Quoine şirketi 60dan fazla çalışana sahip gibi gibi şeyler de görmüştüm. Benim de merak ettiğim soru şu, bu adamlar 3-5 milyar dolar market hacmine ulaşabilirler mi? Eğer cevap evet ise ilk 5teki yerlerini almış olurlar çünkü ripple'dan sonra. Ben icoya girmek bukadar token sayısı varken yanlış diye düşündüm fakat 2-3 dolarlara harbi çıkarsa vay be derim, elime twitter kampanyasından bir 300-500 tane gelecek sanırım onları zaten satmayı düşünmüyorum baya süre.
22 Kasım Edit : Projenin amacı biraz daha kafamda oturdu şu 3-5 günde. Dijital para dünyasının bankası 2019 sonuna doğru ben olucam diyen bir ekip mevcut, finans dünyasında yıllardır çalışan bir şirket, çok sağlam bir ekip ve ceo'nun önderliğinde efsane işler yapacağına inandığım proje. Bekleyip görelim, haklı çıktığım takdirde ilk 10 ve ilk 5de görmeye hazır olun 1 yıl içinde. Çok para toplayan projelerden genelde bişey çıkmıyor diye yazmayın on kişi yazdı en az, başka projelerle karıştırılmaması gerekir, milyar dolarlarla oynayan bir şirket mevcut burda, iki tane borsası osu busu herşeyi hazır olan. Yatırım tavsiyesi değildir.Linkler
https://quoine.com/https://liquid.plus/https://news.bitcoin.com/pr-quoine-crypto-exchange-raises-350-million-qash-in-significantly-oversubscribed-ico/