Pages:
Author

Topic: 12 x Nvidia - tek anakartta (Read 416 times)

sr. member
Activity: 728
Merit: 263
February 22, 2018, 01:24:19 PM
member
Activity: 602
Merit: 32
February 19, 2018, 06:21:10 PM
Herhangi resmi bir işlem gerekmiyor. Elektrik aboneliği için depo size aitse tapu, depo kira ise kira sözleşmesi ile müracaat etmeniz gerekiyor.
Çok teşekkür ederim cevap için.
Bir soru daha aklıma geldi: Yüksek miktarda elektrik kullanımından dolayı bir problem olur mu? Depo yerine boş bir daire içinde bu işi yapsam mesela..

Evet, olur. Evde yapacaksanız 5 kw yi geçmemenizi tavsiye ederim. Daha yüksek kullanımlar için bu konuda yazdığım yazıyı incelemenizde fayda var. Trifaze sistem olması şart.
İgotek üstadın olur demesindeki sebep sanırım kablolarınla alakalı. Monofaze taşımaz çünkü. 6-6,5kw falandır evlerdeki monofazelar. Trifazeler yanılmıyorsam 15kw civarı. Birde güç artırımı yapmalısınız. Evinizde trifaze varsa güç düşükse 6kw ye geldiğinizde cortlar sigortalar Smiley
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
February 19, 2018, 06:10:49 PM
Herhangi resmi bir işlem gerekmiyor. Elektrik aboneliği için depo size aitse tapu, depo kira ise kira sözleşmesi ile müracaat etmeniz gerekiyor.
Bir soru daha aklıma geldi: Yüksek miktarda elektrik kullanımından dolayı bir problem olur mu? Depo yerine boş bir daire içinde bu işi yapsam mesela..

Evet, olur. Evde yapacaksanız 5 kw yi geçmemenizi tavsiye ederim. Daha yüksek kullanımlar için bu konuda yazdığım yazıyı incelemenizde fayda var. Trifaze sistem olması şart.
jr. member
Activity: 95
Merit: 1
February 19, 2018, 05:26:11 PM
hero member
February 19, 2018, 05:18:33 PM
Konuyu tamamen okudum şiir gibi olmuş maşallah Smiley Allah kaza bela vermesin,nazar değmesin. Bol kazançlar diliyorum.

Bir soru: Depoları kullanırken herhangi bir resmi vasıf gerekiyor mu? Yoksa mesela ben de bir depo kiralayıp içinde bu işleri yapsam problem olur mu?

jr. member
Activity: 95
Merit: 1
February 19, 2018, 05:08:25 PM
Konuyu tamamen okudum şiir gibi olmuş maşallah Smiley Allah kaza bela vermesin,nazar değmesin. Bol kazançlar diliyorum.

Bir soru: Depoları kullanırken herhangi bir resmi vasıf gerekiyor mu? Yoksa mesela ben de bir depo kiralayıp içinde bu işleri yapsam problem olur mu?
sr. member
Activity: 616
Merit: 259
February 18, 2018, 12:00:41 PM
hocam toz filtesi nereden temin edebiliriz banada lazım ama bir türlü uygun bir şey bulamadım.
hero member
February 18, 2018, 11:40:28 AM
Üstad 12li her rige kaçlık psu kullandınız?

En ucuz psu + 1100w server psu
750w + 750w gold 80+
750w + 650w bronze 80+
1600w
850w + 650w gold 80+

burdaki vatanda bulduğum psuları topladım.

oc yapılmış şekilde olunca 1000w civarı çekiyor.
member
Activity: 602
Merit: 32
February 18, 2018, 11:24:14 AM
Üstad 12li her rige kaçlık psu kullandınız?
hero member
February 16, 2018, 09:06:21 AM
İmrendim vallahi, Allah bol kazanç versin.

Sanayi elektriğini nasıl aldınız? Dükkanı ne olarak gösterdiniz? benim de ileriki aşamalarda sanayi elektriği olan bir depoya geçme hayalim var.

Şuanda 49 kuruş herşey dahil fiyattan alıyorum. Trifaze sistem. Ticari olarak geçiyor. İlk ayki faturam henüz kurulum aşamasında olduğumdan düşük geldi. Faturam yüksek geldikten sonra serbest tüketici sözleşmesi imzalama hakkım doğacak ve daha ucuza elektrik alacağım. İlk depomu kapattım. Oraya 35 kuruştan elektrik alıyordum. İlk depomdaki tüm asic cihazlarımı diğer asic cihazların olduğu depoya taşıdım. Ekran kartlı sistemleri de diğer depoya götürdüm zaten çok yoktu orda. Asic cihazlarımın hepsi şuanda tek bir depoda. Yalıtım yapılıcak yakın bi zamanda. Malzemeler hazır hepsini getirttim. İnş. bir kaç aya kadar üç depoda tamamen sorunsuz olacak. Hepsinde eksikler var. Asic cihazların oldugu yerde havalandırma mevcut ancak ekran kartlı sistemlerin oldugu iki depoda suanda havalandırma yoktur.
full member
Activity: 405
Merit: 104
February 16, 2018, 08:53:25 AM
İmrendim vallahi, Allah bol kazanç versin.

Sanayi elektriğini nasıl aldınız? Dükkanı ne olarak gösterdiniz? benim de ileriki aşamalarda sanayi elektriği olan bir depoya geçme hayalim var.
member
Activity: 295
Merit: 10
February 16, 2018, 08:46:44 AM
Geniş ve ferah depo gayet güzel görünüyor. Bol kazançlar kardeşim. Karlı coinleri paylaşmaya devam edersen çok seviniriz.
sr. member
Activity: 434
Merit: 278
February 16, 2018, 08:12:36 AM
Güzel olmuş hocam Allah bol kazanç versin. ihtiyacınız olsa merit verecektim ama zaten bounty falan kovalamiyorsunuz onun için pass geciyorum Smiley
hero member
February 16, 2018, 07:52:33 AM
NVIDIA GTX1050 TI olarak hazırladığım 12 adet rig.
Her bir rigde 12 adet ekran kartı bulunmakta. Ancak 2 tane gpu arızalı çıktığı için garantiye yolladım. Bu yüzden iki rig 11 li olarak çalışıyor şuanda.
İlk başta 12 adet GTX1050 almıştım sonra mining için elverişli olmadığını farkedince biraz zararına iade ederek GTX1050 TI ile değiştirdim.
Bu depoyu hazırlarken 12 adet rig için plan yapmıştım. Sonunda amacıma ulaştım. Alanım baya geniş.
Toz filtreleri takmış olmama rağmen bir kaç yerden içeriye toz girdi. Ayrıca içeride çalışırken de delip montaj yaptığımız için toz olmuştu.
Toza karşı temizlik için alternatifler de araştırdım. Bu konuyla ilgili yazı hazırlayıp yayınlayacağım. Farklı makineler deniyorum.

Resim 1:

Resim 2:

Resim 3:

Yerdeki iki rig daha önceden dizdiğim rigler. Onları da buraya getirip bakımını yaptım. Tekrar diğer depoya götüreceğim.
sr. member
Activity: 453
Merit: 264
January 21, 2018, 03:54:44 PM
Clone alırken, ilk clone u her zaman herhangi bir driver falan yüklenmeden alacağız değil mi hocam?? Nvidia da kurulabilir AMD de. Bu sebeple de Windows kurup güncellemelerini yaptıktan sonra clone u al. Kafan rahat etsin. Burada merak ettiğim bir soru var yeni rig kurarken oldu da anakart Farklı oldu. (Sizin klon aldığınız anakart a göre). Bu bir sorun teşkil eder mi?

Win 10 da farketmez istediğin anakartı işlemciyi değiştir windows kendi yazılımını bulur ve yükler.
Ekran kartlarının driverını silmene gerek yok. ( en azından aynı gpu lar ise) Diğer türlü zaten her zaman DDU yapmakta fayda var.

Burda tek önemli olay windows un kesinlikle UEFİ de yüklenmiş olması. Diğer türlü yüklendiyse UEFİ li bir sistemde çalışmicaktır.
hero member
January 21, 2018, 03:40:04 AM
oOo süper.

Bak benim Nvidialarla deneme fırsatım olmamıştı yoğunluktan dolayı.

Şunu bir denem fırsatın olursa sevinirim:

AMD kartlarda eğer bir kartı sökersen yada bir kart daha eklersen nedense windows bütün gpu driverlarını tekrar arıyor. ( sanki hepsini yeni kurmuşsun gibi )

Gerçi belkide bu mod lu oluşundan dolayıdır. ( ama başka hiçbir anakartta bu sorunla karşılaşmamıştım)

Sende bir GPU yu söküp o şekilde aç bakalım nasıl davranacak.

Bu arada msj atmışsın clone ile ilgili cvp verme fırsatım olmadı ama aklıma gelmişken onu da yazayım hemen.
Tavsiyem:
http://www.dark.com.tr/dark-storex-d22c-cift-3-5-2-5-tek-tus-ile-klonlama-ozellikli-sata-i-ii-iii-destekli-usb3-0-disk-istasyonu.html

bundan al bir tane. 120 lik SSD leri 10 dakika gibi kısa bir sürede sorunsuz clone alırsın. Ben yüzlercesini bu şekilde kurdum.

P104-100 lere gelince: Umarım önümüzdeki haftaya çinde teslim alabiliriz ki sana da istediğin adetleri gönderebilme fırsatım olur. Malum yetişmez ise Şubat ortasına kalacak zorunlu olarak belki o durumda Taiwan dan tedarik etme şansımız olur. Şartları sonuna kadar zorluyorum ve bu yüzden kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum.

hoşçakal

BIOS ayarlarını forumda yayınladığım şekilde kullanıyorum. BIOS güncellemesi olmazs BIOS ayarlarını yapmak yeterli gelmiyor.
İlk önce 6x VGA modunda çalıştırıp tüm kartları tanıtmak gerekiyor. Ardından Above 6x VGA moduna almak ve diğer kartları tanıtmak gerekiyor.
Direk Above 6x VGA modunda açılırsa sorun oluyor. Mouse pointer donuyor, klavuye çalışmıyor. Bahsetmiştim bu hatayı.
Dediğin şekilde test yaptım. Herhangi bir kartı çıkartınca ya da yeni kart ekleyince tamamının driver yeniden bulma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Belkide benim BIOS versiyonundan dolayıdır.
BIOS ekranından en son BIOS ayarını yükle.

Klonlama yaparken ekran kartı driver kurulmuş şekilde yapmayı düşünüyorum aslında. 12 NVIDIA çalıştırmak için BIOS ayarını yaptıktan sonra tek tek kart tanıtmak çok uğraştırdı.
Hazır tanıtılmış şekilde kullanmak en güzeli gibi geldi.
member
Activity: 252
Merit: 10
January 21, 2018, 02:43:05 AM
tekrikler her zaman ki gibi güzel çalışma çıkarmıssın igotek herhalde ilk 12 kart çalıştırarak tarihe geçtin.
jr. member
Activity: 120
Merit: 3
January 21, 2018, 12:36:43 AM
Clone alırken, ilk clone u her zaman herhangi bir driver falan yüklenmeden alacağız değil mi hocam?? Nvidia da kurulabilir AMD de. Bu sebeple de Windows kurup güncellemelerini yaptıktan sonra clone u al. Kafan rahat etsin. Burada merak ettiğim bir soru var yeni rig kurarken oldu da anakart Farklı oldu. (Sizin klon aldığınız anakart a göre). Bu bir sorun teşkil eder mi?
sr. member
Activity: 453
Merit: 264
January 20, 2018, 02:04:50 PM
oOo süper.

Bak benim Nvidialarla deneme fırsatım olmamıştı yoğunluktan dolayı.

Şunu bir denem fırsatın olursa sevinirim:

AMD kartlarda eğer bir kartı sökersen yada bir kart daha eklersen nedense windows bütün gpu driverlarını tekrar arıyor. ( sanki hepsini yeni kurmuşsun gibi )

Gerçi belkide bu mod lu oluşundan dolayıdır. ( ama başka hiçbir anakartta bu sorunla karşılaşmamıştım)

Sende bir GPU yu söküp o şekilde aç bakalım nasıl davranacak.

Bu arada msj atmışsın clone ile ilgili cvp verme fırsatım olmadı ama aklıma gelmişken onu da yazayım hemen.
Tavsiyem:
http://www.dark.com.tr/dark-storex-d22c-cift-3-5-2-5-tek-tus-ile-klonlama-ozellikli-sata-i-ii-iii-destekli-usb3-0-disk-istasyonu.html

bundan al bir tane. 120 lik SSD leri 10 dakika gibi kısa bir sürede sorunsuz clone alırsın. Ben yüzlercesini bu şekilde kurdum.

P104-100 lere gelince: Umarım önümüzdeki haftaya çinde teslim alabiliriz ki sana da istediğin adetleri gönderebilme fırsatım olur. Malum yetişmez ise Şubat ortasına kalacak zorunlu olarak belki o durumda Taiwan dan tedarik etme şansımız olur. Şartları sonuna kadar zorluyorum ve bu yüzden kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum.

hoşçakal

sr. member
Activity: 616
Merit: 281
January 20, 2018, 01:36:12 PM
https://bitcointalksearch.org/topic/biostar-tb250-btc-pro-anakart-bios-ayarlar-2758945 Anakart ayarlarını zaten igotek hocam anlatmış. Takip ediyorsanız veya aramayı kullanıyorsanız bulabilirsiniz

Evet link teki başlıkta gördüm. Anlatmış . O konu başlığı ilgimi çekmemişti okumamıştım. Bu konu başlığı ilgimi çekti okudum. Başlıkta yazan "12 kart" ayarını da bu konuda görmek istedim çünkü bu konunun başlığı bu . Ayarları anlattığı konuyu link olarak yazısına koyabilir , sorduğum soruya link gösterebilir veya konu başlığını içeriği ile uyumlu yapabilir di. Neyse size de kendisine de teşekkür ederim. Faydalanacağımı umuyorum.
Pages:
Jump to: