Pages:
Author

Topic: 15 Temmuz Darbe Girişimi - page 2. (Read 253 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
July 15, 2021, 06:36:37 AM
15 Temmuz şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kara günlerden biriydi. Yanılmıyorsam 15 Temmuz hariç hiçbir darbede meclis bombalanmamış, şaşırtıcı bir hayli.
Her neyse 15 Temmuz ile ilgili aydınlanması gereken çok fazla detay bulunuyor, ben çoğunun yıllar içinde hatta 10 yıllar içinde aydınlatılacağını düşünüyorum. Şu an için izlediklerimiz sadece öğrenmemize izin verilen kısımdır.
Cemaatlerin ne büyük tehlike olduğu da görülmüş oldu 15 Temmuz'dan çıkarılacak en büyük ders budur.
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
July 15, 2021, 05:52:15 AM
15 Temmuz…

Dün TRT’de yer alan Mahrem isimli belgesel-dizi’ye biraz göz attım.Zaten bildiğimiz şeyleri bizlere dizileştirmişlerdi.Cemaatler çoğu zaman tehlikelidir.Çünkü cemaat dediğimiz yapıların sahip olduğu “mürit”ler vardır.Bu müritlere bir şeyleri yaptırmak çok kolaydır, geçmişte de böyleydi, bugün de böyle.(bkz. İlk dini terör örgütü Hasan Sabbah ve müritleri.)

Yapılanmayı anlatmak için seçtikleri kişiler de büyük ihtimalle “etkin pişmanlık” yasasından faydalanıp cezaevinden çıkmış kişiler.Biri üsteğmenlikten ihraç, biri ev abisi vs.

İyi ama bu işi buraya kim getirdi diye sormazlar mı?Madem böyle olacaktı neden uzun süre yakından ilişkilerinizi sürdürdünüz?Türkçe olimpiyatları, İstiklal marşı yarışmalarında yapılan teşekkür konuşmaları hala hafızalarda.

Sonuçta beslediğiniz karga gözünüzü oymaya çalışırken yine milletten yardım istediniz ve insanlar canını hiçe sayarak sokaklara çıktı.Bir sürü şehit, ondan fazla gazimiz oldu.(Ayağına taş değip hastaneye gidip gazi raporu alanları saymıyorum !)Bunların yüzünün böyle olduğunu anlamanız için bu kadar şehit mi verilmesi gerekiyordu?

Aslında yapmanız gereken şeyler çok basitti : Ülkede hak eden, hak ettiği mevki ve makamda olacak, torpil ülkeden uzaklaştırılacak ve cumhuriyetimiz daha iyi yerlere gelecekti.Ancak bu olamadığı için devletin içine sızan hain topluluğu başını kaldırmaya çalıştı.Bu başı kim kesti?Yine halk !

Atatürk ; gerçekten geleceği gören bir liderdi.Şu sözü her şeyi açıklıyor aslında :

“Efendiler ve ey millet, biliniz ki ; Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler , dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz.En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”

15 Temmuz’da şehit olan tüm vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun…
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
July 15, 2021, 05:32:31 AM
15 Temmuz’da canlı tanıklık etmiş kişiler olarak tarihe tanıklık ettik. Yarın çocuklar torunlar bize o günün nasıl olduğunu soracaklar hele ben aktif olarak sahada da yer aldım o günün stresini asla unutamam Allah bir daha 15 Temmuz gibi günler yaşatmasın bu ülkenin askeri, bu ülkenin vatandaşına, meclisine, polisine mermi sıktı

Özel harekat, hava eğitim bombalandı benim ikiz devrelerim Ahmet - Mehmet Oruç şehit oldular ben yakından tanırdım ikisini de mükemmel insanlardı içtima sırasında bombayı bıraktı adi pezevenk hain korkak şerefsizler çocukların silahı erimişti iç içe geçmişti siz düşünün o an ki durumu bir yandan yakın koruma arkadaşları arıyorum telefonları açmıyorlar biz başımızdaki rütbelilere ne yapacağız diyoruz adam silahı ver diyor ölürsem vermem silah namustur diyorum

Of of anlatılacak çok şey var 15 temmuzla ilgili de detayları daha da yazmak istemiyorum çok kötü bir gündü eğer  başarılı olsaydı hazırladıkları 50 bin ceset torbasının kaçını doldururlardı acaba ?

Ömer Halisdemir makamın cenneti ali olsun darbenin seyrini değiştiren kahraman.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
July 15, 2021, 05:24:22 AM
15 Temmuz 2016 Darbe girişiminin üzerinden bu gün tam 5 yıl geçmiş daha dün gibi anımsıyorum. Darbe girişimlerinin ülkelere ciddi zarar verdiğini düşünüyorum.

Vatanı için şehit olanların ruhu şad olsun. Şehit ve gazi kahramanlarımızın hakları ödenmez. Vatanı için korkmadan göğüsleri siper ettiler ve darbeyi önlemeyi başardılar.

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Pages:
Jump to: