Diyet ve sporla 2 haftadan 7 kilo eksiltmeyi başardım.Ben başardıysam, siz sevgili arkadaşlarım sizler de başarırsınız.
Günümüzde genel sorun aslında kilo almakla birlikte, hareketsiz, durgun bir yaşam.Öncelikle buna karar verecek bir irade gerekiyor çünkü yediğimiz fast-food gıdalar bize Glisemik indeks olarak uygun değil.Aniden kan şekerimizi yükseltip, düşürüyor bu durumda da yediğimiz şeylerin sonunda tokluk hissiyatını anlayamıyorsunuz.
Şimdi benim nasıl başladığıma gelirsek, tartıda artık 3 haneleri görünce - ki boyum 1.90’a yakın aslında çok göstermememe rağmen rahatsız oldum- dedim ki artık bir yere kadar.Daha sonra araştırmaya koyuldum.
Öncelikle hayatımdan ekmek ve şekeri çıkardım.Tatlı namına ne varsa rafa attım.Glisemik indekse göre Pirinç yerine Bulgur tercih ettim.Ekmek sıfır ve sabah kahvaltısı haşlanmış yumurta, tuzsuz peynir ve tuzsuz zeytin, domates ile salatalıktan oluştu.Ilk başlarda zorluk yaşasam da şimdi gayet iyi doyuyorum.Elbette her şeyin sınırı var.Yumurta 1 adet, salatalık 1 adet, domates 1 adet küçük, peynir 1 yemek kaşığı lor, zeytin 4-6 tane arası.
Daha sonra ara öğün olarak tokluk verici 1 havuç veya 1 kase yoğurt, öğlen yemeği 1-2 gibi 3-5 yemek kaşığı bulgur, 100 gram tavuk göğsü didiklenmesi.
Akşam öğünü yine 5 kaşık bulgur ve haşlanmış sebze yemeği.Burada limit daha az.Ayrıca salata bolca tüketilebilir.Zeytinyağı ve sirke -elma sirkesi- salataya serbest.
Bu şekilde beslenip günde normal aktiviteleri arttırınca, birazcık da yürüyünce kalori açığı oluşturup doğal yoldan kilo vermiş oluyorsunuz.
Kilo verdikten sonra dizlerimdeki ağrıların azaldığını, daha rahat nefes aldığımı, horlamaların azaldığını ve daha iyi psikolojik durum olduğunu gözlemledim.
Herkese tavsiyem en başta iradeyi sağlayıp sporla olmadan da olsa yiyecek alışkanlıklarınızı değiştirmeniz.İnanın o kadar iyi hissedeceksiniz ki…
Sağlıklı günler dilerim dostlar.
Hocam klasikleşmiş esprimi yapayım
Diyetini yemeklerden öncemi yoksa sonramı yapıyorsun
Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum kendine bir hedef koymuşsun ve başarmışsın irade meselesi maalesef bazen irademize yenik düşebiliyoruz. Belli bir yaştan sonra özellikle 40 yaş sonrası yeme içme işlerine daha fazla önem göstermek gerekiyor ayrıca seninde belirttiğin gibi hareket önemli yürüyüşte olsa spor yapmak önemli.