Pages:
Author

Topic: 2015-12-07 - Korsan oyunla 4.88 BTC çaldılar - page 2. (Read 4866 times)

hero member
Activity: 938
Merit: 1000
1 hadi bilemedin 2 btc'den fazla bakiyesi olan bir cüzdanı, ek önlem olmadan oyun oynadığı bir bilgisayarda tutmak başlı başına bir risk.. Ne yazık ki ihmal var..
2 BTC dediğiniz 1000$ bile etmiyor. Amerika'da en düşük 50k$ (yıllık) maaşla çalışıyor insanlar, aylık maaşının 4'te 1'i bile değil.
Türkiye'ye oranlarsanız 250 TL tutması gibi bir durum yani.

Amerika'da insanların hepsi yıllık 50 bin dolar kazanıyor gibi olmuş ama öyle olmadığını siz de biliyorsunuzdur
İşsizler, öğrenciler bir yana part time çalışan bundan çok çok düşük fiyata çalışıyorlar
Neyse konu dağılmasın, bence 1000 dolar önlem alınması gereken bir miktar..
Kimseyi küçümsemiyorum aksine bunu aylık kazancı 5 rakamlı olan  operatör doktor olarak yazıyorum
full member
Activity: 154
Merit: 100
abi gerçektende sıkıntı bir mevzu bundan sonra btc için sanal pc falan kurmak lazım Cheesy
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Amerika lı biri için çok büyük kayıp değil. Biran zannettim ki 488 btc. Smiley Madem Bitcoin le haşır neşirsin alıcaksın çaresini. Balık gibi atlamayacaksın.
hero member
Activity: 644
Merit: 501
1 hadi bilemedin 2 btc'den fazla bakiyesi olan bir cüzdanı, ek önlem olmadan oyun oynadığı bir bilgisayarda tutmak başlı başına bir risk.. Ne yazık ki ihmal var..
2 BTC dediğiniz 1000$ bile etmiyor. Amerika'da en düşük 50k$ (yıllık) maaşla çalışıyor insanlar, aylık maaşının 4'te 1'i bile değil.
Türkiye'ye oranlarsanız 250 TL tutması gibi bir durum yani.
sr. member
Activity: 350
Merit: 250
hero member
Activity: 739
Merit: 500
4,8 BTC az miktar değil
Ek önlem almak gerekirdi
Oyun için kullandığın bilgisayarda tutmak hata olmuş..

Birçok Bitcoin kullanıcısının cüzdanında en az 10 BTC olduğunu düşünürsek 4.88 BTC çok büyük bir miktar değil. Herkesin başına bu tip şeyler gelebilir, dikkatli olmak lazım. Bitcoin Core cüzdanını şifrelememiş mi acaba? Olayı tam olarak bilmiyoruz.
full member
Activity: 238
nulled oyun indiren bi insan zaten hak etmiştir bunu bişey çıkmama ihtimali çok düşük hayrına kırmıyolar heralde
Benim çekirdek cüzdan ssd diskte linux tabanlı pc üzerinden üzerinden işlem yapıyorum yine de paranoyaklık yapıp önlem alarak işlem yapıyorum  Smiley

Belki de 4,8 btc onun için önemsiz bir rakamdı
bu kadar rahat davranabildiğine göre..
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
nulled oyun indiren bi insan zaten hak etmiştir bunu bişey çıkmama ihtimali çok düşük hayrına kırmıyolar heralde
Benim çekirdek cüzdan ssd diskte linux tabanlı pc üzerinden üzerinden işlem yapıyorum yine de paranoyaklık yapıp önlem alarak işlem yapıyorum  Smiley
full member
Activity: 168
4,8 BTC az miktar değil
Ek önlem almak gerekirdi
Oyun için kullandığın bilgisayarda tutmak hata olmuş..
hero member
Activity: 896
Merit: 515
Bitcoinlerinizi internete bağlı olmayan bir bilgisayarda tutun.
Yoksa olacağı bu.
488 bitcoini olan bir insan bu kadar rahat davranıyorsa zaten hakketmiştir.Ben olsam bilgisayarın değil internete bağlamak , her tarafına sinyal bozucu koyarım  Undecided
member
Activity: 90
Merit: 10
Bitcoinlerinizi internete bağlı olmayan bir bilgisayarda tutun.
Yoksa olacağı bu.
hero member
Activity: 938
Merit: 1000
Yine bitcoin, yine korson,hack,çalındı vb kelimeleri ile ilgili haberler Smiley
Bitcoinin kaderi oldu bu
Piyasada illegal işlerde kullanılan ve bilgisayardan kolayca çalınan, güvende olmayan sanal para birimi..
Bu imajı yıkması da çok zor...
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
mixere de sokmuş bitcoinleri, uçmuş paralar. mağdurun bitcoinleri neredeydi? cold wallet mi online mi? onu merak ettim ben ama yakalayamadım haberden.

Haberde nasıl olduğunu yazmamışlar zaten. Virüslere karşı pcyi taratınca bir sonuç çıkmadığından bahsediyor.
Reddit'te orijinal mesajlara bakınca Bitcoin Core kullandığını görüyoruz.

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/3v1qv5/488_btc_was_stolen_from_me_but_how/cxjkhkr
hero member
Activity: 644
Merit: 500
Fallout 4 oyununun korsan sürümüyle bir Bitcoin kullanıcısının cüzdanı boşaltıldı.

http://www.econotimes.com/Pirated-Copy-of-Fallout-4-Steals-488-Bitcoin-126864

mixere de sokmuş bitcoinleri, uçmuş paralar. mağdurun bitcoinleri neredeydi? cold wallet mi online mi? onu merak ettim ben ama yakalayamadım haberden.
member
Activity: 98
Merit: 10
Fallout 4 oyununun korsan sürümüyle bir Bitcoin kullanıcısının cüzdanı boşaltıldı.

http://www.econotimes.com/Pirated-Copy-of-Fallout-4-Steals-488-Bitcoin-126864
Pages:
Jump to: