Bitcoin Gold bana göre bir Fork sayılmaz. Airdrop desek daha doğru olur. Kimse Bitcoin Gold u kale almıyor du zaten. Herkes BTC kadar Bitcoin Gold olmak istediği için BTC ye geçti. dolayısı ile belirtilen block da Snapshot alınınca herkes kaldıkları yerden devam etmek için altcoinlere geçti.
Ama kasım da ki segwit2x çok daha riskli ve herkes tarafından önemsenecek bir ayrışma. Gerçek fork bu. "Replay Protection" , geriye gönük koruma olmayacağı söyleniyor. Yani biz BTC nin kendisiyiz , eski BTC devri kapandı artık yeni BTC biz iz diyecekler. Sembol de yine BTC olacak ve destekleyen cüzdan ve borsalar yeni BTC zincirinden devam edecekler. Ya 2 ayrı btc çıkacak ya da birinden birisi pes edecek ve eski veya yeni BTC olarak yola devam edilecek.
Fiyatlaması 20 - 10 gün kala başlar diye tahmin ediyorum. Son dk. ya kadar BTC nin fiyatının düşeceğini tahmin ediyorum. Dolayısı ile Altcoin ler de aynı şekilde düşer. Bölünme gerçekleştikden sonra da bir süre karmaşa olabilir düşüncesindeyim. Kim , hangi borsa, hangi cüzndan , hangi zincir gibi karmaşa son dk. ya kadar belirsiz olursa, bölünmeden sonra da belirsizlik bir süre devam eder.
O zaman forktan önce Dolarda ya da Türk Lirasında beklemek daha mantıklı görünüyor.
Anladığım kadarıyla bu fork eski versiyonu bırakıp yeni versiyona geçmek gibi bir şey.
USD de ye çevirmek daha mantıklı olur. Malum TL şu sıralar değer kaybediyor.
Asıl fork yakında olacak ve hep birlikte göreceğiz. Bitcoin Gold bildiğin milleti nasıl ütelerim ve kısa yoldan köşeyi nasıl döneriz. Bak bitcoin cash iyi para topladı hadi bizde toplayalım tarzı bir hareket. Çokta ciddiye almamak gerek.
Zaten bu fork muhabbetleri iyice kabak tadı vermeye başladı.
Ağustos, Ekim, Kasım..Ocak'ta da gelir bir fork o zaman..
Şöyle bir durum geldi aklıma :
Her yeni Fork BTC fiyatını uzun vade de düşürmüyor. Ama her Yeni kopya coin için yeni bir mining ortamı oluşuyor ve BTC ile aynı kâr ı bırakıyor. Ben bu durumun ASIC cihazı üreticilerinin işine yaradığını düşünüyorum. örneğin BITMAIN halihazırda 1000 ASIC S9 ile BTC kazıyor olsun. Yeni 1000 adet daha ASIC S9 fabrikasında üretmiş olsun. Bu yeni 1000 ASIC S9 ile BTC kazma ya başlasa zorluk yükseleceği için kazanç yarıya inecek. Ama bu cihazlar ile yeni bir kopya coin kazmaya başlasa zorluktan hiç etkilenmeden kâr ı nı 2 ye katlamış olur. BTC ve BCC şu an yaklaşık aynı kazandırıyor. Segwit2x den sonra çıkacak coin de yaklaşık BTC ve BCC kadar kazandıracak. Şahsi görüşüm bu fork olayları ASIC üretiminde lider firmalar tarafından kurgulanıyor ve hayata geçiriliyor.
Meşhur bir söz de dediği gibi " Gerçekleşen olay kimin işine yarıyorsa fail odur."