Pages:
Author

Topic: 2018 Yılı BTC Düşüş Sebebi Belli Oldu (Read 333 times)

member
Activity: 411
Merit: 21
March 18, 2018, 05:16:04 PM
Ana sebep bu değil. Bu sebeplerden 1 tanesi.

Aynen katılıyorum. Bu sert düşüşlerin tek sebebi bu değil. Her ne kadar İlk açıklananı bu olsa da...

Diğer sebebleri de çok yakında öğrenicez.
newbie
Activity: 33
Merit: 0
Zaten bi bu işe burunlarını sokmamışlardı adamlar neye elini atsa kalitesini yerle bir ediyorlar. Piyasanın dengesizliğinin tüm sebebi sadece bu mu onu tartışmamız gerek aslında.
member
Activity: 294
Merit: 11
Ana sebep bu değil. Bu sebeplerden 1 tanesi.
full member
Activity: 406
Merit: 101
Birileri bu piyasayı tamamen ele geçirdi, herşey onların  kontrolünde, onların istedikleri gibi oluyor. İstedikleri gibi yön veriyorlar
member
Activity: 336
Merit: 11
Her ne kadar bu denli sert düşüş yasasa da bu kadar goz onunde olan ve milyonlarca kisinin icinde oldugu bitcoinin cakilmasini beklemiyorum. Sabretmek gerekiyor, toparlanacaktir btc.
full member
Activity: 462
Merit: 107
vadeli islemler-mt.gox satislari-g20 belirsizlikleri. hepsi birlesince boyle sert bi dusus oldu. aslinda daha fazla dusmesini bekliyordum ama guclu cikti bitcoin.
full member
Activity: 980
Merit: 152
Bence düşüşün asıl nedeni Bitcoin'in CME'de vadeli işlemlere açılması. Bu şekilde diğer emtialarda olduğu gibi manipülasyona yasal kılıf da uydurulmuş oldu. Şimdi adamlar hem para kazanıyor, hem de piyasaya korku salarak yeni yatırımcı girişlerine engel olmuş oluyorlar. Vadeler Ocak, Şubat, Mart ve Haziran ayını kapsıyor. Açın bitcoin grafiğini bakın. Bu mantıkla Mart sonu, Nisan başı yükseliş; Haziran ayında tekrar düşüş beklerim. Hazirana kadar yükünü alan çıksın, benden söylemesi.
full member
Activity: 322
Merit: 100
Piyasaya 500 & 1000 Dolardan girenler için bir sıkıntı yok henüz. Ama 15000 Dolardan alan bir adam şimdi durup, bir daha bu piyasaya yaklaşanı ne etsinler diyordur. Bu kadar oynak olan bir piyasaya kimse kolay kolay yanaşmaz. Bu da doğal olarak Çapın büyümesini yavaşlatacaktır. Bu arada olan en büyük sıkıntı, bugün ki sorun değil. Bu piyasanın geleceğidir. İnsanlar bu piyasaya girdiğinde bugün olmazsa bile yarın kazanırız. Geleceğin teknolojisi budur diye düşünüyorlar idi. Ama Balinaların bu kadar çok söz sahibi olduğu yerde teknolojileri konuşmak pek mümkün olmuyor.

Aslında şu an hacimler o kadar düşük ki Türk borsası bist bile yanında dev oluyor bu kripto dünyasının.Bence daha erken batmak için daha gelişecek biz emekleme çağındayız
member
Activity: 322
Merit: 15
https://bitsdaq.com/signup?referralCode=S8RESFC8
Piyasaya 500 & 1000 Dolardan girenler için bir sıkıntı yok henüz. Ama 15000 Dolardan alan bir adam şimdi durup, bir daha bu piyasaya yaklaşanı ne etsinler diyordur. Bu kadar oynak olan bir piyasaya kimse kolay kolay yanaşmaz. Bu da doğal olarak Çapın büyümesini yavaşlatacaktır. Bu arada olan en büyük sıkıntı, bugün ki sorun değil. Bu piyasanın geleceğidir. İnsanlar bu piyasaya girdiğinde bugün olmazsa bile yarın kazanırız. Geleceğin teknolojisi budur diye düşünüyorlar idi. Ama Balinaların bu kadar çok söz sahibi olduğu yerde teknolojileri konuşmak pek mümkün olmuyor.
jr. member
Activity: 336
Merit: 2
Market cap 800 milyar dolarlardan 277 milyar dolarlara kadar geriledi, piyasanın tam en hızlı geliştiği dönemde iyi çıkarttılar ellerindeki bitcoinleri olan ocak başlarında umutla bu işe girenlere oldu bunlar yüzünden kripto paralara olan güven kaybediliyor.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
Haberler doğru veya değil emin olamıyorum tam olarak ama sonuçta piyasayı mahvettiler orası kesin. Normal şartlarda bu zamanlarda yükselme hareketine geçmesi lazımdı ama görünen o ki yazı bekleyeceğiz gibi. Bu sıkıntılar düzelir inşallah yoksa işin içine tamamen tükürecekler bu gidişle. Kimse de güven kalmadı olan bizim altcoinlere oluyor her geçen gün.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Ben de bu söylentiyi ofiste çalışan bir arkadaşımdan duymuştum. Doğruluğunun ispat edilmesi cidden şaşırttı. Demekki düşüş sebebi böyle bir çılgınlıkmış :/
full member
Activity: 546
mt.gox işi bozmuş olabilir evet haklısınız ama bu kadar bitcoinin ellerinde olması ve hepsinin daha onlardan ayrılmamış olması vs neler yapabilirler daha  para parayı çeker derler çok miktar var her şey olabilir
full member
Activity: 602
Merit: 120
Arkadaş anlamıyorum nasıl çalınıyor bu kadar BTC veya bu kadar sistemde nasıl sorun olabiliyor. Tabi adamlarda kar sorunu olmadığı için düşük fiyattan mı satıyorlar yoksa bu kadar BTC piyasaya satılınca gerçekten elinde HODL yapan insanlar korkudan elinde ki BTC leride mi satmaya başlıyorda bu kadar düşüyor abi 20 bin dolarlardan geldiği duruma baksanıza bahsedilen rakamlar çok yüksek.. Ve buna bir türlü çözüm bulunamıyor tabiki BTC ler düşmeye başlayınca insanlar altlarda güvenmemeye başlıyor.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Valla ne oluyorsa 3-5 ay sonra haberimiz oluyor.. şimdilik sorun bu denir ama temmuz ağustos gibi aslında problem bu değilmiş şuymuş gibi bir açıklama yapılır. tamam sağlam deliller var ve sanırım piyasayı bu etkilemiş ama bana kalırsa tek neden bu değildir.
full member
Activity: 490
PRIVATE FEDERATED BLOCKCHAIN
Siktirsinler gitsinler. Ne yavaş olarak ne de danışmanlık şirketi hepsi yalan. Holderların şikayetlerinden sonra hakim satılan btclerin piyasayı etkilemediğini söylemiş. Ulan etkilemez olur mu. Ama ekim mi kasım mıydı neydi hatırlamıyorum şimdi o zamana kadar mtgox btclerinin hiçbiri satılmayacak.
legendary
Activity: 1092
Merit: 1000
piyasayı belki uzun vadede güçlendiriyor bu satışlar orası doğru ama bu piyasada şuan işlem yapan bizleri mahvertmiş durumdalar.adamlar önce sattılar elindekileri, daha sonra sattıklarını açıkladılar.bunu duyan yatırımcılarda daha fazla düşer diyerek satış yapmaya başladılar.bence hangi kurdan ne kadar btc sattıklarını ve ellerinde ne kadar kaldığını şeffaf bir raporla açıklasalar çok iyi olurdu
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Şöyle bakmak lazım, bu durum bile btcyi bir takım felaket tellallarının pompalamaya çalıştığı gibi %10'lara falan düşüremiyor, belirli bir noktadan sonra işe yaramıyor. Dinazorların hamle seçenekleri gitgide azalıyor (ama bir o kadar da radikalleşiyor, bunu da görmek lazım) ama her hamlelerinden sonra kripto piyasası daha da güçleniyor.
full member
Activity: 672
Vay anasını be... 20 'k dan 7 8k'ya düşüşün sebebi yine bu lanet balinalar meğerse. Neredeyse ülkemdeki her vatandaş bunlar yüzünden para kaybetti. Artık bu piyasanın bunlardan arındırılması lazım.
twn
legendary
Activity: 1204
Merit: 1011
Yalnız raporda bitcoinlerin bir exchange şirketinin danışmanlığında satıldığını ancak piyasayı etkilememek adına direk exchange siteleri üzerinden satılmadığını yazmışlar.

Yalan soyluyorlar. Mılyar dolarlık btc yi kime sattılar o zaman yada hangi kurdan sattılar. Gıdıp ucuzdan verdılerse sattıkları kişi dumplamıstır o zamanki hic sanmıyorum boru gibi dumpladılar 12 binden 8bine indi bir anda cuzdanda hareket varken o sırada. Keriz sanıyorlar herkesi
Pages:
Jump to: