Pages:
Author

Topic: 2018 Yılından Nasıl Sağ Çıktım, Felaketi ufak sıyrıklarla atlattım - page 2. (Read 287 times)

sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
 çok riskli bir dönemde girmişsiniz piyasaya, ama şuan için hala zarardasın ama geleceğe bakmak lazım
altlara iyi yerden giriş yaparsan güzel kar edebilirsin
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
bu biraz züğürt tesellisi olmuyor mu? neyse zararımız onu hesaplamak gerekiyor bence! borsada takılan arkadaşlarım da kardayız diye seviniyor, faize koysa stressiz alırdı fazlasını zaten! şu an kur artışından fazla bir etkilenme olmadı, mesela benzine yapılan zam ötv'den karşılanıyor fiyata yansıtılımıyor, buna rağmen özellikle gıda fiyatları el yakıyor. sigara ve benzine çok fazla zam gelmemesi, ev fiyatlarının çok artmaması ile teselli buluyoruz ancak dünya ölçeğinde fakirleştik mi? soru bu olmalı! ev fiyatları zaten balondu, sigara ve akaryakıtta da vergi olması gerekenden fazlaydı, oradan yırttık Cheesy

kısacası dolar bazında karda olanı tebrik etmek lazım, yılbaşına göre 53k tl ortalama demek 3.5 tl'den hesaplansa 15k dolar demek o da şu an 93k ortalamaya denk gelir yaklaşık olarak...bu da %50'den fazla zarar demek!
bunu umut kırmak için söylemiyorum ama durum tespitini doğru yapmak lazım ki teşhisi de doğru koyalım. kripto piyasası var olma mücadelesi veriyor, bu fiyatlar hak ettiği seviyeler değil, onlarca büyük proje yılbaşından sonra piyasaya dahil olmasına rağmen marketcap yerlerde! eski seviyesini geçip yeni ath'lere ulaşmak dileğiyle esen kalın!
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
bunu ben kimseye anlatamıyorum. insanlar panikle hemen satış yapıyorlar ki bu çok yanlış. bu piyasa genelde artıyor veya azalıyor olsa da dalgalanma mutlaka yaşanıyor. o yüzden alım fiyatını azaltmak kazanmak için de kaybetmemek için de çok önemli.
member
Activity: 490
Merit: 16
Hocam vallaha tebrik ederim gerçekten çok güzel bir ortalama yakalamışsınız umarım herkes de böyle en az sizin kadar zararla çıkmıştır çünkü çoğu kişi yüzde 60-70 arası kaybetti
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Haklısınız doların yardımı oldu ancak 20k dolardan alıp bekleyenleri de unutmayın. 75 bin seviyelerinden başlayıp maliyeti 53 bine indirebildim daha da atacak mermim kalmadı.  Grin 1 senedir sabrediyorum düşünün.
sr. member
Activity: 543
Merit: 250
Orjinal üyelik ToRiKaN banlanalı asır ol
Bitcoin 75.000 TL iken alımlara parçalı girdim.(zirve seviyelerindeyken)
Her hafta bir miktar aldığım için alım ortalamam 60.000 Tl ye düştü.
Martta yaptığım al sat ile ortalamayı 5.000 TL düşürdüm. Ortalamam 55.000 Tl oldu.
Marttan 2018 eylüle kadar hiç al sat yapmadım, Geçtiğimiz hafta yaptığım mini al sat ile 53.000 TL ortalamasını yakaladım.
Türk lirası değer kaybıyla btc tl bazında yükseldi.
Bugün 1 BTC 40.000 TL zarar 13.000 TL

%85 Düşen piyasadan ağır yara almadan kurtuldum. Panik yapmadım sabrettim. Grafikler içinde yüzmedim. Kuru parayla girdiğim için malımı zararına bozup nakite çıkmadım.

Geriye baktığımda 2018 senesi için edeceğim laf : KAOS yılı zararsız kar ederek sağ çıkabilen varsa ne mutlu onlara.

ağa dolar 7 tl olmasaydı görürdüm ozman zararını dolar trde yükseldiğinden zarar bize diğer ülkelerden az yansıdı yüzde 50 civarında oldu bizde düşüş. diğer türlü comolokko olmuştuk Cheesy
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
sen yat kalk tayyibe dua et o zaman. tayyip ulkeyi bu buhranli kur gunlerine sokmasaydi bitcoin 25k-30k seviyelerinde ve senin zararin da %50 nin uzerindeydi.

Katılıyorum. Allah reis-i cumhurumuzdan razı olsun. Dolar 4 TLyken evler 500’dü, dolar 6.3 TL evler yine 500. Adam herkes ev alabilsin diye elinden geleni yapıyor.

aynen Cheesy tek adam seçildi de ekonomimiz şahlandı. yoksa halimiz haraptı
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
sen yat kalk tayyibe dua et o zaman. tayyip ulkeyi bu buhranli kur gunlerine sokmasaydi bitcoin 25k-30k seviyelerinde ve senin zararin da %50 nin uzerindeydi.

Katılıyorum. Allah reis-i cumhurumuzdan razı olsun. Dolar 4 TLyken evler 500’dü, dolar 6.3 TL evler yine 500. Adam herkes ev alabilsin diye elinden geleni yapıyor.
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
Olabilecek en iyi senaryolardan birisi olmuş sizin için. Ticaret yapmaktan aslında kaçmamak lazım, ben hiçbir trade falan yapmadan iyi bi zarara düştüm
member
Activity: 560
Merit: 11
ortalama maliyeti düşürerek zarar miktarını baya azaltmışsınız tebrik etmek lazım. dump yılında böyle başarılı işlemleri ortaya koyan kişi azdır. alıp da hold edip nasıl olsa yükselecek deyip bekleyenler ile dolu maalesef.
full member
Activity: 420
Merit: 105
Bir miktar kar etmişsiniz oradan kurtarıyorsunuz yoksa daha fazla zararinız olacaktı. Keşke şu boğa sezonu denen meret gelsede millet zararlarını çıkarsa
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
sizin yaptığınızı ben yapmış olsaydım "sağ çıktım." demezdim, ki farklı coin/tokenlerle yaptım zaten. sebebi ise ben buraya elimde olan bir miktar döviz ve altınla girdim. daha sonra yatırdığım paralarda normalde yine döviz veya altın alacağım paralardı. bu yüzden türk lirası karşılığında çok sıkıntı gözükmese de dolar/altın karşısında ciddi bir zararım var. hiç kriptoya girmeyip yoluma devam etseydim şu an daha çok param olacaktı. zaten siz 75.000 lira civarında girdiğiniz zaman btc 18-19 bin dolardı. günümüz parasıyla 120-130 bin civarı. yani o zamanki parayla alabildiğiniz arabaya şu an yaklaşamazsınız bile.

bence kar/zarar olayını türk lirası üzerinden düşünmeyin. ha, "ben zaten hep türk lirası tutuyorum derseniz" eyvallah.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
O bahsettiğin %85 değer kayıplarına tam olarak ulaştım işte. Neyseki ödül kampanyalarından gelen 3-5 kuruşum 1 kuruşa düştü ama o 1 kuruştan beklentilerim yüksek  Smiley
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
çok değil 3 ay öncesine göre bile %75 e yakın eridi elimdeki portföyün değeri ama tek tesellim anaparadan değilde kardan zarar etmiş olmam, kendi kendime 100 değilde 25 kazandım say diye telkinde bulunuyorum.tabi zarar koymuyor değil ama yapacak bişey yok işte. sadece uzun vadede olsa piyasanın tekrar yükseleceğine inanıyorum o yüzden bekliyoruö
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Çok iyi bir oran yakalamışsınız. Özellikle altların çok aşağıda kaldığı bir sene geçirdik ve çok sorun yaşadık. Zararsız kapatan çok fazla yatırımcı yoktur bu sene Smiley
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Bitcoin 75.000 TL iken alımlara parçalı girdim.(zirve seviyelerindeyken)
Her hafta bir miktar aldığım için alım ortalamam 60.000 Tl ye düştü.
Martta yaptığım al sat ile ortalamayı 5.000 TL düşürdüm. Ortalamam 55.000 Tl oldu.
Marttan 2018 eylüle kadar hiç al sat yapmadım, Geçtiğimiz hafta yaptığım mini al sat ile 53.000 TL ortalamasını yakaladım.
Türk lirası değer kaybıyla btc tl bazında yükseldi.
Bugün 1 BTC 40.000 TL zarar 13.000 TL

%85 Düşen piyasadan ağır yara almadan kurtuldum. Panik yapmadım sabrettim. Grafikler içinde yüzmedim. Kuru parayla girdiğim için malımı zararına bozup nakite çıkmadım.

Geriye baktığımda 2018 senesi için edeceğim laf : KAOS yılı zararsız kar ederek sağ çıkabilen varsa ne mutlu onlara.
Pages:
Jump to: