... Abdullah Avcıya 3 senelik uzun bir zaman verebilirlerse...
türkiye'de hiçbir teknik direktöre bu kadar süre verilmez hocam yapmayın:) ha verilse de abdullah avcı'nın yapabileceğini beşiktaş'ta gayet güzel gördük. kendisi beşiktaş'ta 3 sene daha kalsaydı o gün oynanan futboldan daha ötesini yapamayacaktı. sakın "ama başakşehir ile yaptıkları ortada." demeyin. başakşehir'i de çok iyi biliyoruz. kendisi en fazla orta sıralardaki anadolu kulüplerini çalıştıracak bir kapasiteye sahip.
ünal karaman konusunda ise haklısınız. ünal hoca o günün şartlarında takımın başında kalsaydı ligi kazanırdı. hüseyin çimşir takımı iyi yönetemedi ama ona rağmen takım coronadan sonra bile şampiyonluğun en büyük adayıydı.
Başakşehir ile yaptıkları ortada cidden nesini biliyorsunuz tam olarak açar mısınız
Beşiktaş'da kendisine ne kadar bir süre tanındı ne yapması bekleniyordu tam olarak çözemedim bence 3 yıl uzun vadede kalsaydı daha ileri giderdi.
hocam 3 yıl süre vereceksen o adamı o zaman altyapı hocası olarak kulübe al. üç büyüklerde bu şekilde işlem yürümez ayrıca abdullah avcı 3 sene içinde ne yapabilir? cruyff tarzı bir yapılanma mı yapacak? geçelim abi bunları. birkaç örnek vereceğim:
- fenerbahçe formasına reklam bulamazken bu avcı'nın takımı bildiğin yürüyen bilboard gibiydi. isterse dünyanın en güzel topunu oynasınlar izleyen olmadıktan sonra o reklamlar ne işe yarar?
- fenerbahçe en kötü oynadığı dönemlerde bile başakşehir'in içinden geçti.
- bir sürü "isimli" oyuncuyu rahatlıkla transfer edebiliyorlardı. siyasi güç vs vs.
bu konu çok uzar hocam. avcı'nın kabız futbol anlayışı ile trabzonlular çıldırır. beşiktaş'ta ne yapması mı gerekiyordu? takımı oynatması gerekiyordu. kazan ya da kaybet fark etmez ama sahaya çıkan takımın futbol oynaması gerekiyor. biz yıllar sonra ilk kez umutlanıyoruz ki erol hoca da sıçızlayıp duruyor:) kazma kazma paslaşıp eli boş dönmesi değil. beni bilen bilir fenerbahçe taraftarıyım ama ne beşiktaş'ı ne de galatasaray'ı o şekilde görmek istemem. bu 3 takım benim şehrimin takımı ve en büyük rekabet sebebimiz. avcı şu an antalya ile anlaşıyormuş. görelim kendisini ki zaten dediğim gibi o üst takımları çalıştırmaması gereken bir isim. kısacası ben kendisini beğenmiyorum.
not: visca çok iyi topçu