Pages:
Author

Topic: 2024 yılı Yeniden Değerleme Oranı %43,93 oldu. (Read 207 times)

legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Patronlar asgari ücretin 24 bin lira olacağını düşünerek hareket etmeye başlamış. Memur maaşları da hedeflenen enflasyon değerinde artacağına göre onlar da yaklaşık %10 civarı zam alır. Şu noktada memura %25 zam verilmesi falan olacak iş değil. Kimin nasıl geçindiği onların umrunda değil, herkes bir şekilde yolunu bulsun diyorlar.
Kendi işinin başında olan herkes çok güzel paralar kazanmaya başladı. Memur kesim şu anda en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor
Esnaflar uzun zamandır çok güzel para kazanıyorlar. Tabi @mandown’i kategori dışında bırakabilirim onun iş biraz daha az kazandırıcı olabilir. İşini komisyonla yürütenler, kasaplar, manavlar, kafeler, yeme içme sektörü inanılmaz paralar kazandılar son yıllarda. Hala da bu asgari ücret zammını bahane gösterip fiyatları arttırmaya devam ediyorlar. Girin yemeksepetine bir tavuk döner dürüm 110-199 lira arası değişen fiyatlara satışta. Tavuğun kilosu ne kadar koyduğu 70 gram tavuk dönere bu parayı alıyor? Kimse de artık sorgulamıyor. Bu onlara anormal kazançların kapısını açan ana unsur zaten.

4 tane karoyu yerine yapıştıran fayans ustası 2500 lira para istiyor. Toplasan 2 metrekare bile gelmez. Lavaboya musluğu bağlayıp silikon çeken kişi malzeme hariç 5000 lira istiyor. Evi boyatayım desen oda başına 5000 lira alıyorlar.
Tamam emeğin karşılığı elbette olacak ama gün boyu temizlik yapan personel asgari ücretle çalışıyorken bu paraları talep eden usta ya da usta olduğunu iddia eden kişiler insanları sömürüyor.

A101 personeli de sabahtan akşama kadar malzeme taşıyor ama kimse onlara bu iş için ekstra para vermiyor. 2 kutu eşya taşıyan 2000 lira para istiyor Smiley
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
Ben, bu konunun adaletsiz yönetim olduğunu düşünüyorum.Bu şekilde değil, yapılacak zamlarla orantılı şekilde artış olması gerektiğini düşünüyorum ancak devlet daha fazla alıp, az vermeden nasıl açığı kapatacak ki?Yeniden değerleme oranı %44, memura emekliye verilecek zam %10.Temiz %34 kâr.

Ayrıca geçen senelerde de %122 civarı bir yeniden değerleme oranı hatırlıyorum.Yapılan zam %30-40 civarı olmuştu sanırım o dönem.Sürekli artış içerisinde olan bir durumdayız.

Enflasyon düşecek diye halkın daha da alım gücüne çökülmesi büyük yanlış.Üretmeyi deneyerek, katma değer katarak düşürmeyi deneyeceklerine, vatandaşın daha fazla nasıl parasını alırız düşüncesiyle hareket etmeleri çok kötü.
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
Patronlar asgari ücretin 24 bin lira olacağını düşünerek hareket etmeye başlamış. Memur maaşları da hedeflenen enflasyon değerinde artacağına göre onlar da yaklaşık %10 civarı zam alır. Şu noktada memura %25 zam verilmesi falan olacak iş değil. Kimin nasıl geçindiği onların umrunda değil, herkes bir şekilde yolunu bulsun diyorlar.
Kendi işinin başında olan herkes çok güzel paralar kazanmaya başladı. Memur kesim şu anda en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor
Esnaflar uzun zamandır çok güzel para kazanıyorlar. Tabi @mandown’i kategori dışında bırakabilirim onun iş biraz daha az kazandırıcı olabilir. İşini komisyonla yürütenler, kasaplar, manavlar, kafeler, yeme içme sektörü inanılmaz paralar kazandılar son yıllarda. Hala da bu asgari ücret zammını bahane gösterip fiyatları arttırmaya devam ediyorlar. Girin yemeksepetine bir tavuk döner dürüm 110-199 lira arası değişen fiyatlara satışta. Tavuğun kilosu ne kadar koyduğu 70 gram tavuk dönere bu parayı alıyor? Kimse de artık sorgulamıyor. Bu onlara anormal kazançların kapısını açan ana unsur zaten.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Beyler yeni cezalar çok yüksek oluyor artık haberiniz olsun bu %44 artışla birlikte insanların artık trafik kurallarına daha fazla uyacağını düşünüyorum çünkü yuva yıkan cezalar falan var driftte falan aman diyim drift falan atan olursa Allah yardımcınız olsun arabanızı çoluk çocuğa vermeyin Grin

Hocam ceza sildirmek diye birşey var ne kadar doğru bilmiyorum birkaç genç bakıyorsun ben sildirdim cezayı diyor. Mesele zihniyet ceza büyük olsa ne olacak adamların neyi varda alacaksın birkaç gençle görüşüyorum adam ceza evinden çıkmış yediği ekmeğin parasını bile alacaklarmış ancak diyorki lan neyim varda alacak afedersin bok alırlar diyor. Cheesy
Zaten öyle değil mi? Parası olmayan adamdan neyi alacak devlet? Borçlu gösterir yarın maaşı yatarsa keser ama bu da bunu bildiği için bankaya maaş yatırtmaz elden alır bir şekilde. Böyle böyle her şeyin önüne geçerler. Bunlardan parasını almak için devlet ancak bunlara iş verirse alır parasını da o topa da girmezler bence. O yüzden cezaevinde yediklerini yemeye devam..

Yeniden değerleme oranlarına ve cezalara gelirsek de haklısınız çok yükseliyor dikkatli olmakta fayda var.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Beyler yeni cezalar çok yüksek oluyor artık haberiniz olsun bu %44 artışla birlikte insanların artık trafik kurallarına daha fazla uyacağını düşünüyorum çünkü yuva yıkan cezalar falan var driftte falan aman diyim drift falan atan olursa Allah yardımcınız olsun arabanızı çoluk çocuğa vermeyin Grin

Hocam ceza sildirmek diye birşey var ne kadar doğru bilmiyorum birkaç genç bakıyorsun ben sildirdim cezayı diyor. Mesele zihniyet ceza büyük olsa ne olacak adamların neyi varda alacaksın birkaç gençle görüşüyorum adam ceza evinden çıkmış yediği ekmeğin parasını bile alacaklarmış ancak diyorki lan neyim varda alacak afedersin bok alırlar diyor. Cheesy
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
Cezalar ve diğer her şey artıyor. Örneğin mtv, muayene ücreti falan da artıyor. Trafik cezası ile kalsa anlarım ama trafik cezası ile de kalmıyor. Trafik cezasını almazsan ödemezsin ama MTV, muayene falan mecburen yaptıracağımız işlemler. Çok yüksek geliyor zam bunlara.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
Şapka çıkarırım bu yaptığınız yoruma @Mustang Shelby. Doğruya da doğru demek lazım.
Adam ne kayıplar yaşadı yıllar boyunca, Kılıçtarı diyorum adamın yüzüne bakınca nasıl bir sünepe olduğu belli değil mi zaten ?
YOk halkın adamı kılıçtar yok öyle kılıçtar diye diye uyuttular milleti.
CHP’nin başındaki en büyük vasıfsızdır kendisi. Şu an ülkede siyasi parti liderlerine bakıyorum da liyakatli, işini düzgün yapacak, potansiyeli bile olan bir tane parti lideri görmüyorum. Maalesef siyaset Türkiye’de C liginde olduğumuz bir kavram. A ligine de sanırım 500 yılda ancak girebiliriz.
full member
Activity: 154
Merit: 115
Şapka çıkarırım bu yaptığınız yoruma @Mustang Shelby. Doğruya da doğru demek lazım.
Adam ne kayıplar yaşadı yıllar boyunca, Kılıçtarı diyorum adamın yüzüne bakınca nasıl bir sünepe olduğu belli değil mi zaten ?
YOk halkın adamı kılıçtar yok öyle kılıçtar diye diye uyuttular milleti.
hero member
Kılıçdar gelseydi daha iyisi olacaktı he tabi. Tayyip Erdoğan'la da yürümüyor gemi alabildiiğince su alıyor.
Körü körüne kılıçdaroğlini desteklemekte neyin nesiydi o zamanlar, daha iyi adaylar var iken hemde.
Muhalifet diye bir şey yok ülkede onlarda koltukları olabildiğince sıcak tutmanın peşindeler Smiley
İşte bu yoruma katılmamak elde değil. Kılıçdaroğlu belki de çekilmesi gereken tek seçimde aday oldu, önceki seçimde gidip ekmeleddini aday gösterdi. Bu kadar saçma bir siyasi figürü çok az görürüz herhalde. Girdiği her seçimi kaybeden bay loser olarak kalacak. Chp başında olmayı en başından hak etmeyen kendi SGK döneminde bile başarısız olmuş bir şahsı bu partinin başına getirenlerde kabahat.
full member
Kılıçdar gelseydi daha iyisi olacaktı he tabi. Tayyip Erdoğan'la da yürümüyor gemi alabildiiğince su alıyor.
Körü körüne kılıçdaroğlini desteklemekte neyin nesiydi o zamanlar, daha iyi adaylar var iken hemde.
Muhalifet diye bir şey yok ülkede onlarda koltukları olabildiğince sıcak tutmanın peşindeler Smiley
legendary
Zamanında tayyip gitse yenisi daha kötüsünü yapacak diyen garip insanlar vardı ne oldu onlara yav gören varmı? ülkede her yıl devalüasyon oluyor haberi yok maşallah basın baba basın daha çok basın gelecek nesillere anca pisliğiniz kalsın borçlar kalsın nesiller bunların hatasını ödesin ülkede en ufak eğitimi olmayan adamı milletin gözüne sokarak iç işleri bakanı yaptılar adam açık açığa söyledi böyle yerde ne ekonomi ayakta kalır ne güven.
hero member
Geçen sene yeniden değerleme oranı %58,46 olarak açıklanmış sonrasında asgari ücrete %49 zam yapılmıştı.

Bu sene yeniden değerleme %43,943 olarak açıklandığına göre, asgari ücrete %34 zam yapılacağını öngörebilir miyiz?

Özel sektörde çalışanlar da en fazla %20-25 oranında zam alacaklardır.

Haşırt tu dı bilekbort
Muhtemelen asgari ücreti 21 bin lira civarına çıkaracakları konuşuluyor. O paraya çıkarsa her ürüne otomatik zam yapar bu insafsızlar sanki verdikleri para çokmuş gibi. Geçen gün instagramda bir video gördüm tekstilci arkadaşımla T-shirt almak diyordu. Eleman işten anladığı için kumaşa dokunuyor, baskısına bakıyor ve 80 lira fiyatı olan ürün diyor. Etikete bakıyor 360 lira. Bunun kâr marjıyla nasıl aç gözlü patronları doyurabiliriz ki. Hadi %100 ek maliyetin olsun 160 lira yapıyor. Yine %100’den fazla kâr marjı katıyorsun altı üstü dandik bir tshirt.

Şimdi her şeye zam üstüne zam gelirken emekliye yine %10-12 zam yaparlar ve emekli boğulmaya devam…
Mesele aç patronlar değil mi acaba illa ki vardırda. İstediği kar marjıyla satsın nereye kadar satacak. Tüketici de daha ucuz olanı araştırıp alır, araştırmıyorsa da ona yapacak pek bir şey yok.
İlave vergiler, aç patronlardan daha büyük problem. Kasa da bir sürü açık ve eksik var, Cumhurbaşkanın indirim yapacağını düşünmüyorum.

Tek gelirin vatandaş olsa sen indirim yapar mısın? Ayrıca tekel konumundasın ve seve seve verecekler bunu da biliyorsun. Hiç üretmeden üreteninden fazla para kazanmayı başardıysan ve daha zoru olan bunu topluma da kabullendirmeyi başardıysan bundan ötesini bulamazsın ki. Neden indirime gitsinler ? Volkswagen grup %20-25 kâr marjı ile çalışırken devletimiz %200 alıyor bu arabalardan. Bu Almanlar bu sistemi kıskanmasın da neyi kıskansınlar işte haberleri okuyoruz adamlar binlerce işçi çıkarıyor batacaklar. Türkiye gibi sistemli çalışsalar %200 kar ile batarlar mı? Devlet indirim yapar mı tekel konumunda? Yani kasada açık var ve sürekli gelir kaynağını azaltmak yapacakları en son şey olur.
full member
Geçen sene yeniden değerleme oranı %58,46 olarak açıklanmış sonrasında asgari ücrete %49 zam yapılmıştı.

Bu sene yeniden değerleme %43,943 olarak açıklandığına göre, asgari ücrete %34 zam yapılacağını öngörebilir miyiz?

Haşırt tu dı bilekbort
Muhtemelen asgari ücreti 21 bin lira civarına çıkaracakları konuşuluyor. O paraya çıkarsa her ürüne otomatik zam yapar bu insafsızlar sanki verdikleri para çokmuş gibi. Geçen gün instagramda bir video gördüm tekstilci arkadaşımla T-shirt almak diyordu. Eleman işten anladığı için kumaşa dokunuyor, baskısına bakıyor ve 80 lira fiyatı olan ürün diyor. Etikete bakıyor 360 lira. Bunun kâr marjıyla nasıl aç gözlü patronları doyurabiliriz ki. Hadi %100 ek maliyetin olsun 160 lira yapıyor. Yine %100’den fazla kâr marjı katıyorsun altı üstü dandik bir tshirt.

Şimdi her şeye zam üstüne zam gelirken emekliye yine %10-12 zam yaparlar ve emekli boğulmaya devam…
Mesele aç patronlar değil mi acaba illa ki vardırda. İstediği kar marjıyla satsın nereye kadar satacak. Tüketici de daha ucuz olanı araştırıp alır, araştırmıyorsa da ona yapacak pek bir şey yok.
İlave vergiler, aç patronlardan daha büyük problem. Kasa da bir sürü açık ve eksik var, Cumhurbaşkanın indirim yapacağını düşünmüyorum.
hero member

Haşırt tu dı bilekbort

legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Normalde alınması saçmalık olan vergi kalemleri bu zamlardan nasibini alıyor. Yurtdışına çıkmak için haraç vermek kimin aklına geldiyse hemen yapıştırdılar yeni bir gelir kalemi oluştu. Bazen havayolu şirketleri reklam yapar 1 Euro'ya uçak bileti diye, bunların yanına bu gibi saçma sapan haraçları eklediğimizde sıradan bir yurtdışı gezisi yapmak imkansız hale geliyor düşük (eskinin ortası) gelirli için. Cep telefonuna haraç işi zaten baştan aşağı saçmalık ve bu öyle boyutlara ulaştı ki telaffuz edilen rakamlar asgari ücretlinin aylarca çalışsa biriktiremeyeceği bir para etmeye başladı. Bir tarafta millet 3-4 bin liralık telefon kullanıyor diğer tarafta 45 bin lira haraç isteniyor, neyin karşılığında hiçbir şey. Aldığınız bir hizmet var mı yok sadece yurtdışından getirdiğiniz telefonu kullanmak için ödemeniz gereken bir haraç. Bunun adı soygundur. Buna karşı çıkmayan da soyguncuların tarafındadır.
Yeniden değerleme oranı %43 olduğuna göre memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın daha düşük olacağı kesin gibi. Zaten %25 telaffuz ediliyordu asgari ücret artışı konusunda, böyle bir ortamda isabet olur.
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
Devlet kendi alacağı için yeniden değerlemeyi bonkörce veriyor ama iş memura, asgari ücretliye gelince cebine akrep giriyor. Öbür yandan asgariye yüksek zam yapmak da çözüm değil o da başka mesele. Asgari ücret geçen sene 17 bin tl ye çıktığında herkes bu ücret çok yüksek, işletmeler batar falan diyordu ama gelinen noktada pek de öyle olmadı sanki. Mevcut kur ile asgari hala 480 dolar para ediyor ama herşeyin fiyatı dolar cinsinden de anormal pahalı. Normalde Türkiye şartlarında asgari ücretliye 480-500 doların standart masrafları ödeneye yetmesi lazım ama bir öğle yemeği olmuş 10 dolar. 2 öğün yesen minimum 500 tl. Verilen para sadece beslenmeye ucu ucuna yetiyor. Çok fena bozuldu dengeler.
legendary
Cumhurbaşkanının indirim falan yapacağını sanmıyorum hazine kasası zaten ekside deliği kapatmak mümkün değil yama tutmuyor o kadar çok ilave vergiler çıkartıyorlar oranları arttırıyorlar ama nafile değişen bir durum olmuyor. Vergi koymak vergi arttırmakla çok vergi toplanmadığını bir gün öğrenecekler umarım. Vatandaşın alım gücünü arttırarak kalkınması sağlanırsa vergi gelirleri artabilir yani kısaca her şeyin başı ekonomi. Ekonomi iyi değilse suçlar başta olmak üzere her şey artıyor (kaçakçılık, cinayet, kayıt dışı, ahlaksızlık...)

Yapacak abisi yapacak. Seviyor adam böyle şeyleri. Ben ne dersem o olur düşüncesini asla insanların akillarindan çıkartmayacaklar sevdalılarıda alkış tutacak hemde diyeceklerki en iyisini o bilir.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Cumhurbaşkanının indirim falan yapacağını sanmıyorum hazine kasası zaten ekside deliği kapatmak mümkün değil yama tutmuyor o kadar çok ilave vergiler çıkartıyorlar oranları arttırıyorlar ama nafile değişen bir durum olmuyor. Vergi koymak vergi arttırmakla çok vergi toplanmadığını bir gün öğrenecekler umarım. Vatandaşın alım gücünü arttırarak kalkınması sağlanırsa vergi gelirleri artabilir yani kısaca her şeyin başı ekonomi. Ekonomi iyi değilse suçlar başta olmak üzere her şey artıyor (kaçakçılık, cinayet, kayıt dışı, ahlaksızlık...)

Pages:
Jump to: