Pages:
Author

Topic: 21 Milyon Bitcoin’in Yüzde 80’i Üretildi, Geriye 4.2 Milyon Adet Kaldı - page 2. (Read 178 times)

newbie
Activity: 280
Merit: 0
   2140 yılına kadar kazmaya devam
member
Activity: 108
Merit: 10
Madencilere transfer ücreti yeter artar bile.
jr. member
Activity: 280
Merit: 4
2020 yılında olacak düşüş, btc nin, fiyatını oldukça arttıracaktır diye düşünüyorum. oldukça sıkışacak çünkü.
member
Activity: 98
"Highest ROI crypto infrastructure"
Tamamı üretildiğinde madenciler sadece transfer işlemlerinden mi para kazanacak? Nasıl olacak o olay, bilmiyorum ben. Yoksa tamamen yanlış mı biliyorum diye düşündüm bir an için.
member
Activity: 560
Merit: 11
blok başına düşen bitcoinler belli sene aralıkları ile azalacak olsa da şu spekülatif tahminler yapanların söyledikleri rakamın 10'da biri bile gerçekleşse yine müthiş bir rakam ortaya çıkıyor. Belki birkaç ay sonra 20-30 bin doların da üzerine ulaşabilirse yeni madenciler de gelerek bu işlere daha fazla girişecekler.
sr. member
Activity: 361
Merit: 250
bir zamanlar blok ödülleri 50 btcymiş. ah o zamanlar neden duymadık biz bunu.

duysanızda muhtemelen ah deme ihtimaliniz daha büyük olacaktı çünkü bu forumda 2012 2013 yıllarında elinde 1000'den fazla bitcoin bulunan çok fazla türk var emin olun Smiley
sr. member
Activity: 382
Merit: 311
anlamadığım konu şu. geçen bir blogda 2140 senesinde tamamlanacağı söyleniyor mevcut hız korunursa. bence bu sürenin çok altında tamamlanacak. belki 20 yıl içinde tamamen üretimi bitebilir. Çünkü fiyat arttığı sürece madencilik yapmak isteyen kişiler de çoğalıyor.

Eğer devasa güce s ahip nitelikli cihazlar çıkarsa tabii ki dediğiniz şey gerçekleşebilir ve mutlaka erken btebilir ancak bu şamada bu yönde bir çalışma olmadığı için böyle bir şeyin olması pek mümkün gözükmüyor
member
Activity: 546
anlamadığım konu şu. geçen bir blogda 2140 senesinde tamamlanacağı söyleniyor mevcut hız korunursa. bence bu sürenin çok altında tamamlanacak. belki 20 yıl içinde tamamen üretimi bitebilir. Çünkü fiyat arttığı sürece madencilik yapmak isteyen kişiler de çoğalıyor.
member
Activity: 322
Merit: 15
bir zamanlar blok ödülleri 50 btcymiş. ah o zamanlar neden duymadık biz bunu.
member
Activity: 504
umachit.fund
Çoğu gitti azı kaldı. Talep de gün geçtikçe belirli zamanlarda patlıyor. Bitcoin'i ve bizi neler bekliyor birlikte göreceğiz
jr. member
Activity: 39
Merit: 3
21 Milyon üst sınırı olan Bitcoin’in, bugüne kadar madenciler tarafından 16.8 milyonu üretildi. Bu rakam tüm Bitcoin rezervinin %80’nine tekabül ediyor. Bu da üretilmeyi bekleyen 4.2 milyon adet yani toplam Bitcoin sayısının sadece %20’sine eşdeğer.

2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından yaratılan Bitcoin, üst sınırı 21 milyon adet olarak ayarlandı. Bu sayı kripto para piyasasındaki diğer birçok coin çeşidine göre az olduğu söylenebilir.

Kıtlık, kuşkusuz talepleri doğurur; bu da kripto parayı daha değerli kılıyor. 21 milyon Bitcoin’in tamamı üretildikten sonra onları elde etmek daha da zorlaşacak. Kuşkusuz bunun sonucunda Bitcoin daha değerli bir hal alacak.

2020 Yılında Bitcoin Madencilik Ödülü 6.5’a Düşecek

Madenciler halihazırda Blockchain ağında doğruladıkları her blok için (şifre çözmekte denilebilir) 12.5 BTC ödül alıyorlar, ancak Nakamoto’nun protokolüne göre, madencilik ödülü her 210.000 blokta veya yaklaşık dört yılda bir yarıya iniyor. Ancak yaklaşık iki yıl içinde 2020 Haziran başında her bir blokun çözülmesi karşılığında ödül 6.5 BTC’ye düşecektir.

Haberin tam metni için kaynak: https://habercoin.net/21-milyon-bitcoinin-yuzde-80i-uretildi-geriye-4-2-milyon-adet-kaldi/
Pages:
Jump to: